z Sevgiliye El Yapımı Fotoğraf Kutusu | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye sürpriz hediyeler
İçinde bir siz, bir de sevgilinizin olduğu en güzel fotoğraflarınızla sevgilinize etkileyici bir sürpriz yapmak ister misiniz? İşte karşınızda yıl dönümü veya evlilik yıl dönümünde eşinize/sevgilinize harika sürprizler yapabileceğiniz kutu içerisinde el yapımı fotoğraf albümü! Ahşap kutu içerisinde birbirinden anlamlı fotoğraflarınıza sevgilinize en romantik hediyelerden birini kendi ellerinizle hazırlayın! İster hayatınızın sadece belli bir kesitini anlatan resimlerinizle ister düğün fotoğraflarınızla isterseniz sevgilinizle ilişkinizin en başından itibaren şu an gelinen aşamaya kadar geçen süreyi anlatan fotoğraflarınızla bu harika el yapımı hediyeyi hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz sayıda, istediğiniz büyüklükte fotoğraflarınızla ve içerisine el emeğinizi de katarak hazırlayacağınız kutu içerisinde mini fotoğraf albümü ile sevgilinize aşkınızı en romantik biçimde gösterebilirsiniz.

Yaşamımızın en güzel dakikalarını, en özel  anlarını, yeniden ve tekrar yaşayabilmek için fotoğraflarda saklar ölümsüzleştiririz. Mesela düğün fotoğraflarımızı, mezuniyet fotoğraflarımızı, nişan, kına gecesi, çocukluk veya sevgilimizle birlikte çektirdiğimiz ve kalbimizde derin izleri bulunan en güzel hatıralardan oluşan fotoğraflar. İşte bu yazımızda sizlere fotoğraflarınızla birlikte sevdiklerinize güzel sürprizler yapabileceğiniz el yapımı fotoğraf kutusu yapımını anlatacağız. Bizden söylemesi; hazırlanması ve yapımı sadece dakikalar alacak olan bu özel armağan ile sevgilinize bu şahane sürprizi mutlaka yapmalısınız!

Gerekli Olan Malzemeler

  • İstediğiniz boyutta ahşap mücevher kutusu 
  • Uzunca kalın bir kâğıt
  • İstediğiniz sayıda fotoğraflarınız. Orijinal fotoğraflarınızın ziyan olmasından endişe ediyorsanız, yazıcıdan çıktılarını alabilirsiniz. 
  • Pek tabiki bir de yapıştırıcı UHU

Adım Adım Nasıl Yapılır?


Öncelikle şunun kararını verin; Hangi boyutlarda kaç adet fotoğrafla bu hediyeyi hazırlamak istiyorsunuz? Mesela 15-20 arası fotoğraf uygun olacaktır diye düşünüyoruz. Tabi ki siz bunun için bir sınırlama koymak zorunda değilsiniz. Kaç adet fotoğrafla hediyenizi hazırlayacaksanız, her bir fotoğraf için alttan ve üsten 1 cm. boşluk bırakacak şekilde kalın kağıtlardan kesmeniz gerekecek. Kağıt rengini de istediğiniz gibi kararlaştırabilirsiniz. Klasik ve nostaljik bir hava katmak istiyorsanız siyah renk zemin iyi olacaktır diye düşünüyoruz. Mesela doğum günü için bir hediye hazırlıyorsanız rengarenk bir fon kullanmanız daha isabetli olacaktır. Siyah beyaz fotoğraflar için ise beyaz ya da siyah renk fonlar kullanılabilir.
Renk seçimimizi yaptıktan sonra, anılarımızı slayt şeklinde gösterecek olan fotoğraflarımızı dikkatli bir şekilde uzun bir şerit haline getirdiğimiz kalın kağıtlar üzerine yapıştırıyoruz. Fotoğraflarımızı kutu içerisinden sırasıyla çekip çıkartabilmemiz içinse, şerit kağıdın en üst kısmına 2x2 cm. genişliğinde ana rengimize zıt bir renge sahip kağıt yapıştırıyoruz. Bu kağıdı tutturma nedenimiz; albümü kutu içerisinden kolay bir şekilde tutup çıkartabilmemiz için. İsterseniz bu işlemi iple de yapabilirsiniz.  

Fotoğraflarla sevgiliye hediye yapmak kadar eğlenceli ve güzel ne olabilir ki? Bundan iyisi Şam'da kayısı. bu çalışmayı hazırlarken hem anılarınızı bir kez daha tazelemiş olacak, hem de sevgilinize odasında gururla bakacağı en güzel el yapımı hediyelerden birini hazırlamış olacaksınız. Bu arada bu özel hediye salt sevgiliye için düşünülebilecek bir armağan olmayıp, anneler gününde annenize, evlilik yıldönümü hediyesi olarak eşinize ve hatta anne ve babanıza yapabileceğiniz en anlamlı hediyelerden biri olacaktır.
konu çizgisi
El Yapımı Hediye fikirleri

Yorum Gönder

 
Top