z Hangi Gömleğe Hangi Kravat Gider | En iyi Hediye Fikirleri

gömlek kravat uyumu
Kravat takmayı seven erkekler olduğu kadar (bu sayı eminiz ki çok fazla değildir.), bir de bu aksesuarı tam bir baş belası olarak görenler de bir hayli fazladır. Gardırobu aç, takım elbiseyi seç, Ona uygun gömleği seç, bir de her ikisine uygun kravatı seç! Ayrıca bunu her gün tekrar et! Tam hafta sonu geldi deyip mutlu olmak varken, filancanın düğünü var oraya gidilecek. Hoppala!!! Tam rahatladım derken hadi yine takım elbise içine gir! Belki de erkeğin kravattan nefret etmesinin en önemli sebebi; bu aksesuarı medeni yaşamın bir dayatması olarak görmesinden kaynaklanmaktadır. Yani bu bir nevi erkeğin modern yaşama baş kaldırısıdır bu. İkinci neden ise, sürekli olarak gömlek-kravat uyumu yakalama çabasının yarattığı can sıkıcılık düşünülebilir. Kravat takmayı sevip sevmediğinizi bilmiyoruz ama, size bu yazımda  "Hangi gömleğe hangi kravat daha iyi gider?" ya da "Gömlek-kravat uyumu nasıl sağlanır?" konusunda bazı pratik bilgiler paylaşmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir çok erkek, bir yandan sabah işe yetişmenin telaşını yaşarken, bir taraftan da "Mavi, beyaz kareli gömleğime hangi kravatı takabilirim?","Siyah gömleğe hangi kravat gider?" şeklinde zaman kaybettirici sorunlar yaşıyor. İşte bu yazı, kravat takmayı erkeğe daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor. Belki de bu yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda hafta sonları bile kravat kullanmayı seveceksiniz:) Şayet bir erkeğe hediye olarak gömlek ve kravat armağan etmeyi düşünüyorsanız, bu yazımız sizin de çok ilginizi çekecektir.

Doğru bir şekilde takım elbise-gömlek ve kravat kombini  nasıl sağlanır? Kareli ya da düz çizgili, düz renkli gömlekler üzerine hani desenlerde kravatlar takılmalıdır. Düğün, toplantı ya da özel davetlerde ne renk kravatlar takılmalıdır. İşte size kravat seçimlerinizde kolaylık sağlayacak, birbiri ile harika uyum sergileyen, iyi kombinlenmiş gömlek-kravat uyum örnekleri. 

Erkek Kravat Modelleri

erkek kravat modelleri

Kravat seçimi bir zevk işi! Piyasada farklı fiyat aralığında bir çok kravat modeline rastlamak mümkün! Ancak her zaman iyi bir kravat en pahalı olanı değil. Önemli olan, enerjinize uygun, göz zevkini tamamlayacak ve kravat-gömlek uyumunu yakalayabilmek! Kravat, erkeğin stilini-tarzını yansıtan en önemli aksesuarlardan biri. Kravat modellerini incelediğimizde, her desen ve her renk için farklı bir uyumdan bahsetmek mümkün! Kravatların da kendine özgü bir karakteri, ifadesi veya mesajı vardır. Bu nedenle hangi renkte olursa olsun bir gömleğe doğru renk ve desende kravat kullanmak için kravat dünyasına biraz daha yakından bakmamız gerekiyor. 
Düz renk kravatlar


1
Tek renk düz kravatlar: Üzerinde tek renk bulunan (düz) kravatlar her ne kadar zevkten uzak görülse de, doğru renk seçildiğinde ve takımla iyi kombin edildiğinde güven verir. Düz renk kravat ne zaman takılır? İş yerinde, özel davetlerde, akşam yemeklerinde kullanılabilir. Yukarıda düz renk kravatlara örnek yer almaktadır. 
erkek kravat modelleri
2
Çizgili kravatlar: Çizgili kravatlar, takım elbise içerisinde daha cesur, daha klasik ve daha dikkat çekici bir görünüm sunar. Bulunduğunuz ortamda tüm dikkatleri üzerinize toplamak istiyorsanız, üzerinde canlı renkler taşıyan, çizgili kravatlar tercih edebilirsiniz. Peki çizgili kravat ne zaman tercih edilmelidir? İş yerinde, özel davetlerde, özel kutlamalarda kullanılabilir.
Desenli kravatlar
3
Desenli kravatlar: Desenli kravatlar, çizgili ve düz renk kravatlardan farklı olarak, yüzeyi desenlerle kaplı modellerdir. Seçeceğiniz modele bağlı olarak üzerinde kravata dikkatleri çekecek, küçük-büyük figürler, semboller yer alır. Bir çok erkek, doğru tercih olmayabilir endişesiyle desenli kravat modellerine karşı, biraz mesafeli durmaktadır. Ancak doğru desen seçimi ve renk uyumu yakalandığında ortaya kusursuz bir şıklık çıkacağı da aşikar. Önemli olan desenli kravat seçerken, itici, demode sembollerden uzak durmaya çalışmak. 
kravat modelleri
4
Puantiyeli kravatlar: Puantiyeli kravatlar çok eskilerden beri en çok tercih edilen kravat modellerinden biri! Puantiyeli kravat seçilirken en çok şunlara özellikle dikkat edilmeli; Birincisi kravat üzerinde simetrik bir desen oluşturan puantiye boyutları! Yani iri boyutlarda ve aşırı derecede zıt renk bir puantiye bulunuyorsa, bu kravatın rengini bastırabilir. Elbette bu durumda dış dünyaya vereceğiniz mesaj da farklılaşır:) İri puantiyeler daha çok palyaço giyisilerini andırdığı için tavsiye etmiyoruz. En çok tercih edilen puantiyeli kravat; koyu mavi, kırmızı ana zemin üzerine beyaz puantiyeli modellerdir. Ayrıca resimleri ile göstermediğimiz kravat modelleri içerisinde; Şal desenli kravatlar, Geometrik desenli kravatlar, Motifli kravatlar, Ekose desenli kravatlar da bulunuyor. 

