z El Yapımı Şişe Gece Lambası | En iyi Hediye Fikirleri

Şişe Gece Lambası
Şarap, şampanya, bira, kola, soda! Boş şişeleri sakın ha atmayın! Çünkü, boş şişelerle bile mükemmel el yapımı hediyeler yapılabiliyor. İnanmayanlar için işte bu yazımız tam bir kanıt niteliğinde! Boş bir şarap şişesi ile göz kamaştırıcı bir gece lambası yapılabileceği eminiz ki kimselerin aklına gelmemiştir. Ancak, biraz sabır ve biraz da el becerisiyle özellikle erkeklerin üstesinden kolaylıkla gelebileceği sıra dışı bir gece lambası yapabilirsiniz. Bu arada özellikle erkekler yapabilir derken feminist bayanların alınmasına gerek yok. Çünkü bu projede matkapla şişe delmek gerekiyor. Bu da daha çok erkeklerin ilgi alanına giriyor:) Yatak odanıza, çalışma odanıza, salonunuza çok yakışacak olan el yapımı şarap şişesi gece lambası, ayrıca yılbaşı gecesi düzenleyeceğiniz partilerin de en dikkat çekici elemanı olacak! İster kendiniz için yapabileceğiniz, isterseniz de sevdiklerinize yılbaşı hediyesi olarak götürebileceğiniz El Yapımı Şarap Şişesi Gece Lambası, gecelerinize inanılmaz güzellikte loş bir ışık yayacak! O halde bu orijinal el yapımı çalışmanın ne şekilde hayat bulduğuna hep birlikte göz atalım.

Şarap Şişesinden Gece Lambası Yapımı

konu çizgisi
el yapımı yılbaşı hediyeleri

Gerekli Malzemeler;

  • Boş Şarap Şişesi. Şişenin özellikle kahverengi-siyah-mavi veya yeşil renklerde olmasına dikkat edin. Şeffaf renklerdeki şişeler beklenilen etkiyi göstermeyecektir.   
  • Matkap 
  • Her türlü kaza ihtimaline karşılık olarak uygulama esnasında koruyucu gözlük ve eldiven
  • 1/2 "cam matkap ucu 
  • maskeleme bandı 
  • Ucunda Prize takmak için fiş bulunan sarı renkte yılbaşı ışıkları (Hani şu, mağazaların vitrinlerini aydınlatırken kullandıkları küçük başlı ampullerden) veya Led lambalardan da kullanabilirsiniz. 

El Yapımı Gece Lambası
Şişe Gece Lambası Nasıl Yapılıyor?

  • Şarap şişesini güzelce yıkayın ve üzerinde yer alan reklam etiketleri tamamen kaldırın.
  • Şişe içerisine göbekten ampul yerleştireceğimiz için delik açacağınız yüzey üzerine küçük bir maskeleme bandı yapıştırın! Bunu yapma sebebimiz ise, şişe yüzeyinin pürüzsüz olması nedeniyle matkap ucunun kaymasını engellemek! Üzerinde maskeleme bandı varken bu şekilde daha rahat delme işlemi yapılabilir. 
El Yapımı Hediyeler
  • Eldivenlerinizi ve gözlüğünüzü takın ve şimdi delme işlemine başlayın. Şişe üzerine çok fazla baskı uygulamayın! Aşırı baskı ile şişeyi kırılabilirsiniz. Delme işlemi birazcık uzun sürecek:) Bunun için sabırlı olmanızda ve hassas davranmanızda fayda var! Mesela bu projede cam şişenin göbeğinden delik açmak için matkapla yaklaşık 30 dakika bir çalışma gerçekleştirilmiştir:) 

el yapımı şişe gece lambası
İşte karşınızda herkesin hayran bakışlarını üzerine çekecek, şarap şişesinden yapılmış fantastik bir gece lambası! Odanıza huzur verici bir ışık yayacak olan bu sıra dışı gece lambası ile, sevgilinize en güzel yılbaşı hediyelerinden birini verebilirsiniz. 

El Yapımı Şişe Gece Lambası

yılbaşı hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top