z Mutlu Bir Aşk İçin Sevgiliye Hediyeler | En iyi Hediye Fikirleri

Mutlu Aşk
Merhabalar! Bu yazımızda mutlu bir birliktelik için sevgiliye hediye almanın önemini, sebeplerini, niçinlerini farklı bir pencereden ele alarak değerlendirmeye çalışacağız! Aşka mutluluk serpiştirmek için sevgiliye hediye satın almak şart mıdır? Neden özel günlerde (Sevgililer günü, doğum günü, yılbaşı) sevgilimize hediye alıyoruz? Hediye almak bir gelenek mi; yoksa kendiliğinden kalpten gelen bir istek mi? Başkaları sevgilisine hediye alıyor diye mi, biz de sevgilimize hediye almayı düşünüyoruz? Ya da başka bir ifade ile mecbur bırakılıyoruz? Yoksa, gerçekten samimi bir şekilde can-ı gönülden istediğimiz için mi sevgilimize hediye alıyoruz? Yani anlayacağınız, işin içinden çıkamayacağımızı bile bile, bu tuhaf ve oldukça zor konular üzerine fikirlerimizi paylaşmak, bu konuyu tartışmaya açmak istiyoruz!

Eğer bize katılmak isterseniz, bunu memnuniyetle karşılayacağımızı ve son derece mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyoruz! Hem bu şekilde biraz gündem dışına çıkmış olacağız, hem de birlikte belki de kimilerine göre önemsizmiş gibi görünen, ama bize göre son derece önemli olan bu konuda fikirlerimizi paylaşacağız! Bildiğiniz gibi şu günlerde toplum olarak, anlam veremediğimiz ve çok tuhaf gelişmelere tanık oluyoruz! Bu da insanları fazlasıyla gerdi ve bir çok insanı yeterince üzmeye başladı! Artık biraz nefes alma zamanı gelmedi mi? Bunu neden söyledik, çünkü bazı okuyucularımız, şimdi bu kadar sorunun ve sıkıntının olduğu bir ortamda "Hoppala sevgili-hediyeler aşk-meşk gibi konular da nereden çıktı?" diye düşünebilirler! Aslında amacımız da tam olarak bu! Dediğimiz gibi, biraz gündem dışına çıkarak gergin ve stresli ortamdan düşüncelerimizi çekip çıkartmak!

Kalbimizi Aşk, Dünyayı Sevgi Kurtaracak


Sevgiliye mutlu edecek hediyeler
Hayatımıza sevgilimiz girince, ne kadar çok şey bir anda değişmeye başlar öyle değil mi? "Sevgilim" diye tanımladığımız bu özel kişinin varlığı, rüyalarımızdan tutun da hayallerimize kadar, bir çok şeyi etkilemeye, kendisi ile birlikte dönüştürmeye başlar! Bu hatta yüzeysel bir etki olmayıp, bilinçaltına kadar, birçok şeyde domino etkisi yapar! Sevgilimizle birlikte, düşüncelerimiz değişir, kalbimiz eskisinden daha farklı atmaya başlar, hatta kaderimiz bile bundan fazlası ile nasibini almaya başlar! Kalbimizin küt küt atmasına neden olan ve kelimlerle izah edemeyeceğiniz heyecanlar yaşarız ya hani? Yaşadığımız bu özel hissi, duygu tarifi yapan üstatlar "Aşk" diye tanımlamışlar! Belki de bu tanım hiç yapılmamış olmasa, yine bu özel duyguları yaşayacaktık ama, yaşadığımız şeyin isminin "Aşk" olduğunu hiçbir zaman bilemeyecektik! Bilelim ya da bilmeyelim! Ne fark eder ki? Önemli olan, kalbimizde böyle özel duygulara mazhar olabilmek!

Acaba Sevgilimize Neden Hediye Alıyoruz?


