z El Yapımı Narenciye Bardak Altlığı | En iyi Hediye Fikirleri

Keçe kumaştan bardak altlığı yapmak
Limonata, kola, ayran veya gazoz! İşte bu soğuk içecekler özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında en çok tercih edilen içeceklerin başında geliyor. Peki, yaz aylarında 7'den 70'e herkesin serinlemek için tercih ettiği bu şahane içecekleri masanızda el yapımı narenciye bardak altlıkları ile sunmaya ne dersiniz? Keçe kumaştan hazırlanan ve yapımı son derece basit olan, şirin tasarımlara sahip rengarenk bardak altlıkları ile masanıza bahar tazeliği taşıyabilirsiniz. El yapımı göz kamaştırıcı narenciye bardak altlıklarını, ister kendiniz için hazırlayın isterseniz de sevdiklerinize hediye edin! El Yapımı Narenciye Bardak Altlığı ile masanızı hem kireç gibi leke tutan su damlalarından korumuş olacak, hem de rengarenk bir hava katmış olacaksınız! Üstelik Limon/Portakal dilimleri şeklindeki El Yapımı Narenciye Bardak Altlığı hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler de öyle bulunması zor veya aman aman şeyler değil! Hazırlarken keyifli anlar yaşayacağınız el yapımı bardak altlıklarını istediğiniz renklerde ve hayal gücünüze bağlı olarak istediğiniz modellerde de tasarlayabilirsiniz. Biz bu konuda fikir verelim de tasarım işi size kalsın! Aynı zamanda El Yapımı Narenciye Bardak Altlığı, yaş gününü  yaz aylarında kutlayan sevgilinize de en şirin, en renkli doğum günü  hediyesi olacaktır O halde hadi hep beraber bu harika şeyin nasıl hazırlandığına birlikte göz atalım.

KEÇEDEN BARDAK ALTLIĞI YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

malzemeler
Adım adım resimleri ile El yapımı limon/portakal bardak altlığı hazırlamaya başlamadan önce, bu renkli ve şirin ürünü hazırlamak için gerekli olan malzemeleri sıralayalım; İstediğiniz renklerde KEÇE KUMAŞ , Karton, dikiş ipi, dikiş makinesi, makas ve kalem!
el yapımı hediyeler
Birinci adım olarak; EL YAPIMI NARENCİYE BARDAK ALTLIĞININ En alt katmanını oluşturacak keçe kumaşla işe başlayalım. Düzgün bir biçimde daire oluşturmak için önceden yuvarlak bir karton kesebilirsiniz. Ardından da keçe kumaşı dairesel şekil verdiğiniz kartonu üzerine koyarak makasla daha kolay bir şekilde kesebilirsiniz. Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi, bardak altlığının en alt katmanını oluşturan keçe kumaş YEŞİL renge sahip! Ölçü isterseniz yaklaşık olarak 10X10 cm. çapında bir kumaş!

İkinci Adım Olarak; Alt katmanın üzerine beyaz veya isteğe bağlı olarak krem renginde yine dairesel şekilde kesilecek bir keçe kumaş koyuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şey, üstteki beyaz keçe ile, alttaki yeşil keçenin aynı boyutta olmamasıdır! Limon veya portakalın kabuğu şeklinde bir görüntü elde edebilmemiz için, beyaz renkteki keçe kumaşın 10x10 cm. yerine örneğin 9,5X9,5 cm. olarak kesilmesi gerekiyor.

Üçüncü Adım Olarak; Şimdi sıra, meyve şeklindeki el yapımı bardak altlığımızın  içini hazırlamaya geldi. Beyaz renkteki keçe kumaşın üzerine eşit boyutlarda kesilmiş 8 Adet YEŞİL keçe kumaş kesiyoruz. Kesmiş olduğumuz üçgen kumaşları da dikkatli bir şekilde beyaz keçe kumaş üzerine iğne ile tutturuyoruz.
el yapımı hediyeler
Son olarak: Özenle yerleştirdiğiniz keçe kumaşları ve içindeki üçgen şeklindeki keçeleri dikiş makinesi veya dikkatli bir şekilde iğneyle dikiyoruz. Dikim için ipliğin rengine dikkat etmekte yarar var. Beyaz veya bej tonlarda dikiş ipi bana kalırsa en ideal olanı! Umarız bu yazıyı okurken keyifli bir vakit geçirmişsinizdir. Güle güle kullanmanız dileği ile... 

Yorum Gönder

 
Top