z El Yapımı Sevgili Tişörtleri | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Sevgili Tişörtü
Sıcak yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı! Dolayısıyla bunaltıcı yaz sıcaklarında hem tenimizin rahat nefes alması; hem de kendimizi serinlemiş hissetmek adına, en çok tercih ettiğimiz kıyafetlerin başında malumunuz üzere tişörtler geliyor! Hem mağazalarda, hem de internet üzerinden online satış yapan bir çok alış-veriş sitesinde birbirinden renkli tişört modelleri ile şu günlerde sıklıkla karşılaşmaktayız! Kısacası piyasada eğlenceli, komik ya da romantik tasarımlara sahip tişört modellerinden bol bol bulabilmek mümkün! Ama bu yazımızda sizlere hazır tişörtlerden değil; el yapımı; yani kendi zevkinize göre istediğiniz şekilde tasarlayabileceğiniz tişört yapımını anlatacağız. Üstelik sevgililer arasında son zamanların en gözde hediyelerinden birinin, sevgili tişörtleri olduğunu bilmiyoruz acaba hatırlatmamıza gerek var mı? Kısacası ister sadece kendiniz için, isterseniz de sevgilinize özel olarak tasarlayabileceğiniz el yapımı tişörtler, her yönüyle tamamen size özel olacak! Üzerine dilediğiniz mesajınızı yazıp, dilediğiniz romantik şekillerle dizayn edebileceğiniz el yapımı sevgili tişörtleri ile sizin de sevgili tişörtleriniz olabilir. Yapımı için birazcık boş zamanın ve birazcık da sabrın gerektiği el yapımı sevgili tişörtlerini hazırlarken eminiz ki siz de çok keyif alacaksınız! E, hazırsanız, el emeğinizle haırlayacağınız sevgili tişörtlerinin nasıl yapıldığını adım adım resimleriyle birlikte anlatmaya başlayalım.
el yapımı tişört
Şayet kendiniz için özel bir tişört tasarlamak istiyorsanız, bu projenizde eski tişörtlerinizi değerlendirebilirsiniz. Erkek arkadaşınıza veya sevgilinizle birlikte her ikiniz için sevgili tişörtleri yapmak istiyorsanız, düz ve renkli tişörtlerden satın almanız gerekiyor. Tişörtün rengi konusunda her hangi bir kıstas veya zorunluluk yok! Yeter ki beyaz olmasın:) Siyah, mavi, yeşil, bej veya pembe! Bu konuda tercih tamamen size kalmış:)  
sevgiliye tşört

Bu Projede Nelere İhtiyacınız olacak?

  • Renkli t-shirt (İstediğiniz Sayıda)
  • Yıkandığında Çıkan Boya Kalemi 
  • Alt tarafına renk geçmemesi için tişört içerisine koyabileceğiniz kalın karton, ahşap  ya da plastik kesme tahtası
  • Kumaş Beyazlatma Jeli
Sevgiliye tişört hazırlama
1. ADIM: İlk olarak bu çalışmada hangi t-shirt'ünüzü kullanacağınıza karar verin:) İsterseniz ön çalışma olarak eski bir tişörtünüzü kullanabilir ve bu şekilde bir deneyim ya da tecrübe yaşayabilirsiniz. Veyahut da, hem kendiniz, hem de sevgiliniz için aynı renklere sahip 1 adet düz renk (beyaz dışına) sıfır tişört de kullanabilirsiniz. Tişört seçimini yaptıktan sonra çizim yapmak için sert ve düz bir zemin  seçin! İşe ilk olarak, yıkanabilir boya kalemi ile tişörtün üzerine tasarım yaparak başlayacağız. Rahat ve kontrollü bir çizim için masa gibi sert bir zemin şart! Tasarım konusunda hayal gücünüzü sınırsız kullanabilirsiniz. İster eğlenceli bir şeyler tasarlayın, ister esprili, isterseniz de romantik! Canınız tişört üzerine ne çizmek istiyorsa veya ne görmek istiyorsanız karar verin ve hayal gücünüzü tişörtünüz üzerine yansıtın!

2. ADIM: Çizim yaptıktan sonra, karton veya kesme tahtasını tişörtün içinden geçirin! Çünkü bu adımda kumaş beyazlatma jeli kullanacağımız için tişörtün arka yüzünün bu işlemden etkilenmemesi gerekiyor. Kalın kartonu tişört içine yerleştirdikten sonra, kumaş beyazlatıcı jelini çizim yaptığımız alanın üzerine dikkatlice gezdiriyoruz. Mükemmel bir tasarım olmasını beklemeyin! El titremesi nedeniyle veya hata yapma sebebi ile çizgilerin dışına taşacak ufak tefek kusurları da görmezden gelin! Unutmayın ki kimse kusursuz değildir. Önemli olan böyle bir projeye imza atmak:)

3. ADIM: Kumaş beyazlatma jeliyle işiniz bittikten sonra kuruyuncaya kadar bekletin! Normal şartlarda tişört üzerindeki renk değişimini (beyazlaşma) siz de fark edeceksiniz! Kuruma tamamlandıktan sonra kendi el yapımınız tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Yepyeni, tamamen size özel kişiselleştirdiğiniz ve dahası hem kendiniz, hem de sevgiliniz için hazırladığınız sevimli tişört hazır! Giyin ve doyasıya tadını çıkarın!
sevgiliye alınabilecek hediyeler

Yorum Gönder

 
Top