z En Moda 2021 Anneler Günü Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

Anneler Günü Hediyeleri
Merhaba Sevgili Okurlarımız! Bu yazımızda Ülkemizde yaklaşık 60 yıllık bir serüveni olan Anneler Gününü farklı bir açıdan değerlendirmeye veya ele almaya çalışacağız! Geçmişten günümüze Anneler Günü Hediyesi olarak hangi ürünleri Annelerimize hediye etmeyi tercih ettik? Zaman içerisinde hediye tercihlerimiz nasıl çarpıcı bir şekilde değişikliğe uğradı? Hangi Anneler Günü hediyeleri demode oldu ve hangi hediyeler yükselen trend haline geldi? Tüm bu çarpıcı gelişmeleri örnekleri ile gözler önüne sermeye çalışacağız. Ve son olarak da, yazımızın ilerleyen bölümlerinde 2021 model Anneler Günü Hediye fikirlerimizi sizlerin beğenisine sunmaya çalışacağız.

Anneler Günü Türkiye'de resmi olarak ilk ne zaman kutlanmaya başlandığını biliyor muydunuz? Bilmeyenler veya merak edenler için hemen söyleyelim, 1955 yılından beri, her yıl mayıs ayının ikinci hafta sonuna denk gelen pazar günü Anneler Günü olarak kutlanıyor. Bu demek oluyor ki tam 60 yıla yakın bir süredir Türkiye'de Anneler Günü kutlanıyor. Dile kolay acı tatlı hatıralarla geçen ve içerisinde bir çok askeri darbe, Anayasa değişiklikleri, siyasi ve toplumsal olaylar, doğal felaketler, Teknolojik gelişmeler, kültürel değişikliklerle dolu 60 tam yıl! Tarihler şu an 2021 yılını gösteriyor ve sadece değişen takvimler değil; insanlar da bu zaman içerisinde değişime uğradılar. Dolayısıyla Anneler Günü Hediyeleri de tüm bu gelişmelerden nasibini fazlasıyla aldı.

Geçmişte En Güzel Anneler Günü Hediyeleri


Anneler Günü Hediyesi

El Yapımı Kıyafet Hediyesi:


Eskiden bir devlet işletmesi olan ve aynı zamanda Anadolu'nun bir çok yerinde mağazaları bulunan Sümerbank'tan elbise yapımında kullanılmak üzere çiçekli desenlerin ağırlıkta olduğu Basma Kumaş alınırdı! Aslında alınırdı demek yanlış olacaktır, kestirilirdi! 4-5 metrelik bu kumaş, tek parça bir kıyafet olarak dikilir bel kısmına ise yine aynı kumaştan kemer yapılırdı! İşte bu Çiçek desenli 60-70 li yılların kıyafetleri o dönem en çok düşünülen Anneler Günü Hediyesiydi...

Anneye Pedallı Dikiş Makinesi Hediyesi:


Eskiden Annelerin büyük bir bölümü aynı zamanda iyi de birer terziydiler! Pantolon dikmekten tutun da, perde dikimine kadar bir çok şeyi, alt tarafında ayak pedalı bulunan bu dikiş makineleri ile yaparlardı! Dolayısıyla o dönem bu konularda hamarat bir Anneye verilebilecek en güzel Anneler Günü Hediyesi, ahşap yüzeyi, çekmecesi bulunan bir dikiş makinesi hediye etmekti!

Ahşap Radyo Hediyesi:


Günümüzde bu kadar devasa boyutlarda bir radyonun yaptığı her şeyi hatta çok daha fazlasını, minnacık cihazlar yapabiliyor. Ama 60 ve 70'li yılların en popüler Anneler Günü Hediyelerinden biri de Ahşap Radyolardı! Ayrıca O dönemdeki radyo istasyon sayısı da, günümüzdeki gibi öyle bol seçenekli filan da değildi! TRT'nin bir kaç radyo istasyonundan ibaret! Eğer Türkiye'nin batısında yaşıyorsanız Yunan Radyoları, Doğusunda yaşıyorsanız, İran ve Rus radyo istasyonlarının yayınlarını da dinleyebiliyordunuz!

