z El Yapımı Mousepad | En iyi Hediye Fikirleri

el emeği mousepad
Bu yazımızda Sizlere, Türkçe'de adı "Fare Altlığı" olarak tanımlansa da hemen hemen herkesin orijinal İngilizce ismiyle bildiği "Mouse-Pad" yapımından bahsedeceğiz. Erkek arkadaşınıza doğum günü için özel bir hediye yapmak istiyorsanız, baştan söyleyelim ki, hafta sonunuzu böylesine eğlenceli bir projeye ayırarak sevgilinize sürekli bilgisayarı başında kullanabileceği kusursuz bir armağan hazırlayabilirsiniz. Kolay yapımı bir yana, mousepad yaparken kesinlikle Siz de eğlenceli anlar yaşayacaksınız! Dilediğiniz renklerde, istediğiniz desenler ve mesajlarla yapabileceğiniz el yapımı mousepad'ler sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel el yapımı hediye olacaktır. O halde hayal gücünüzü harekete geçirme zamanı! Adım adım ne şekilde yapılacağını anlatacağımız el emeği mousepad, hem dekoratif, hem anlamlı, hem de kullanışlı bir armağan!

Evde Adım Adım Mousepad Yapımı

konu çizgisi
el yapımı mousepad

Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet boş yuvarlak veya kare mouse pad 
  • Bilgisayar ve yazıcı
  • Maket bıçağı ve kesme tahtası
  • Akrilik boya ve şablon fırçası
  • Yağlı kağıt
kolay mousepad yapımı

  • Mousepad üzerinde görmek istediğiniz tasarımı öncelikle bilgisayarınızda oluşturun. Tasarımı kendiniz yapabileceğiniz gibi, internetten çeşitli örnek desenlerden de yararlanabilirsiniz. 
  • Çizeceğiniz tasarıma karar verdikten sonra, o tasarıma ait akrilik renklerden satın alın! 
evde mousepad nasıl yapılır
Boş mousepad'in tüm yüzeyini beyaz renk akrilik boya ile boyayın!
adım adım mousepad yapımı
Bilgisayarınızın yazıcısından çıkarttığınız ve boş mousepad üzerine uygulayacağınız deseni, kesme tahtası üzerinde yerleştirerek maket bıçağı ile dikkatli bir şekilde kesin!
el emeği mousepad
Desen taslak üzerinden çıkarttığınız tüm kağıt parçalarını bir yerde toplayın! 
resimli mousepad yapımı
Mousepad üzerine uygulanacak desen kağıdını dikkatli bir şekilde pad üzerine yerleştirin. Kaymaması için kenarlarından para bandı ile yapıştırabilirsiniz. 
el yapımı mousepad
Şimdi işin en eğlenceli kısmına geldi; Boyama işlemi. Akrilik boya ile boş olan tüm yüzeyi fırça yardımıyla dikkatlice boyuyoruz. Boyama işlemi bittikten sonra, kurumaya bırakıyoruz. 
Kuruma işlemi bittikten sonra, mousepad üzerine yağlı kağıt serin ve buharsız ütü ile üzerindeden bir kaç kez geçin! İşte karşınızda hem teknolojik, hem anlamlı, hem de sevgilinizi çok mutlu edecek, her kullandığında da sizi sevgiyle anacağı emeğinizle hazırladığınız mousepad! 
konu çizgisi
sevgiliye hediye fikirleri

Yorum Gönder

 
Top