z Sevgilinize Sürpriz Meyveli Muffin Yapın | En iyi Hediye Fikirleri

Sevgiliye sürpriz yapmak
Sevgilinize lezzetli mi lezzetli sürpriz bir hediye hazırlamak ister misiniz? Bu yazımızda sizlere hazırlanması son derece kolay ve malzemelerini de mahallenizdeki bakkaldan rahatlıkla temin edebileceğiniz Sürpriz Meyveli Muffins (Yumuşak Kek) yapımını anlatacağız. Bir kaç basit adımla hazırlayabileceğiniz Meyveli Muffins Kekler ile sevgilinize şahane bir sürpriz yaşatacaksınız. Sevgilinize doğum gününde, sevgililer gününde ya da yıl dönümünüzde el yapımı lezzetli bir hediye hazırlamak isterseniz Meyveli Muffins'ler oldukça işinize yarayacak. Hazırlayacağınız meyveli yumuşak kekleri, güzel bir hediye paketi haline getirip sevgilinize hediye edin. Bu özel lezzet elbette ki sadece sevgiliye özel değil. Eğer evliyseniz eşinize'de akşam çayında meyveli muffins sürprizi yapabilirsiniz. Hadi o zaman sürpriz meyveli muffins nasıl hazırlanıyormuş adım adım tarifine geçelim. 

Sürpriz Meyveli Muffin İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardağı (825 gram) un
  • 1/2 şeker (100 gram)
  • 1 yemek kaşığı (14 gram) kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı (2 gram) tuz
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu, taze rendelenmiş
  • 1/2 fincan (113 gram) tereyağı
  • Yumurta akı veya yumurta yerine 1/3 fincan (79 mililitre)
  • Taze ahududu 1/2 su bardağı (61 gram)
  • Taze yaban mersini 1/2 fincan
  • 3 ila 4 limon sıkılmış 1/2 su bardağı (119 gram) limon suyu,          

Adım Adım Meyveli Sürpriz Muffin Yapımı 

Sevgiliye sürpriz yapmak
Adım 1: Fırınınızı önceden 400 derece programlayın. Muffin kabına 12 muffin bardak koyun. Bir kabın içine un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı şimdilik bir kenara koyun.
Meyveli Muffin Nasıl Yapılır
Adım 2: Şimdi bir tabağa limon kabuğu rendeleyeceğiz. Ancakk burada özellikle dikkat etmeniz gereken nokta şudur; Limonun sadece sarı olan kabuğunu rendelemeye çalışın. Limon içerisindeki beyaz damarlara ulaşınca, limonun başka bölgelerine geçerek rendeleme işine devam edin. Yani tabak içerisine limonun beyaz kısmı gelmesin.
Yumuşak Kek Muffins Nasıl yapılır
Adım 3: Bir kaseye tereyağı koyun ve mikrodalga fırında tereyağını eritin. bu işlem için 30 saniye yeterli. Şayet erimez ise bir 10 saniye daha bekleyebilirsiniz.
meyveli muffins nasıl yapılır
Adım 4: Erittiğiniz tereyağını limon suyu, yumurta, ve limon kabuğu ile birlikte karıştırın. Son olarak da bu karışımın içerisine kuru malzemeleri ekleyin.
sürpriz meyveli muffin saypımı
Adım 5: Eğer muffin içerisinde bol miktarda meyve istiyorsanız, göz kararı muffin kaplarına meyvelerinizi serpiştirebilirsiniz. Tamamen sevgilinizi/eşinizin ya da sevdiklerinizin damak zevklerine göre hareket edebilirsiniz. Ancak bize göre ne kadar fazla meyve olursa, o kadar lezzetli olacaktır:) 
Sevgiliye sürpriz lezzetler
Adım 6: İşte sevgilinize yapacağınız o mükemmel sürpriz lezzete çok yaklaştık. Her Muffin kek üzerine bir çay kaşığının 1/4 oranında şeker serpin. Hazırladığınız muffin kaplarını tepsnize dizin ve kahve rengini alana kadar 20 ila 50 dakika boyunca fırında pişirin. Çıkardıktan sonra da soğumaya bırakın. vermiş olduğumuz oranlar ve ölçüler bir düzine muffin tarifi içindir. Affiyet Olsun.

Sitemizde özellikle sevgiliye el yapımı hediyelerin ve sürprizlerin öneminden bahsedip, siz değerli okurlarımızı bu tip anlamlı hediyelere yönelmeniz konusunda, teşvik edici yazılar yazıyoruz. Eğer siz de el yapımı hediyelerin daha anlamlı ve değerli olduğunu düşünüyorsanız, bu linkte yer alan yazılardan da istifade edebileceğinizi düşünüyoruz. Lütfen Tıklayın: El Yapımı Hediyeler.

El Yapmı çikolata kaplı badem tarifi

Yorum Gönder

 
Top