z El Yapımı Şık Tebrik Kartı | En iyi Hediye Fikirleri

tebrik kartı nasıl yapılır
El emeği ile hazırlanan ürünlere özel bir merakınız varsa ve el işleri konusunda yeteneğinize biraz güveniyorsanız, rengarenk düğmelerden hazırlanan bu tebrik kartlarını eminiz ki siz de çok beğeneceksiniz! Bildiğiniz gibi, yılbaşı, doğum günü, sevgililer günü gibi özel günlerde ve düğün, parti gibi eğlenceli kutlamalarda, "davetiyeler" son derece önemli bir rol üstlenirler. Ancak o, basma kalıp ve herkesin parayla rahatlıkla satın alabileceği yüzeysel hazırlanmış davetiyeleri, eminiz ki siz de çok basit buluyorsunuzdur! O halde hazır yeteneğiniz de varken, neden kendi davetiyenizi veya tebrik kartınızı kendiniz hazırlamıyorsunuz? Eğer cevabınız "Tamam" ise şimdi kolları sıvama zamanı! Sizlere bu yazımızda, tasarımı ile son derece şık, yapımı ve hazırlanması ise oldukça kolay olan, resimli anlatımı ile adım adım Düğmelerden El Emeği Tebrik Kartlarının nasıl yapıldığını anlatacağız. Özel günlerde, sevdiklerinize el emeği davetiyeler göndererek, hem farkınızı ortaya koyun, hem de büyük bir takdir toplayın! 

El yapımı tebrik kartları ile tüm özel günlerde sevdiklerinizi inanılmaz şekilde mutlu edebileceksiniz. Örneğin, yakın bir arkadaşınızın doğum günü var. O'na bütçeniz ölçüsünde güzel bir doğum günü hediyesi aldınız! Kendi el emeğiniz ile hazırladığınız tebrik kartı içerisine, duygu yüklü bir doğum günü mesajınızı yazın ve hediye kutusu içerisine koyun! Bu haliyle hediyenizi çok daha anlamlı ve değerli kılabilirsiniz. Aynı şey yılbaşı hediyesi için de oldukça etkili bir yöntem. Sevdiklerinizin yeni yılını el yapımı tebrik kartları ile kutlayarak, hem uzun yıllar saklayabilecekleri bir kart hazırlamış olacak, hem de hediyenizi çok daha romantik bir hale getireceksiniz.

Resimli Anlatımı ile Adım Adım El Yapımı Tebrik Kartı Hazırlama

konu çizgisi
Tebrik Kartı Yapımı
1
Öncelikle tebrik kartı yapmak için gerekli malzemelerimizi hemen söyleyelim. 1 Adet yoğunluğu/ağırlığı fazla (kalın) karton alıyoruz. Karton rengini zevkinize göre seçebilirsiniz. Bej, pembe, beyaz karar sizin! Evinizde sıcak tutkal tabancası yoksa, bundan sonraki dönemde yapacağınız bir çok el emeği hediyede işinize yarayacağı için bir tane satın alabilirsiniz. Çok pahalı olmadığını belirtmek isteriz. İsterseniz Koçtaş internet sitesinden satın alabilirsiniz. İstediğiniz sayıda ve istediğiniz renklerde düğme ve Son olarak da renkli keçeli kalemler. Tüm malzemelerimiz bunlar.
konu çizgisi
Tebrik kartı nasıl yapılıyor
2
Şimdi işe davetiyemizin kapağını tasarlamakla başlayalım. Bunun için önceden bir planlama yapmak en doğrusu. Örneğin doğum günü için bir tebrik kartı hazırlayacaksak, üzerine balon figürleri, yaş pasta, doğum günü mumları gibi figürler çizebiliriz. Öncelikle kart üzerine çizilecek şekil veya yazılara karar verin! Bunun için kurşun kalemden yararlanabilirsiniz. Davetiye kartı üzerine keçeli kalemle çizim yaptığınızda, hata olması halinde silinmesi zor olacaktır.
konu çizgisi
El Yapımı Tebrik kartı
3 adım
Kurşun kalemle tebrik kartının üzerini yazarken, kullanacağınız düğmelerin büyüklüğüne göre, düğmelere yer açın! İsterseniz düğmeleri ne şekilde kart üzerine dağıtmayı planlıyorsanız, keçeli kalemle çizim yapmadan önce bunun planlamasını yapın! 
konu çizgisi
El Emeği tebrik kartı
4 adım
Evet! Yavaş yavaş tebrik kartımızın şekli şemali ortaya çıkmaya başladı bile! Bu işin finalinde kendinizle ne kadar gurur duysanız az sayılır! Çünkü ortaya kusursuz güzellikte ve son derece etkileyici bir tebrik kartı çıkacak! Düğmelerin yeri tamam, tebrik kartı üzerine çizeceğimiz şeklin ön çalışması da tamam! Artık sona doğru gelmek üzereyiz. Bu arada düğmeleri sıcak tutkal tabancasıyla yapıştıracaksınız.
konu çizgisi
El yapımı tebrik kartı
numara 5
Boyama ve şekil çizme konusunda hayal gücünüzü zorlayın! Dilerseniz doğum günü ile ilgili internetten görsel araştırmalar yapıp, çizeceğiniz şekillerle ilgili fikirler edinebilirsiniz. Biz bu uygulamada, keçeli kalem kullanabileceğinizden bahsetmiştik ama, dilerseniz pastel boya veya bilumum renkli kalemler kullanabilirsiniz. Bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış durumda! 
konu çizgisi
El yapımı tebrik kartı
numara 6
Görmekte olduğunuz örnek tebrik kartı, doğum günü kutlaması için hazırlanmıştır. Bu nedenle, örnek tebrik kartı üzerinde doğum günü teması işlenmiştir. Rengarenk balonlar bu yüzden:) Ancak konumuza giriş yaparken belirttiğimiz gibi bu tebrik kartları tüm özel günler için hazırlanabilir. Çünkü yapımı, mantığı, malzemeleri hemen hemen aynı! Mesela, dilerseniz sevgililer gününde üzerinde kalp veya gül figürleri çizerek ve üzerine bulabiliyorsanız kalp şeklinde düğmeler yapıştırarak da sevgililer günü için bir tebrik kartı hazırlayabilirsiniz. Yılbaşı için, çam ağaçları, kar taneleri, Noel Baba Şapkası, Geyik resimleri çizerek, tebrik kartınızı oluşturabilirsiniz.  
konu çizgisi
Tebrik kartı yapımı resimli anlatım
numara 7
Şimdi çekmeceleri karıştırma vakti. Düğme avına çıkacağız çünkü:) Evinizde artık kullanmadığınız düğmeler gün yüzüne çıksın hadi! Tebrik kartı üzerine istediğiniz sayıda düğme yapıştırabilirsiniz. Daha şirin ve etkileyici bir görüntü elde etmek istiyorsanız, düğmelerin renklerinin canlı olmasına ve birbirinden farklı renklerde olmasına özen gösterin!
konu çizgisi
adım adım tebrik kartı yapımı
numara 8
El Yapımı Tebrik Kartında artık finale yaklaşmış bulunuyoruz. Kart içerisine A4 kağıdını ikiye katlayarak kutlama mesajınızı ayrıntılı ve uzun bir şekilde yazabilirsiniz. Örneğin Doğum Günü Tebrik Kartı sevgilinizin yaş günü için hazırlanacak ise, içerisine aşk dolu romantik mesajlarınızı el yazınız ile yazıp kart içerisine yapıştırabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar... Mutlu günler diliyoruz.
konu çizgisi
el emeği hediyeler

Yorum Gönder

 
Top