z Sevgiliye El Yapımı Kokulu Kalp | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Sevimli Hediyeler
Her mevsimin kendine göre bir güzelliği, bir şirinliği illa ki vardır! Ancak bir çoğumuz eminiz ki, soğuk kış günleri süresince tatil yapacağımız o sımsıcak yaz güneşini hayal edip durdu! Ve en nihayetinde, kış mevsimini geride bıraktık artık! Mevsimler değişince, haliyle mevsime uygun kıyafetler de (Ya yenisi satın alınarak ya da bir önceki seneden kalanlar) gardıroplardan birer birer gün yüzüne çıkmaya başladılar bile! İşte bu yazımız, geçen kış artık son kez giyindiğiniz kazaklarınızdan hazırlayabileceğiniz harika bir el yapımı hediye ile ilgili. Şimdi eski kazağınıza güzel bir elveda diyebilirsiniz artık:) Ancak çok da üzülmenize gerek yok! Sonuçta ortaya; kalbinizin kapılarını sonuna kadar araladığınız sevgilinize duygularınızı gösterebileceğiniz hem şirin, hem de son derece romantik bir armağan çıkacak! Hazırlanması ve yapımı son derece kolay olan El Yapımı Kokulu Kalp ile hem eski kazaklarınızı değerlendirmiş olacak, hem de sevgiliye hediye olabilecek muhteşem bir şirinlikte bir armağan hazırlayacaksınız! 

El Yapımı Kokulu Kalp Çantanın hazırlanması için çok basit ve her yerden kolaylıkla ayarlayabileceğiniz bir kaç malzeme gerekiyor. En başta da ya sizin, ya da aileden birinin (kardeşinizin mesela :))) ) eski kazağı tabi! Kokulu Kalp Çanta yapımı için biraz da iğne ve iplikle aranızın iyi olması gerekiyor. Normalde, dikiş nakış işleri ile çok fazla ilgili olmasanız bile, El Yapımı Kokulu Kalp Çantanın hazırlanması ile ilgili en ufak bir endişe yaşamamalısınız! Çünkü, en nihayetinde kimse mükemmel değil! Sizin de yapacağınız şey; ortaya kusursuz bir hediye çıkartmak değil; sevgilinizi önemsediğinizi ve Ona değer verdiğinizi gösterecek anlamlı bir el yapımı hediye hazırlamak! El Yapımı Kokulu Kalp Çanta da, bu anlamda olabilecek en romantik armağan! Eğer hazırsanız, hem sevgililer günü hediyesi, hem yıl dönümü hediyesi için muhteşem bir hediye seçeneği olan El Yapımı Kokulu Kalp Çantanın nasıl yapıldığını adım adım anlatmaya başlayalım....
El Yapımı Kalp Çanta

Bu Çalışmada Nelere İhtiyacınız Olacak?


  • Eski Kazak
  • Kağıt
  • İğne
  • İplik
  • Makas
  • Kurutulmuş Güller
sevgiliye el yapımı hediye
İstediğiniz ölçülerde Kalp Çanta Yapabilirsiniz. Bu örnekte yarım A4 kağıdı ölçülerinde bir çalışma yapılmıştır. Kağıdınızı ikiye katlatın ve yarım kalp şekli oluşturacak şekilde makasla kesin! Kalp şekli oluşturduktan sonra eski kazağın üzerine işaretçi (başı topuz şeklinde) iğnelerle sabitleyin. Ardından da eski kazağınızı kalp şeklinde kesin! Dikkat aynı ölçülerde 2 parça olacak şekilde kesiyorsunuz!
sevgiliye hediye yapımı
Kazak üzerinde istediğiniz renkte ipliklerle süslemeler yapabilirsiniz. Şimdiki adımda kalp şeklini verdiğimiz kazağın etrafını iğne - iplikle düğüm yaparak dolaşıyor ve dikiyoruz. Dikim işlemine kalbin istediğiniz noktasından başlayabilirsiniz. 
Sevgiliye el yapımı hediye
2 parça olarak hazırladığımız kalp şeklindeki kazağımızı altlı üstlü bir şekilde dikip, birleştirmeye çalışıyoruz. Dikim işlemi kalp şeklinin ucuna tam gelmeden bırakıyoruz. Ardından boşluk bıraktığımız noktadan kal çantanın içerisine kurutulmuş gül yaprakları yerleştiriyoruz. Dilerseniz yaprakların üzerine en sevdiğiniz, parfümden de sıkabilirsiniz. Bu sayede sevgilinize aynı zamanda sizin üzerinizde çok beğendiği parfüm kokusunu da hediye etmiş olacaksınız:)
sevgiliye el yapımı hediyeler
Dikkatli bir şekilde gül yapraklarını kalp çanta içerisine yerleştirdikten sonra şimdi de sıra kalbi tam olarak kapatacak dikişleri atmaya geldi. Sevgilinize bu şahane armağanı duvarında ya da arabasında süs olarak kullanabilmesi için kokulu kalbin ucuna askı da yapabilirsiniz. Şayet erkek arkadaşınıza arabası için bir hediye hazırlayacaksanız, kokulu kalbi daha küçük ölçekte yapmanızda yarar var! 
el yapımı kokulu kalp
İşte hepsi bu kadar! Sevgilinize sürpriz yapmak istediğiniz anlarda ya da Ona özel olarak hazırlayacağınız hediye sepetleri içerisine Kokulu Kalp koyabilirsiniz. Bu şekilde hem hediyenizin değerini arttırmış olacak, hem de tarihe çok romantik bir anı bırakmış olacaksınız! Biraz dikiş marifetiniz varsa Kokulu kalp üzerine sevgilinizin ve kendinizin isim baş harflerini de dikebilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top