z Anneye Özel El Yapımı Hediyeler | En iyi Hediye Fikirleri

Anneye hediye
Bu yazımızda Anneler Günü için yada Annelere doğum günü hediyesi olarak armağan edilebilecek oldukça pratik ve bir kaç adımda rahatlıkla hazırlanabilecek el yapımı hediyelerden bahsedeceğiz! Bildiğiniz gibi Anneler Gününün kutlanacağı 11 Mayıs tarihine, şunun şurasında çok da fazla bir gün kalmadı! Eğer Anneler Günü hediyesi olarak Annenize henüz bir hediye seçmediyseniz ya da seçtiğiniz hediyeleri çok pahalı bulduysanız, meraklanmayın sizi bu özel günde asla hediyesiz bırakmayacağız! Çünkü bu makalemizde ugulaması da, hazırlanması da son derece pratik ve en önemlisi Annenize olan sevginizi gösterebileceğiniz küçük el yapımı hediyelerden örnekler vereceğiz! Buradaki yazılarımızın tamamını okuduğunuzda, evinize kendi başınıza ve son derece basit malzemelerden adım adım nasıl güzel el yapımı hediyeler resimli örnekleri ile görmüş olacaksınız! Anneniz, kendi becerileriniz sayesinde hazırladığınız Anneler Günü hediyesinin mutluluğunu yaşarken, siz ise O'ndan alacağınız kocaman bir "Aferinin" gururunu yaşayacaksınız! Gerçekten de anneler günü için hediyelerin en değerlisi ve en anlamlısı hiç şüphesiz ki, emek verilen, kendi bireysel becerileriniz ile hazırlayacağınız el yapımı hediyelerdir! Sözü çok uzatmadan, adım adım resimleri ile el yapımı anneler günü hediyelerine hemen giriş yapalım.

Anneye Anneler Günü için El Yapımı Hediyeler


Annenize Sevginizi Kalp El Isıtıcı ile Gösterin

Anneye el yapımı hediye
Anneler Günü için son derece parlak bir hediye önerisi ister misiniz? Kalp Şeklinde El Isıtıcı! Hem Annenizin ellerini ısıtacak, hem ona olan sevginizi sunabileceğiniz son derece romantik bir Anneler günü hediyesi. Hazırlanması ise son derece kolay! O halde Kalp El Isıtıcının nasıl kolay ve pratik bir şekilde hazırlandığına hemen geçelim;
Annelere hediyeler
Önelikle Anneye özel olarak hazırlayacağımız Kalp El Isıtıcı için hangi malzemelere ihtiyacımız var hemen bunlara kısaca bakalım!
  • 1 veya 2 Adet Kırmızı Renk Keçe
  • Nakış ipi ve İğne
  • Makas
  • Pirinç
  • Güzel kokması için kurutulmuş lavanta çiçekleri
1. Adım: Kırmızı renk keçeyi ortasından ikiye katlayın ve ihtiyacımız olan 4 adet Kalp oluşturacak şekilde kesin! Burada dikkat etmemiz gereken şey, hazırlayacağımız Kalp el ısıtıcılar, Annenizin cebinde taşınacağı için, çok fazla büyük olmamasına dikkat etmelisiniz! Örneğin, avuç içine sığabilecek büyüklükte kesebilirsiniz! Bunun için daha önceden bir kağıda kalp şekli çizerseniz çok daha rahat ve biçimli bir şekilde kalp kesmiş olacaksınız.

2. Adım: Kesmiş olduğunuız keçe kalpleri nakış ipi ile dikmeye başlayın ve tamamen ağzını kapatmadan içerisine pirinç ve kurutulmuş lavanta koyun! Pirinç miktarını kendiniz göz kararı ayarlayabilirsiniz! Eğer kalplerin çok şişkin olmasını istiyorsanız fazla koymanızda bir sakınca yok! Daha sonra kalbin tamamnı nakış ipi ile kapatın! Aynı işlemi ikinci keçe kalp için tekrarlayın!

Hepsi bu kadar! Gördüğünüz gibi çok basit malzemelerle, inanılmaz güzel bir anneler günü hediyesi oluşturmuş olduk!