Guguklu Ahşap Duvar Saati:


Eskiden en çok tercihe dilen Anneler Günü hediyelerinden bir diğeri devasa boyutlarda ve alarmı çaldığında tüm bir apartmanı ayağa kaldıracak kadar gürültü çıkartan Guguklu Ahşap Duvar Saatleriydi!

Eski Moda Bayan Güneş Gözlükleri:


Yüzün neredeyse tamamını örten eski tip güneş gözlükleri! Geniş çerçeveleri ile oldukça büyük! Karartılmış camı, yukarıdan aşağıya doğru hafif tonlarda azalıyor! Bu tip gözlüklerde geçmişin en moda Anneler Günü Hediyelerinden!

Tekonolojiye Bak! Merdaneli Çamaşır Makinesi:


Eski merdaneli çamaşır makineleri bir dönem, devrim gibi sunulan teknolojik yeniliklerden biriydi! Daha önce sadece elle yıkanan çamaşırlar, bundan böyle biraz elektirik gücü, biraz da sevgili Annelerimizin kas gücü ile temizlenmeye başlar. Merdaneli Çamaşır Makineleri de yine eskilerin en popüler Anneler Günü Hediyelerinden!

Anneler Gününün Hiç eskimeyen Hediyesi Kırmızı Karanfiller:


Üzerinden değil yıllar, asırlar da geçse, Anneler Günü için Anneye Alınabilecek en güzel hediye hiç şüphesiz ki çiçektir! Anneler Günü için en fazla tercih edilen çiçek ise, sanıldığının aksine Kırmızı Gül değil, Kırmızı Karanfildir.

2021 Model Anneler Günü Hediyeleri

anneler günü hediyesi

Anneler Günü ile ilgili olarak geçmişten günümüze alınan hediyelerin bir çoğunda şu bakış açısının kendisini fazlası ile hissettirdiğini görmekteyiz; Anneleri sadece eve hapsolmuş çalışan bir köle gibi görme düşüncesi! Gerçekten de bu konuda galiba Annelerimize biraz değil, çok büyük bir haksızlık yapıyoruz! Millet olarak bu özel günde, bundan böyle daha iyi ütü yapsın diye Annemize ütü hediye etmeyi, bizlere daha iyi yemek yapsın diye tencere tava hediye etmeyi düşünüyoruz!

Anneler Günü Hediyeleri

Oysa ki, Anneler Gününü ruhu veya anlamı bu muydu? Anneler Gününü insanlığa armağan etmek için yoğun çabalar gösteren Anne Jarvis'in kalbinde, sadece ama sadece "Anne Sevgisi" vardı! O'nun amacı; hayattayken ilgilenemediği, gerekli özeni gösteremediği sevgili Annesine, en azından ölümünden sonra gerekli saygıyı ve sevgiyi göstermeye çalışmaktı! Annemizi ne kadar sevdiğimizi göstermek için mutfak robotu mu hediye etmemiz gerekiyor? Amacımız, Annelerimizi biraz daha ev işlerine sokmaya çalışmak mı? Ya da Onlara daha fazla ev işi vazifesi yüklemek mi?

Kişiye Özel Melek Kanadı Kolye

Çamaşır makinesi, buz dolabı, yemek tabağı takımı, ütü, meyve sıkacağı ya da küçük el aletleri! Tüm bunları bu özel günde değil de daha sonra Annelerimize hediye etmeyi düşünemez miyiz? Gelin 2021 Anneler Gününde merkezinde sadece "Anne Sevgisi" taşıyan özel hediyeler seçmeye çalışalım... İster pahalı olsun, ister ucuz olsun hiç sorun değil, Annelerimizi bir ev işçisi olarak görmek yerine, sanki aşık olduğumuz kız arkadaşımız, yanında bulunmaktan heyecan duyduğumuz sevgilimiz gibi görmeye çalışalım ve Anneler Günü hediyesini bu şekilde seçelim...

