z El Yapımı Kumaş Anahtarlık | En iyi Hediye Fikirleri

EL Yapımı hediyeler
El becerinize güveniyorsanız, bu anneler günü için biricik annenize verebileceğiniz harika bir hediye önerimiz var. Annenize kendi ellerinizle rengarenk ve şık bir anahtarlık yapmak ister misiniz? İstediğiniz renklerde, istediğiniz büyüklükte şıkır şıkır el yapımı anahtarlıklar işte bu yazımızda siz değerli okurlarımızı bekliyor. Annenize hem kullanışlı, hem çok cici ve hem de uzun yıllar kullanabileceği en güzel anneler günü hediyesini kendi ellerinizle hazırlayın. El yapımı anahtarlıkların malzemelerini temin etmek de, hazırlamak da oldukça kolay, Eminiz ki, hiç sıkılmadan ve sadece bir kaç saat içerisinde keyif alarak hazırlayacağınız kumaş anahtarlıklarla annenize, gelecekte sizden çok önemli bir hatırası olacak değerli bir armağan verebilirsiniz. Bu anahtarlıkları yapmak için malzemeler belki de şu an çekmecenizde, evinizin bir köşesinde hali hazırda elinizin altında duruyor. İster evdeki artık düğme ve kumaşlardan, isterseniz de herhangi bir mağazadan kolayca satın alarak yapıp hazırlayabileceğiniz rengarenk el yapımı kumaş anahtarlıklarla Annenizi layık bir hediye hazırlayın. O halde hazırsanız, finalde son derece güzel bir hediyeye sahip olacağınız El Yapımı Kumaş Anahtarlıkların yapım aşamalarına artık geçebiliriz.

Adım Adım El Emeği Kumaş Anahtarlık Yapımı

konu çizgisi
El Yapımı hediyeler
Bu anahtarlıkların hepsi kumaş artıklarından hazırlandı. Siz de anahtarlık tasarlarken, evdeki artık kumaş ve düğmeleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Yukarıda resimlerinden örneklerini gördüğünüz anahtarlıklardan bazıları kumaşları birbirine yapıştırarak hazırlandı, bazıları ise dikilerek. Evde dikiş makinası yok diye sakın üzülmeyin çünkü yapıştırıcı kullanarak da bu anahtarlıkları kendi başınıza hazırlayabilirsiniz. Unutmadan, tasarlayacağınız kumaş anahtarlıklar, annenizin renk zevkine uyumlu olsun.  

Gerekli Malzemeler

  • Farklı renklerde kumaş artıkları (kot pantolon, giyinmediğiniz etek kumaşı v.s.)
  • 2 cm. eninde 4 cm uzunluğunda beyaz renk kumaş
  • Kalın keçe kumaş
  • Makas
  • Metal Anahtarlık Halkası (Kullanmadığınız anahtarlıklardan birinden de söküp alabilirsiniz. 
  • Yumuşak keçe 
  • Renkli Düğmeler
  • Dikiş makinesi
  • Yapıştırıcı Tutkal
konu çizgisi
el yapımı hediyeler
Yukarıda yer alan anahtarlık modellerinden hangisi hoşunuza gittiyse, bunlardan bir tanesini yapmayı deneyebilirsiniz. Biz özellikle üzerinde isim baş harfi yazılı olan anahtarlık modelini beğendik! Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz. 
konu çizgisi
artık kumaşlardan anahtarlık yapımı
1. Adım: Kumaş parçaları ile çalışmaya başlayabiliriz. Pergel yardımı ile beyaz bir kağıt üzerine dairesel bir şekil çizin. Makasla kağıdı yuvarlak şekilde keserek kalın keçe kumaşın üzerine yerleştirin. Keçe kumaşı da bu şekilde yuvarlak şekilde dikkatlice kesin. Yuvarlak keçe kesmemizdeki maksat, yumuşak kumaşlar arasına katmak oluşturmak ve anahtarlığın biraz daha sert olmasını sağlamak. Dairesel parça elde ettikten sonra şimdi de sıra isim baş harf oluşturmaya geldi. Resimde gördüğünüz baş harf, keçe kumaştan hazırlanmıştır. Siz de Annenizin isminin baş harfini keçe kumaş ile hazırlayabilirsiniz. 
konu çizgisi
adım adım el yapımı anahtarlık yapımı
2. Adım: Çift taraflı dairesel olarak kesmiş olduğunuz kumaşların arasına, yuvarlak keçe kumaşı yerleştirin. Metal anahtarlık başlığını beyaz kumaş içerisine yerleştirip kumaşın uç kısımlarını yuvarlak keçe kumaşın üzerine yerleştirin. Dikiş makinesi ile kenarlarını istediğiniz renkte dikiş ipi ile dikin. Daha sonra yine keçe kumaştan kesmiş olduğunuz isim baş harfini de tam merkeze gelecek şekilde dikkatlice kumaş üzerine dikin. (Bu arada tüm bu işlemleri dikiş makinesi kullanmadan yapıştırıcı ile de yapabileceğinizi bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz.. Ama en güzel ve şık görüntüyü elbette ki dikiş makinesiyle alırsınız...)
konu çizgisi
anneye el yapımı hediye
Hangi renkte veya ne şekilde anahtarlık tasarlayacağınızı bilemiyoruz ama, bu işin sonunda Annenizin çok mutlu olacağına %100 eminiz. İşte karşınızda Anneler Günü için ucuz, hesaplı ve oldukça şık bir hediye seçeneği. Bu arada Anneler günü için hediye fikirleri istiyorsanız, bu yazımızı incelemenizi öneriyoruz. Lütfen TIKLAYIN
konu çizgisi

Yorum Gönder

 
Top