z Yılbaşı Hediye Sepeti Nasıl Hazırlanır | En iyi Hediye Fikirleri

hediye sepeti hazırlama
Yeni yıl, hepimize huzur, sağlık, şans ve büyük mutluluklar getirsin! Kendimiz açısından veya sevdiklerimiz için, yılbaşını daha unutulmaz, daha mutlu ve daha eğlenceli bir şekilde karşılamanın en güzel yolu; Onlara özel hediyeler vermekten geçer! Bu şekilde sevdiklerimizle birlikte hem yeni yılı en mutlu şekilde karşılar, hem de onların mutluluğundan kendimize de pay çıkartır, en az onlar kadar kendimizi mutlu hissederiz! Ancak şurası net ve kesindir ki; erkek ya da bayan sevdiklerimizi en fazla mutlu edecek hediyeler; içerisine emeğimizi kattığımız, sevgimizi serpiştirdiğimiz kısacası kendi ellerimizle hazırlayacağımız anlamı olan hediyeler olacaktır. Mesela kendi zevklerimiz ölçüsünde sevdiklerimiz için hazırlayacağımız el yapımı bir yılbaşı hediyesi gibi. Fakat söz konusu yılbaşı gibi özel bir gün olunca, klasik hediyelerden ziyade, içerisinde bol miktarda renkli ve eğlenceli ürünün bir arada bulunduğu ya da birbirini en iyi şekilde tamamlayan hediyeliklerin içinde yer aldığı yılbaşı hediye sepetlerinin çok daha "şık" olacağı kanaatindeyim! Çünkü hediye sepetleri hem estetik veya görsellik açısından, hem de içerisindeki bol hediye çeşitliliği açısından sanki özellikle de yılbaşı için en uygun armağanlardan biri. Peki güzel bir yılbaşı hediye sepeti nasıl hazırlanır? Hediye sepeti içerisine neler konulabilir? Yılbaşı hediye sepeti en güzel şekilde nasıl sunulabilir? Sevdiklerinize yılbaşına özel şık hediye sepeti hazırlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere en güzel şekilde hediye sepeti hazırlanması konusunda rehberlik edecek bu yazımızdan yararlanmanızı umut ediyoruz. O halde hemen başlayalım mı?

