z El Yapımı Palyaço Burnu ve Şapkası | En iyi Hediye Fikirleri

palyaçolar
Rengarenk kıyafet ve saçları, bembeyaz yüzleri, kırmızı top şeklinde burunları ve kocaman kırmızıya boyanmış ağızlarıyla palyaçolar, bazı çocukların korkulu rüyasıdır! Daha gördükleri ilk an tepkilerini "Anne gidelimmmmm..." şeklinde gösterirler ancak baktılar ki olmuyor; bu sefer de avazları çıktığı kadar çığlık atmaya başlarlar. Fakat kimi çocuklar için de palyaçolar son derece sevimli gelmektedir. Özellikle de sirklerin en renkli yüzleri ve en eğlenceli karakterleridir Palyaçolar! İşte bu yazımızda Siz değerli okurlarımıza, bazıları çok korksa da, çocuklarımızın büyük bir çoğunluğunun o çok sevdiği palyaçoların, kırmızı top burunlarının yapımından bahsedeceğiz. Kolay malzemelerle evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz parti şapkası ve palyaço burnuyla eğlenceli dakikalar geçireceğiniz kesin! Evinizde kolaylıkla temin edebileceğiniz bir kaç küçük malzemeyle Palyaço burnu yapabilir ya da doğum günü partisi için huni şeklinde parti şapkası hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte keyifli bir hafta sonu geçirmek ya da evde mini bir doğum günü partisi yapmak için el yapımı palyaço burnu veya parti şapkası bir hayli işinize yarayacağa benziyor:) O halde hemen başlayalım.

Palyaço Şapkası Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler:
  • Parlak renkli elişi kağıdı
  • Çıkartma Süsler, boya kalemleri,
  • Bant
  • Kurdele
  • Saten kurdele
  • Makas
  • Zzımba (isteğe bağlı)

1. ADIM: El işi kağıdına büyük bir yarım daire çizin. Bunun için yemek tabağınızı el işi kağıdı üzerine koyabilir ve bu şekilde yarım daire şekli oluşturabilirsiniz. 
konu çizgisi
palyaço şapkası
Bu arada istediğiniz renk kartonlardan palyaço şapkası hazırlayabilirsiniz. Kağıdınızı yarım daire oluşturacak şekilde kestikten sonra düz olan kısmının merkez doğru  katlayın
El Yapımı Palyaço Şapkası Yapımı
Katlamayla birlikte çalışma kağıdımız koni şeklini almaya başlayacak! Alında çok basit tıpkı gazete kağıdından külah yapar gibi...
El Yapımı Palyaço Burnu ve Şapkası
El Yapımı Palyaço Burnu ve Şapkası
Uygulama kağıdı koni şeklini aldıktan sonra içeriye yapıştırıcı sürerek her iki uç noktasını yapıştırın! Bu işlemi zımbayla da yapabilirsiniz ancak bu noktada işin açıkçası tel zımba kullanılmasını pek tavsiye etmiyorum. Zira çocuklarımızın oynarken veya şapkayı tak çıkar yaparken narin kafalarına zarar verebilir. 
El Emeği Palyaço Şapkası
El Yapımı palyaço parti şapkasına son şeklini verirken, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Yani süsleme işi tamamen hayal gücünüze kalmış. Üzerine renkli ve benekli el işi kağıtlarından süsler yapıştırabilir ya da şapkanın ucuna burulmuş kurdelelerden saç şeklinde süsler yapabilirsiniz. 
konu çizgisi

Palyaço Burnu En Kolay Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler:
  • Yumurta kartonu
  • Kırmızı boya
  • Pijama lastiği
  • Bir boya fırçası

ADIMLAR: Palyaço burnu yapımı aslında son derece basit. Bakkal veya marketlerden bir adet yumurta kartonundan bulun ve kartondan bir tanelik yumurta kartonunu kesin! Ardından akrilik ya da sulu boya ile boyayın ve kurumaya bırakın.

en kolay palyaço burnu yapımı
Karton bir kısım boyayı içine emeceği için, boyama işlemini iki kez yapabilirsiniz. İyice kırmızı olduğundan emin olduktan sonra, içini ucu sivri bir makas, kalem ya da şiş yardımı ile her iki noktadan delin! 
palyaço burnu yapımı
Son aşamada ise çocuğunuzun başını çok sıkmayacak şekilde uygun ölçülerde pijama lastiği kesin! Kestiğiniz lastiğin bir ucunu yumurta kartonun bir deliğine, diğer ucunu ise ikinci deliğine bağlayın! Hayırlı olsun! Palyaço burnu artık hazır... 
el yapımı palyaço burnu
Bu arada çocuğunuzun bu mutlu halini fotoğraflamayı da unutmayın! Geleceğe hatıra olarak taşınabilecek en şirin fotoğraflardan biri de böyle güzel anlar olacak! 
konu çizgisi
el emeği Yılbaşı Hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top