El Yapımı Anneler Günü Hediyeleri & Mesaj Şişeleri 

Bu Anneler Gününde, annenize vereceğiniz hediyenizi daha da değerli kılmak ister misiniz? İster annenize özel olarak hazırlayacağınız hediye sepeti içerisinde, isterseniz de diğer el yapımı hediyelerinizle birlikte sunabileceğiniz nostaljik mini mesaj şişeleri işte karşınızda. İçerisine annenize olan sevginizi yazarak hazırlayacağınız mini mesaj şişeleri ile hediyenizin anlamına anlam katabilirsiniz. Mini mesaj şişelerinin yapımı da hazırlanması da oldukça kolay! Bu yazımızda adım adım nostaljik mesaj şişesinin yapımı anlatılmıştır. Daha detaylı incelemek istiyorsanız BU YAZIYI okuyabilirsiniz. Şayet, mini mesaj şişelerini satın almak istiyorsanız bu yazımızda da "LOVE" ilaç kapsüllü şişeler, kalp şekerlemeli şişeler ve daha bir çok farklı modelde mesaj şişesi bulabilirsiniz. Mini Mesaj Şişesi Modelleri

Vazoda El Yapımı Mini Teraryum Bahçesi 

Son zamanların oldukça popüler ve dekoratif armağanlarından biri de, Tararyum mini bahçeleri. Teraryum nedir? Bakımı nasıl yapılı? Mini Teraryum Bahçesi nasıl hazırlanır gibi sorularınız için şahane bir yazı kaleme aldık! Evde çiçek bakımı yapan annenize bu anneler gününün en farklı hediyesini araştırıyorsanız, Mini Teraryum Bahçesi yazımız ilginizi muhakkak ki çekecektir. Hem göze hoş helen, hem de evler için son derece dekoratif özelliğe sahip bu harika şeyle annenize harika bir anneler günü sürprizi yapabilirsiniz. A-Z'ye her teferruatın anlatıldığı Mini Teraryum Bahçesi Nasıl Yapılır yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz. 

El Yapımı Anneler Günü Hediyeleri & Ojeli Kupalar 

anneye el yapımı hediyeler
El Yapımı Anneler Günü Hediyelerine süslü bir armağanla devam edelim. Resimde gördüğünüz birbirinden renkli ve havalı kupa bardaklardan yapmaya ne dersiniz? Belki de yaklaşan bu Anneler Günü’nde annenize dışarıdan bir hediye bakmak yerine bu harika kupa bardaklardan bir takım yapıp hediye etmelisiniz. Sonrada karşılıklı oturup harika bir sohbet eşliğinde kahvenizi yudumlamalısınız. Nasıl bir fikir? Yapımı da son derece kolay. Yapımı ebru sanatı ile benzerlik gösteriyor. Ebru sanatını bilenler bilir. Kendine has sıvısı üzerine dışarıdan renklerle şekler oluşturulur ve yine kendine has kâğıdı yüzeye temas ettirildiğinde su yüzeyindeki desenler kâğıda aktarılmış olur. Basit bir şekilde anlatmaya çalıştık merak edenler internet üzerinden ebru sanatı ile detaylı bilgi alabiliriler. Şimdi bizim yapacağımız kupa bardaklarının üzerindeki renkleri bildiğiniz ojelerden elde edeceğiz. Hazırsanız başlayalım mı?

Bu proje için gerekli malzemeler

  • Beyaz renk kupa bardaklar
  • İstediğiniz renklerde ojeler
  • Uygulama yapacağınız eski bir kap
  • Kürdan
ojeden süslü kupa yapımı
Malzemelerimiz gördüğünüz gibi çokta masraf çıkarmayacak türden malzemeler. Ojeleri evde artık kullanmadığınız ojelerden veya rengini beğendiğiniz yeni renk ojeleri satın alabilirsiniz. Kupa bardakları takım olarak değerlendirebilirsiniz.
anneler günü hediyesi
Tabii ki ilk olarak tek bir bardak üzerinde deneme yaparak işe başlayabilirsiniz. Yaptığınız işlemden memnun kalırsanız devamını yaparsınız. İlkin bir bardak harcamaya bizce değer.
el yapımı anneler günü hediyeleri
Operasyon yapacağınız kabın içine bir miktar sıcak su dökün. Ardından hangi oje renklerinden kullanacaksanız bir miktar kabın içine dökün. Daha sonra kürdan yardımıyla renkleri istediğiniz şekilde karıştırın. Şimdide seçtiğiniz bir bardağı bu renk karışımının üzerinden hızlıca ve tam bir tur dönecek şekilde suyun içinde dolaştırın. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Kupa bardak üzerinde dudak payı diğer belirtilen bir miktar kısmını boyamayın.
anneler günü hediyesi el yapımı
Oje ile boyama işlemini tamamladıktan sonra kupa bardakları kâğıt havlu üzerine ters çevirerek kurmaya bırakın.
el yapımı anneler günü hediyesi
Ve işte işlem tamamlandıktan sonra ortaya çıkan görüntü böyle olacak! Gerçekten Harika görünüyorlar. Tam da anneler günü için tasarlanmış bir hediye örneği gibi duruyorlar. Siz ne dersiniz Kupa bardaklar sizden elmalı turtalar annenizden.