Güzel Bir Yılbaşı Hediye Sepeti Hazırlama Rehberi

konu çizgisi
yılbaşı hediye sepeti hazırlama
1-Uygun Büyüklükte Hasır Sepet Bulun: En etkileyici şekilde yılbaşı hediye sepeti hazırlamanın ilk şartı güzel bir hasır sepet bulmaktan geçer:) İçerisine koyacağınız hediyelik eşyaların boyutuna, hacmine uygun olacak ölçülerde hasır bir sepet satın alın. Eskitilmiş görüntüsü olan, doğallık imajı veren hasır sepetler etkileyicilik açısından çok daha isabetli olacaktır. Ancak internet üzerinden ya da piyasadan doğal ahşap sepet tedarik etmek ciddi anlamda zor. Plastikten yapılmış hediye sepetleri ise tabirimizi hoş görün ama "gırla" bulunabilecek seviyede. Açık bej rengi, koyu kahve rengi gibi tonlarda sepet modelleri ya da tabak şeklinde ahşap görünümü verilmiş plasitik hediye sepeti modelleri bulabilirsiniz. 
konu çizgisi
yılbaşı hediye sepeti
2-Hediye Sepetinin İçini Süsleyin: İkinci adım olarak yılbaşı hediye sepetinin içini süsleyeceğiz. Hasır sepet içerisine tül serebilir ya da kadife kumaş vaya kırmızı renklerde kağıt koyabilirsiniz. Aslında bana sorarsanız, sepet içerisine tül sermeniz çok daha makbul olacaktır. Ancak sepet içerisini çok da aşırı şekilde tülle doldurmayın! 
konu çizgisi
yılbaşı hediye sepeti hazırlama
3-Yılbaşı Hediye Sepeti İçine Neler Konulabilir?  Sevdiklerimiz için yılbaşına özel hediye sepeti hazırlamanın en zor kısmı işte budur. Konseptinizi çok iyi belirlemeniz gerekiyor. Hediye sepeti içerisine birbirini tamamlayan öyle ürünler koymalısınız ki sırıtmasın! Örneğin reçel, kuru yemiş, yılbaşı kurabiyesi ya da çikolatalardan oluşan bir hediye sepeti içerisine parfüm koymak hiç de uygun olmayacaktır. Ya da tersini düşünecek olursak, kokulu sabunlar, havlu, çorap, deodorant gibi hediyeliklerin bulunduğu bir yılbaşı hediye sepeti içerisinde de çikolata koymak çok abes olacaktır. İşte Yılbaşı Hediye Sepetleri İçin Bazı Öneriler ve örnek hediye sepetleri;
el yapımı yılbaşı hediye sepetleri
İşte, çikolatalar, şampanya şişeleri, bisküviler, kurabiyeler, meyve suları, kupa bardaklar, turşu kavanozları, reçellerden hazırlanmış şık yılbaşı hediye sepeti modellerine bazı örnekler! Yeni yıl hediye sepetinizi hazırlarken dilediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. Ancak az önce dediğimiz gibi bir şartla; Birbiriyle uyumlu hediyeleri bir araya toplayarak:) Yukarıda yer alan yılbaşı için hazırlanmış, oldukça süslü ve göz kamaştırıcı yılbaşı hediye sepetleri bu konuda Size bazı fikirler verebilir. 
konu çizgisi
4-Sepetin İçini Düzenleyin: Şimdi sıra, sevgilinize veya sevdiklerinize özel hazırlayacağınız Yılbaşı Hediye Sepetinin içini düzenlemeye geldi. Hafif ve cam ürünler üste; ağır ve sert ürünler alta kalacak şekilde sepetinizi dengeli bir şekilde düzenleyin! Bu şekilde örneğin parfüm şişesinin sepet içerisinde kırılması gibi tatsız sürprizlerle karşılaşmamış olursunuz! Sepetin hacimli ve daha şık görünmesi için, uzun olan hediyeleri sepetin tam ortasına koymaya dikkat edin! 
konu çizgisi
en güzel nasıl hediye sepeti hazırlanır
5- Hediye Notu Yılbaşı Mesajınızı Yazın: Adım adım gidersek, en başta şık bir sepet bulduk. Ardından sepet içerisine konulacak hediyelikleri bir bir seçtik, sonrasında sepetin içini süsledik ve ürünleri içine dikkatlice koyduk! Şimdi ise yılbaşı hediye sepetimize sevgimizi ve kendimizden bir şeyler katmaya geldi. Hediyenize anlam katmak ve yeni yılın en güzel dileklerini sevdiklerinizi göstermek için, güzel bir hediye notu yazacağız! Ben bu noktada samimiyetten yanayım! Yani İnternetten ya da başka bir yerden, alıntı yapılarak, sırf uzun veya süslü püslü diye hazır mesajlar yazmak bana kalırsa hiç de hoş değil! Bunun yerine içinizden geldiği gibi davransak ya! Mesela "Seni Çok Seviyorum Nice Yıllara Aşkım" gibi! Bu bölümde şatafata hiç gerek yok. Kısa ve net:) En güzeli de bu...
konu çizgisi
yeni yıl hediyesi
6-Sepeti Dilediğiniz Gibi Süsleyin: Hediye sepetlerini çekici kılan en önemli özelliği; içindeki konbin edilmiş ürünler kadar, zengin görüntüsü ve görselliğin ön planda olmasındadır. Hazırlayacağınız hediye sepetlerini finalde en iyi şekilde süslemeye çalışmalısınız. Mesela sepetin üzerini hem içindekilerin dökülmesini veya dağılmasını önlemek için, hem de şık şekilde görünmesini sağlamak için şeffaf renkli poşetler ya da tüllerle örtebilirsiniz. Ağzını da kurdele ile bağlayıp, hediye notunuzu iliştirdiğinizde, sunumuyla mükemmel bir yılbaşı hediye sepetine ulaşmış olursunuz.
konu çizgisi

