z Keçe Kumaşlardan Harf Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı hediyeler
Rengarenk Keçe Kumaşlarla göz kamaştırıcı ve güzel el yapımı hediyeler yapıldığını zaten biliyorsunuz! Mesela keçe kumaştan bayan çanta, cüzdan, anahtarlık, kalp, kare yastık ve keçe ile hazırlanan daha nice şey, farklı sitelerde de dikkatinizi mutlaka çekmiştir! Ayrıca sitemizi düzenli olarak takip edenler çok iyi biliyorlar ki, sitemiz içerisinde keçeyle hazırlanan onlarca el yapımı hediye önerisi mevcut! Ancak biz bugünkü yazımızda hediye yapımından ziyade, keçe kumaştan HARF yapmayı siz değerli takipçilerimize anlatmaya çalışacağız! Keçeden hazırlatacağınız şirin ve sevimli harflerle, ister evinizin duvarlarınızı süsleyin, ister sevgilinize hazırlayacağınız hediye sepeti içerisine romantik bir mesaj olarak koyun, isterseniz de her ikinizin de isimlerinizin baş harflerini oluşturun. Dahası, anneler günü, babalar günü, sevgililer günü veya yıl dönümü için en şık mesajlarınızı el yapımı keçe harflerle hazırlayabilirsiniz. Hadi bakalım, hiç zaman kaybetmeden, resimleri ile birlikte keçe kumaşlarla şık harfler nasıl hazırlanıyormuş adım adım anlatma geçelim!
el yapımı hediyeler
Keçe Kumaştan Harf hazırlamak için gerekli malzemeler şunlar; Zevkinize bağlı olarak istediğiniz renklerde keçe kumaş. makas, A4 Kağıdı, cetvel, kalem, makara dikiş ipliği ve silikon elyaf! İşte harf oluşturmak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler bu kadar basit. Malzemeleri temin ettiyseniz şimdi adım adım nasıl yapıldığına geçebiliriz artık!
el yapımı keçe harfler
Adım 1: A4 kağıdına düzgün bir şekilde harf taslağı çıkartmakta zorlanıyorsanız bunu hızlı ve kolay bir şekilde bilgisayarınızda WORD'de de yazıp çıkartabilirsiniz. İlk adım olarak yazdığınız harfi makasla kesin. Ardından kesilen harfi keçe kumaş üzerine yerleştirdikten sonra kalemle hatlarını çizin. Daha sonra aynı işlemi bir kez daha tekrar edin. Örnekte "A" harfi görülmektedir. Yani "A" harfinden 2 adet keseceksiniz. 2 Adet olarak kesmiş olduğunuz harfin alt kısımlarından başlayarak dikkatli ve biçimsiz olmayacak bir şekilde iğne ile dikip, içerisine silikon elyaf doldurun. Silikon doldurma işlemini harfin tüm kenarları dikilene kadar tekrar edin. 
el yapımı keçe kumaş
İkinci Adım; Bu adım, aslında yukarıda yer alan işlemin farklı harflere uygulanarak tekrarından başka bir bilgi içermiyor:) Kimin İSİMİNİ yazmak veya sevgilinize ne gibi bir romantik mesaj hazırlamak istiyorsanız, içerisindeki harf sayısı kadar kesim ve dikim işlemi yapıyorsunuz! Renkli ve cıvıl cıvıl bir görüntü elde etmek için kumaşları farklı renklerde kullanmanızda yarar var. Daha sonra tüm harfleri bir araya toplayabilmek için daha kalın bir iple birbirine tutturuyoruz. Bu cümlenin ne anlama geldiğini aşağıdaki resme baktığınızda zannediyoruz ki daha iyi anlamış olacaksınız.
el yapımı hediyeler
SON OLARAK; Hazırladığınız harflerle güzel bir duvar tablosu da yapabilirsiniz. Şöyle ki keçe harflerin alt zeminine yukarıdaki resimde görüldüğü gibi grimsi tonlarda bir backround yerleştirip, etrafını da ahşap bir çerçeve ile kapatabilirsiniz. Bu şekilde sevgilinize acayip romantiklikte bir sevgililer günü hediyesi hazırlayabilirsiniz. Nasıl? Sizce de çok muhteşem değil mi? İyi günlerde kullanmanız dileği ile... Sitemizi hep takip edin!

Yorum Gönder

 
Top