Adım Adım El Yapımı Fermuarlı Çanta Yapma

Anneye el çantası hediyesi el yapımı
Anneler Günü için sevgili Annenize son derece şık ve kullanımı ile çok rahat % 100 el yapımı fermuarlı bir el çanta yapmaya var mısınız? Böylesine güzel ve şık bir el çantasının Annenize hediye edilmesinin yaratacağı mutluluk hayal edilemeyecek boyutlarda olsa gerek! Şimdi el yapımı fermuarlı bir çantanın nasıl yapıldığını adım adım resimleri ile görelim;
Anneye El Yapımı hediyeler
Fermuarlı El Çantası yapılması için gerekli olan Malzemeleri tek tek sıralayalım;
  • 7 inç Fermuar (Bu yaklaşık 17-18 Cm)
  • İğne
  • İplik
  • Kumaş Kesme Tahtası
  • Cetvel
  • İki farklı Renkte Kumaş (Bu yaklaşık 17-18 Cm)
Hangi renk kumaşın dış yüzeyi oluşturmasını istiyorsanız o alta kalacak şekilde iki kumaşı da aynı boyutlarda hizalayın! Fermuarı dış yüzeye bakan kumaşın ucuna konumlandırın! Kesme işlemleri için cetvel ve kesme tahtası kullanın! İç yüzey kumaş ile, dış yüzey kumaşların aynı ebatlarda olmasına dikkat etmelisiniz! Aksi halde yamuk yumuk bir çanta ortaya çıkar! Ki bunu hiç istemezsiniz:) Fermuarı diktikten sonra ise uçları açık olan tüm kumaş yüzeyini dikiş ipleri içeride kalacak şekilde dikmeye başlayın! Kumaş renkleri ile istediğiniz gibi zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz! En son aşamada fermuarlı el yapımı çantanın alacağı şekil aşağıdaki gibi olmalıdır!
Anneye hediye

Anneler Günü Hediyesi El Yapımı & Taşlı Saç Tokası Yapma

Bayanlar süslerine pek düşkündürler! Şimdi hazırlayacağımız hediye, Annelerimizin şıklığıa yönelik çok şirin saç tokaları! Annenize, son derece şık bir taşlı toka yapıp hediye etmek ister misiniz? El yapımı taşlı tokanın hazırlanması da yapılması da son derece basit! Ancak bunun için bir kaç malzemeye ihtiyacımız olacak! Nedir bu mazlemeler?
Toka yapımı

Saç Tokası Yapmak için gerekli olan malzemeler Şöyle;

  • Saç klipsleri
  • Farklı boyutlarda parlak taşler 
  • Yumuşak Keçe
  • Sıcak tutkal tabancası
  • Taşları yapıştırmak için tutkal
el yapımı hediyeler
1. Adım: Keçe üzerine tutkal yardımı ile taşları yapıştırın!
El yapımı hediye
2. Adım: Sıcak tabanca ile keçeyi saç klipsine yapıştırın... Hepsi bu kadar! Ortaya inanılmaz şıklıkta saç tokası çıkacağı kesin! Biraz kendinize ve becerilerinize güvendiğinizde, ortaya nasıl kusurusuz güzellikte el yapımı hediyeler çıkabiliyormuş, işte buna kendi gözlerinizle şahit olacaksınız! Bir kaç kötü deneme neticesinde cesaretiniz asla kırmamalı! Çünkü öz güveninizi kazandığınızda, potansiyelinizin farkına vardığınızda ve el becerileriniz ile neler yapabildiğinizi gördüğünüzde, artık hayal gücünüzde kendini olabildiğince serbest bırakacaktır. Bu şekilde çok özgün el yapımı hediyeler tasarlayabilecek ve kendinizi bu konuda olabildiğince cesur hissedeceksiniz! Bundan böyle tüm sevdiklerinize, evinizin rahatlığında ve kendi başınıza mükemmel el yapımı hediyeler tasarlayabilmenin mutluluğunu yaşayacaksınız! 