Erkek İçin Yılbaşı Hediye Sepetinde örneğin şunlar olabilir;
  • Eşinize vaya erkek arkadaşınıza hazırlayacağınız yılbaşı hediye sepeti içerisinde örneğin el emeğinizle hazırlayacağınız bir atkının yanında, bir de en sevdiği filmlerden oluşan Best Of Film koleksiyonu oluşturup, süslü bir hediye sepeti şeklinde sunabilirsiniz. 
  • Gıdalarla hazırlanan bir hediye sepeti oluşturulabilir. Örneğin kuru yemişler, çikolatalar, ev yapımı yılbaşı kurabiyeleri, cips, sevdiği içecekler, sakız, reçel kavanozlarından oluşacak ve son adımda süsleyerek şık bir sunumla vereceğiniz özel bir sepet
  • Bir kaç tane ahşap çerçeveyi el emeğinizle süsleyerek içerisinde en sevdiğiniz fotoğraflardan birini koyarak sepet içerisinde sunabilirsiniz. 
  • Tıraş kolonyası, tıraş bıçağı, banyo havlusu, el yapımı kokulu sabunlar ve deodoranttan oluşan kısacası tıraş bakım setinden özel bir yılbaşı hediye sepeti hazırlayabilirsiniz. 
  • Aynı şey, kullandığı şampuan, vücut kremi, el kremi, tırnak makası, fırça, diş macunu gibi bakım ürünlerinden de özel bir sepet hazırlanabilir.
  • Sitemiz içerisinde onlarca el yapımı hediye fikirleri bulabilirsiniz. Örneğin cep telefonu kılıfları, mousepad'lar, el yapımı tişörtler, maket örnekleri, el emeği yastık modelleri, yılbaşı kar küreleri v.s. Bunlardan yeteneğiniz ölçüsünde bir tanesini seçin ve sevgilinize hazırlayacağınız yılbaşı hediye sepeti içerisine el yapımı anlamlı bir hediye koyun!
  • Erkekler elektronik ürünlere bayılır. Yılbaşı hediye sepetinize örneğin bir fotoğraf makinası, cep telefonu, USB bellek, Navigasyon cihazı, Bluetooth kulaklık, Playstation oyunları gibi. Birazcık tuzluya mal olacak ancak teknolojik bu ürünlerle de sevdiğiniz bir erkeğe özel yılbaşı hediye sepeti hazırlayabilirsiniz. 
  • Klasik ürünlerle Erkeğe yılbaşı hediye sepeti hazırlayabilirsiniz. Mesela gömlek, kravat, cüzdan, kol düğmesi, deri kemer gibi ürünlerden oluşan özel bir yılbaşı hediye sepeti. Bu noktada minik bir tavsiyemiz olacak; Bu tip hediyelerin kişiye özel modelleri var. Örneğin kişiye özel cüzdan, kişiye özel gömlek gibi. Mümkünse hediyenizi kişiselleştirin, değerini böylece daha da çok arttırmış olursunuz.
konu çizgisi

Bayanlar İçin Yılbaşı Hediye Sepetinde örneğin şunlar olabilir;
  • Bayanlar için takı ve aksesuar ürünlerinden oluşan hediye sepetleri hazırlanabilir. Örneğin gümüş-altın bileklikler, Sonsuzluk sembolü olan ve aşkınızı ifade eden kolye modelleri, artık sevgilinizin takı zevkine bağlı örneğin klasik tarzda ya da spor tarzda aksesuarlar düşünülebilir.
  • Okuma meraklısı bir sevgiliniz varsa, Onun için hazırlayacağınız yılbaşı hediye sepetine, en sevdiği yazarların kitaplarından oluşan kitap hediye sepeti hazırlayabilirsiniz. 
  • Sevdiği özel bir parfüm ya da deodorant, makyaj setleri, güzellik ürünleri, klas bir makyaj çantası, ayna, saç fırçası, cilt bakım ürünlerinden oluşan bir yılbaşı hediye sepeti oldukça ideal bir seçim.
  • İçerisinde sevimli peluş oyuncakların yer aldığı hediye sepetleri de yine bayanları yeni yılda en fazla memnun edecek hediye sepetlerinden. 
  • Aşkınızın ifadesi olacak özel bir hediye sepeti düşünüyorsanız, Romantik ürünlerden oluşan hediye sepetleri de bir hayli etkileyici olacaktır. 365 adet kalpli kartlar üzerine yazılı sözler, kalp şeklinde kokulu mumlar, sabunlar, Onun için yazdığınız aşk günlüğü, fotoğraflarınızdan oluşan sevgili kitabı, Onun için hazırladığınız özel bir şiir, romantik fotoğraf çerçevesi içerisinde size özel bir fotoğrafınız gibi. 
  • Bir öneri daha çikolatalardan hazırlanmış tatlı bir yılbaşı hediye sepetiyle de sevgilinizi mest edebilirsiniz. 
konu çizgisi
yılbaşı hediyesi

Yorum Gönder

 
Top