Sevgiliye hediye almak!
Aşk gerçekten de, nefes alan her canlının tatması gereken çok güzel ve değerli bir duygudur! Gerçek anlamda aşk yaşamaksa, öyle kolay kolay herkese nasip olan bir şey değil! Bu yüzden aşkın da, sevgilinin de kıymetini ve önemini çok iyi bilmek gerekiyor. Eğer hayatınızın aşkını bulduysanız, Onunla bir ömür geçirmeyi ve hiçbir zaman ayrılmamayı da düşünürsünüz! Bu kesinlikle olması gerektiği gibi, son derece doğal bir istek. 

Peki sevgililik ilişkisinde hediyelerin rolü nedir? Yani hangi dürtülerle veya hangi nedenlerle sevgilimize hediye almayı düşünüyoruz? Bunun cevabı aslında çok açık; Mutlu bir şekilde başlayan bir birlikteliği, sürekli canlı tutmak, aynı duygularla geleceğe taşımak ve finalde de sevgilimizi mutlu görmek için hediye alırız! Yani, sevgilimize hediye almaktaki asıl amacımız, O'nun gözlerinde mutluluk pırıltısı görmektir. Hediye, sevgililer arasındaki dugu bağını güçlendiren en önemli fedakarlıklardan biridir! Fedakarlıktır diyoruz çünkü, sevgilinize vereceğiniz o hediyeye ulaşmak için ya paranızı, ya da zamanınızı feda edersiniz! Hatta bazen her ikisini de feda edersiniz!

Bazen de ne kadar kelime sarf edersek edelim, ne kadar sülü cümleler kurarsak kuralım, bunların yerine sevgimizi en iyi hediyelerin anlatacağını düşünürüz. Bu nedenle de sevgilimize hediye alırız! Hatta bu hediye sıradan bir hediye olmayıp, aşk mesajları veren, üzerinde sevgi sözcüklerinin yer aldığı, duygu yüklü romantik hediyeler olur! Hediye, aynı zamanda mutlu anlardan geleceğe taşınacak olan özel de bir hatıradır! O hediye ile geçmişe döner, özel dakikalarımızı yeniden yaşarız!

Hediye somut bir şey olduğu için, hem akılda kalıcılığı fazladır, hem de daha fazla etkileyicidir. Bazen sevgilimize sürpriz yapmak için de hediye almayı tercih edebiliriz! Örneğin üzerinde "Seni Seviyorum" notları içeren çiçekler, çikolatalar adresine gönderebiliriz. "Seni Seviyorum" gibi son derece romantik bir cümleyi telefonda veya yüz yüzeyken de Ona söyleyebilirdik! Ama, böyle bir eylem neticesinde yaşanan mutluluk, saman alevi gibi kısa süreli olacaktır. Oysa ki, sevgilinizin her an masasının üzerinde duracak, her zaman dokunabileceği, görebileceği özel bir hediye, bu mutluluğu ve heyecanı Ona daha uzun süre yaşatmak için kesinlikle en iyi seçenek! Sevgimizi hediyeler ile göstermek, aşk dolu mesajlar yazmak (Çok güzel hareketler) hem ilişkimize romantizm katacak, hem de sevgilimizin aklını sadece bizimle meşgul etmesine neden olacaktır. Romantik jestler, romantik notlar, romantik hediyeler evlilik kararını etkileyen en önemli şeylerdir!

İster sevgilinize vereceğiniz hediye, Onun her zaman kullanabileceği bir hediye olsun, ister başkaları tarafından değersiz gibi görülen ancak sevgililer için özel anlamlar taşıyan hediyeler olsun, önemli olan sevgilinizi önemsediğinizi ve aşkınıza değer verdiğinizi göstermektir. Hatırlandığını ve kendisine değer verildiğini hisseden sevgilinizse bundan büyük bir mutluluk duyacaktır. O halde, sevgilinize hediye vermekteki başlıca amacınız; Onu mutlu etmek ve bu mutluluktan kendimize pay çıkartmaktır!