Keçe Kumaştan El Yapımı Kalp Çanta

Annenize sevginizi kırmızı ve beyaz renk keçe kumaşlardan hazırlanan kalp çantalarla göstermeye var mısınız? Hem annenize uzun yıllar kullanabileceği bir çanta hazırlayıp armağan edin, hem de içerisine çikolata, şeker veya benzeri tarzda tatlı şeyler koyarak anneler gününde ağzını tatlandırın! Keçe kumaştan yapılan el yapımı bayan çanta için biraz dikiş, nakış işlerinden anlamak gerekiyor. Ancak bu projenin finalinde annenizi çok mutlu edeceğiniz garanti:) Çantanın nasıl yapıldığını öğrenmek için BU YAZIMIZI okuyabilirsiniz. Bol bol resimli ve adım adım nasıl yapıldığının anlatıldığı bu yazımızda keçe kumaştan çanta yapımını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.   

El Yapımı Anneler Günü Hediyesi & Fotoğraflı Vazo

el Yapımı Anneler günü hediyesi
Yaklaşan Anneler günü için nasıl bir hediye alacağınıza karar verdiniz mi? Henüz annenize Anneler gününe özel nasıl bir hediye alacağınıza karar veremediyseniz bu yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz. Klasik bir cümle olacak ama, Üzerimizdeki emekleri hiçbir şekilde ödenemeyecek olan sevgili annelerimiz için bu defa bizler emek sarf ederek orijinal ve harika bir hediye hazırlayalım dersek nasıl olur? Bizce harika bir fikir bu! Hediyenin hazırlık aşamasında baştan sona kadar her merhalesinde eliniz değmiş olacak. Hediyenizi güzel ve anlamlı kılanda zaten bu hediyenizin el yapımı olmasıdır. O kadar orijinal bir Anneler günü hediyesi olacak ki başka yerde bu hediyeyi bulmanız imkânsız! Herkesten farklı bier neler günü hediyesi vermeye hazırsanız başlayalım.

Bu proje için gerekli malzemeler:
  • Sprey boya 
  • Çift taraflı bant 
  • Sevdiğiniz bir fotoğraf 
Birçok evde mutfak tezgâhlarının altında bir gün işe yarayacak diye bekletilen irili ufaklı boş kavanozlar vardır. İşte bu kavanozların güzel bir amaç için kullanılma zamanı geldi. İçlerinden vazo için en uygun olanı,mümkünse ağzı geniş olanlarından birini seçin.
anneye el yapımı hediye
Kavanozun dış yüzeyini sprey boya ile boyayacağız. Ama öncelikle kavanoz yüzeyinde içine koyacağınız resmin görüneceği kadar bir alanı başka bir kağıt ile kapatın.Kağıt ile kapatılmasının amacı;sprey boya resmin koyacağınız alana nüfuz etmesin. Kâğıdın kenarları ise resimde gördüğünüz gibi süslü, şekilli olsun...
anneye hediye yapmak
Sprey boya ile kavanozu evinizin balkonunda yada bahçenizde boyayın. Evde yapmaya kalkışmayın. Zira bütün gün evin içi boya kokar. Kavanozu da ters bir şekilde boyayın. Böylelikle kavanozun altını da boyamış olursunuz.
anneye hediye ne yapılır
İşte kavanoz boyandıktan sonra bu şekilde görünecektir. Gördüğünüz gibi resmin görüneceği alanın kenarları süslü ve havalı görünüyor. Siz isterseniz. Düz kenarlı bırakabilirisiniz.
anneye hediye yapımı
İşte şimdi resmi kavanoz içine yapıştırma zamanı.
el yapmı hediyeler anne için
İsterseniz silikon ile isterseniz de çift taraflı bant yardımı ile yapıştırabilirisiniz.
anneye el yapımı hediye fikirleri
Evet, neredeyse tamamlanmak üzere.İçine de güzel çiçekler koyunca böylesi harika bir sonuç çıkacak ortaya. Sorarım size . Hangi Anne ortasında çocuklarının resminin olduğu, içinde onlar kadar harika çiçeklerin olduğu bu hediyeden etkilenmez? İnanın tonlarca para verilipe alınan Anneler Günü hediyelerinden bile daha etkili ve başarılı bir hediye bize göre... İşte, En uygun en güzel anneler günü hediyesi karşınızda. Alternatif anneler günü hediyeleri ile yine sizlerle olacağız. 

Bu yazının hazırlanmasında yararlandığımız kaynaklar;
sheknows.com
henryhappened.com
Anneler günü için ucuz hediyeler
Anneler Günü için sitemizde yer alan birbirinden anlamlı hediyelere göz atmak iste rmisiniz? O halde lütfen tıklayın: Ucuz Anneler Günü Hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top