Kravat Gömlek Uyumu Nasıl Sağlanır

gömlek kravat uyumu
"Çarkı Felek" yarışmasında buna benzer bir renk skalasını hatırlıyorsunuz değil mi?:) İşte içerisinde her rengin yer aldığı bu çark şimdi çok işimize yarayacak! Gömlek ve kravat arasında mükemmel bir renk uyumu sağlamak için yukarıdaki renk skalasından mutlaka yararlanmalısınız. Çünkü gömlek-kravat renk uyumu, en iyi şekilde kombinlediğini ileri süren erkeğin bile son derece zorlandığı bir durum! Yukarıda yer alan renk skalası bu problemi aşmanızda size epeyce bir yardımcı olacak! Yukarıdaki renk çarkında, her rengin (O rengin tonlarıyla birlikte) tamamlayıcı, benzer renkleri gösteriyor. Saat yönünde gösterilen okları takip ettiğinizde, seçmiş olduğunuz rengin tamamlayıcı rengine ulaşmış olursunuz! Örnek vermek gerekirse; Kırmızı ve yeşilin tam karşısında, bu renkleri tamamlayıcı mor ve turuncu renklerle karşılaşıyoruz. Örneğin dikkat çekici bir mavi gömlek üzerine Koyu turuncu renkte bir kravat bağlayabilirsiniz.
kravat gömlek uyumu
1
Düz Gömlek Üzerine Hangi Kravat Gider?: Erkeğin giysi dolabında en fazla bulunan gömlekler düz renklere sahip olan modellerdir. Özellikle beyaz gömlek ve açık mavi renkler en çok tercih edilen renklerdir... Bu renklerin çok fazla tercih edilmesinin nedeni ise iş yaşamında daha kullanışlı olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, özellikle beyaz renk gömlek, takım elbise ve her renkte kravat ile kolaylıkla kullanılabilir.
  • Eğer işe giderken ya da özel bir davette beyaz renk bir gömlek giyecekseniz, üzerine desenli, puantiyeli, her tür renklerden kravat modelleri kullanabilirsiniz. 
  • Şayet açık ya da gökyüzü mavisi bir tonda gömlek giyecekseniz, üzerine takacağınız kravat koyu mavi tonlarda veya üzeri beyaz puantiyeli bir kravat olabilir. 
  • Altın sarısı veya turuncu renk de yine açık gökyüzü mavisi gömlek üzerine gidebilecek en dikkat çekici ve kışkırtıcı kravatlardan biri. Yine aynı renk gömlek üzerine kravatınızı, bordo ve kırmızı kontrastlara sahip iddialı renklerden de seçebilirsiniz. 
  • Mavi renk gömlek üzerine koyu yeşil renklerde kravatlar da genellikle birbiri ile iyi kombin sağlayan ideal renk seçeneklerinden. Elbette ki en ideal olanı renk skalası üzerinde maviye ait kontrastlardan birini seçmek!
  • Pembe tonlarda bir gömlek seçtiyseniz; üzerine leylak rengi veya mor renklerde birbiri ile çok şık duran kravat renkleri seçebilirsiniz. Yeşil ve haki de yine pembe tonlardaki gömlek üzerine en iyi gidecek kravat renklerinden.
gömlek kravat kombini
2
Çizgili Gömleklerde Kravat Seçimi Nasıl Olmalı?: Çizgili gömlekler de yine erkeklerin en sevdiği modellerden biri. Ancak, çizgili gömleklerle kravat uyumu sağlamak, düz modellere göre biraz daha ustalık gerektiriyor. Peki çizgili renk bir gömlek üzerine en iyi hangi kravatlar kombin edilebilir? Bunun için dikkat edilmesi gereken en önemli şey; Gömleğiniz üzerinde ve kravatınız üzerinde yer alan çizgi-desenlerin birbiri ile zıt olması! Aksi halde kravatınızı fark ettirmeniz ve şık bir görünüm sağlamanız zor olacaktır! İnce çizgilere sahip bir gömlek üzerine kalın çizgili bir kravat oldukça hoş bir görüntü sergileyecektir. Hangi renkleri seçeceğinize ise yukarıdaki renk çemberine bakarak seçebilirsiniz. 
gömlek kravat uyumu
3
Kareli Gömleklerde Hangi Kravat Kullanılır?: Kareleri koyu-açık zıt tonlara sahip kareli bir gömlek, takım elbise içerisinde aslında pek tercih edilmez! Ancak "Zevkimden kime ne? Ben giyerim kardeşim!" diyorsanız, işte size kareli gömlekte kravat uyumunu yakalayabileceğiniz altın oran; Kareli bir gömlek üzerine kullanılabilecek en iyi kravat, büyük desenlere sahip modellerdir. Bu şekilde gözü yormaz ve aksesuarınız gömlek üzerinde silik kalmamasını sağlarsınız. Yine kareli bir gömlek üzerine kalın çizgilere sahip, renk skalasından seçebileceğiniz kravat ile kombinleyebilirsiniz!
erkelere doğum günü hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top