Sistem Hediye Almayı Bizlere Dayatıyor mu?


Sevgiliye hediye"Çam sakızı çoban armağanı! Hediyenin büyüğü, küçüğü olmaz..." mı? Sevgiliye hediye almak normalde bir gönül işi olmasına rağmen, zamanı, tarihi ya da saati olmamasına rağmen, sevgililer günü, yılbaşı gibi özel günler yaklaştığında, başta televizyonlarda, sonrasında ise internette, radyolarda kısacası tüm medyada bangır bangır hediye reklamları dönmeye başlar! Cep telefonlarından tutun da, bilgisayarlara, tektaş yüzüklerden, kolyelere, hatta tatil fırsatlarına ve uçak biletlerine varana kadar, bir çok ürün ve hizmet, "Mutlaka Alın" gibi bir bakış açısıyla pazarlanmaya çalışılır! Aslında bu üstü kapalı bir dayatma değil de nedir? "Sevgililer Gününe Özel","Çiftler için özel yılbaşı fırsatları" diye başlayan bir çok dayatmacı mesaj! Aslında sevgilimize, illa da bu özel günlerde hediye almak zorunda olmamamıza rağmen, sistem biz kölelere bunu emrediyor, almazsak da ötekileştiriyor! Gerçekten de birileri tarafından ilan edilmiş olan bu tip özel günler insanları hediye almaya mecbur bırakmıyor mu? Herkesin cayır cayır sevgilisine hediye aldığı bir sevgililer gününde ya da yılbaşında, insan kendisini bu etkilerden ne kadar soyutlayabilir ki? "Ben de mutlaka hediye almalıyım! Sevgilim cimri biri olduğumu düşünmesin" hissiyatı da sevgiliye hediye alma nedenleri arasında pekala sıralanabilir...

Sevgilimize Hediye Almamızın Diğer Nedenleri!!!


Biraz kafa karıştıralım mı? Mesela, sevgilimize hediye alma nedenimiz, gerçekte bilinç altımızda "Onu kaybederim korkusu","Mahalle Baskısı" ya da "ilişkimiz biter" endişesi nedeniyle olabilir mi?  Bu arada bu tespitimizi gözlemlerimiz neticesinde dile getiriyoruz. Belki de berbat giden bir evlilik ilişkisi ya da sevgililik ilişkisinde eksik kaldığımız noktaları hediyelerle telafi etmeye çalışıyoruzdur kim bilir? Veya aslında zorlamayla, yani hiç istemediğimiz halde sırf "El alem ne der?" mahalle baskısı ile de hediye alıyor olabiliriz. Normalde ne böyle bir sevgili, ne de bu durum hiç kimsenin arzuladığı birey değil! Zaten bu şekilde gelecek olan bir hediyenin ne bir değeri, ne de bir anlamı vardır! Ama kabul edelim ki, bu saiklerle hediye seçen insanlar da yok değil! 

Bu şekilde çok önemli bir şeyi ıskalamış olmuyor muyuz? Sevgi dediğimiz doğal bir duyguyu, suni bir hale dönüştürmüş olmuyor muyuz? Oysa ki, aşkımız zorlayarak başlamamıştı! Tamamen kendiliğinden gelişmiş ve olgunlaşmıştı! Şimdi bu gönülsüzlük ya da mecbur hissetme neden? Kendimizi hiçbir baskı altında hissetmeden, sırf içimizden geliyor diye, sırf sevgilimizi mutlu etmek adına, sırf onu çok seviyoruz diye, ve yine sırf sadece özel günlerde değil, Onunla birlikte olduğumuz her günün özel dolduğunun bilinciyle hediye seçmek en güzeli olacaktır.

Sevgiliye Özel Günlerde Hangi Hediyeler Alınabilir?

Sevgiliye hediye fikirleri
erkek sevgiliye hediyeler

Yorum Gönder

 
Top