En Güzel Anneler Günü Hediyeleri

Annelere Özel Fotoğraflı Anı Kutusu

 Varlığı büyük bir mutluluk kaynağı, yokluğu ise acıların en büyüğü olan Kıymetli Annelerimize 2021 yılı içerisinde alınabilecek en güzel Anneler günü hediyelerini seçmeye çalıştık! Yukarıda bahsettiğimiz gibi, Anneler Günü için seçeceğimiz hediyelerde özellikle Anneyi sadece çalışan bir ev işçisi gibi gösterecek hediyelerden uzak kaçmamız gerektiğinden bahsetmiştik!

En Güzel Anneler Günü Hediyeleri

Bu sebeple kendimiz fikirlerimiz ile çelişmemek adına, içerisinde sadece "Annemize olan sevgimizi" göstereceğimiz, O'nu değerli ve özel hissettirecek çok güzel Anneler Günü Hediyeleri seçmeye çalıştık! Kişiye özel düzenlenen hediyelerden tutun da, takı ve aksesuar gurubu hediyelere kadar bir çok özel hediye sizi bekliyor olacak! Anneler Günü hediyenizi seçtikten sonra üzerine bir de kendi el yazınız ile özel bir "kutlama mesajı" eklediğinizde, inanıyoruz ki en Anlamlı Anneler Günü Hediyeleri bu şekilde hazır hale gelecek! Aşağıda sizin için seçtiğimiz Anneler Günü Hediyelerini görmektesiniz! Ürünleri daha yakından görmek ve incelemek için lütfen tıklayın
Güzel Anneler Günü Hediyesi
İçerisinde Anneler için ve Anneler Gününe özel olarak hazırlanmış plaketler, akrilik ödüller, masa saatleri, duvar saatleri, son derece anlamlı bayan kolye modelleri, Çikolatalar, drajeler, kalp kutu içerisinde hediyelikler, doğal taş üzerine fotoğraf baskısı, kara kalem portre resim ve daha bir çok modern ve etkileyici Anneler Günü Hediyeleri...

Ucuz Fiyatlı Sevgi Dolu Anneler Günü Hediyeleri

Anneler Günü Hediyeleri
Çocukları için kalbinin kapılarını sonuna kadar, sevgisinin bir gramını bir eksik etmeyip her zaman hep daha fazlasını vermeyi düşünen biricik Annelerimize yine sevgi dolu ve sımsıcak Anneler Günü Hediyeleri! Ancak bu sefer önermiş olduğumuz hediyeler, her bütçeye hitap eden ve herkesin rahatlıkla satın alabileceği Ucuz Anneler Günü Hediyeleri. İçerisinde hayata dair küçük ayrıntılardan ibaret olan hediyelerden tutun da, Anneler Günü için ödüllere, duvar saatlerine, hatta şaşırtıcı derecede sürpriz Anneler Günü Hediyelerine kadar bir çok hediye bulabilirsiniz!

Ucuz Hediyeler

Anneler Günü için Alınabilecek En Anlamlı Hediyeler

Canım Annem 2 Fotoğraflı Yastık
Aşağıda bazı örneklerini gördüğünüz çalışmamızda, "Anneler Günü Hediyesi Ne Alınır?" sorusuna kendi kriterlerimiz ölçüsünde bazı cevaplar aramaya çalıştık! İçerisinde yine anlam yönü güçlü, Annelerimizi mutlu edeceğine inandığımız ve merkezine sevgiyi taşıyan Anneler Günü Hediyeleri seçmeye çalıştık! Umarız hem sitemizde keyifli bir zaman geçirmiş olursunuz, hem de düşüncenizde şu an sadece bir sorudan ibaret olan "Anneler Günü Hediyesi Ne Alabilirim?" düşüncesine net yanıtlar bulursunuz!  
Anneler Günü için Hediyeler

Yorum Gönder

 
Top