z El Yapımı Kelime Bulmaca Hediye Ambalajı | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı hediye paketleme
Çok basit bir hediye bile, sürpriz bir şekilde sunulduğu takdirde inanılmaz şekilde etkileyici olabiliyor. İşte bu yazımız bunun en somut şekilde kanıtı! Hediyelerinizi hem son derece şık, hem sürpriz etkisi yüksek, hem de eğlenceli Kelime Arama Oyunu ile sevdiklerinize sunmak ister misiniz? Muhtemelen el yapımı kelime oyunu şeklinde hediye ambalajı hazırlayabilmek için, hali hazırda her türlü ekipmana ve malzemeye zaten sahipsiniz. Örneğin ofisinizdeki yazıcı, makas, sicim ip, A4 veya A3 boyutlarında beyaz renk kağıt, renkli kalemler ve son olarak da kurdele. Şayet bunlardan bir veya bir kaçı eksikse, Size en yakın hobi marketten ya da kırtasiyeden de kolaylıkla eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. İşte bu proje için ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeler bu kadar! El Yapımı Kelime Bulmaca Hediye Ambalajı ile hediyelerinizi şık bir şekilde sunmakla kalmayacak, aynı zamanda sürprizinizi de en eğlenceli oyunlardan biri ile sevdiklerinize yapabilirsiniz. Hazır, 14 Şubat Sevgililer Günü de yaklaşıyorken, kız arkadaşınıza vereceğiniz hediyeyi daha romantik bir şekilde sunmak için üzerinde isimlerinizin yazılı olduğu ve "Seni Seviyorum" mesajınızı taşıyan Kelime Bulmaca Oyunu Hediye paketi hazırlayabilirsiniz. Bu makalemizde adım adım en kolay şekilde kelime oyunu ile nasıl mükemmel bir hediye ambalajı tasarlanabilir bunun püf noktalarını anlatıyoruz. Hadi hep birlikte işe soyunalım.
el yapımı kelime oyunu hediye ambalajı
Yatay ve dikey şekilde şifrelenmiş harflerden anlamlı bir mesaj, isim veya cümle hazırlamak ve bunu hediye paketi haline getirmek harika bir fikir. Ancak şimdi Size değişik fikirler verebilmesi açısından kelime oyunu ile hazırlanmış bazı hediye paketleri sunmak istiyoruz. Sırf kare veya dikdörtgen şeklindeki hediye kutularını paketlemek için değil, kağıt çantalar üzerine de kelime bulmaca oyunu şeklinde hediye süsleri yapabilirsiniz. (Örnek resimde görüldüğü gibi)
bulmacalı ambalaj kağıdı
Kelime Oyunuyla Şık Bir Hediye Paketi Nasıl Hazırlanır? İşte bu proje için gerekli olan malzemeler
  • Hediye Kutusu
  • Makas
  • Sharpies Kalem
  • Yazıcı
  • Kağıt
el yapımı hediye ambalaj kağıdı hazırlama
Rastgele dizilmiş harflerden anlamlı bir mesaj oluşturabilmeniz için aşağıda Sizin için bir PDF dosyayı yer almaktadır. Çok fazla uğraşmadan isterseniz bu örnek çalışma üzerinden sadece bazı harfleri değiştirerek mesajınızı hazırlayabilirsiniz. Değiştirme işlemini resim dosyası olarak kaydedip, her bilgisayarda standart olarak bulunan resim düzenleme programı Paint ile de yapabilirsiniz. Veya, Photoshop, excel ve Adobe Acrobat ile de bu tarz bir çalışma yapabilirsiniz. Örnek PDF dosyasını indirmek için TIKLAYIN: PDF Dosyası
bulmaca ile hediye kağıdı oluşturma
Sevgilinize Sürpriz bir sevgililer günü hediyesi verecekseniz, şifrelenmiş harfler içerisine gizlemiş olduğunuz mesajı Onun bulmasını sağlayabilirsiniz. Ya da direkt bir şekilde renkli keçe kalemi ile mesajınızı kendiniz çerçeve içerisine alabilirsiniz. Tercih Sizin:)
kelime oyunlu hediye ambalajı nasıl yapılır
Hediye kutusunun boyutlarına bağlı olarak, yazıcı çıktısı alacağınız kağıt ölçülerini de iyi ayarlamanız lazım! Şayet büyük bir hediye paketi ambalajı yapacak iseniz, A3 boyutlarında bir kağıt tercih etmeniz gerekiyor. Fakat bu durumda da A3 baskı alabilen bir yazıcıya ihtiyacınız olacak. 
hediye paketi nasıl yapılır
Bir diğer önemli konu ise, kelime bulmaca oyunundaki gizli mesajın, hediye paketi yapılırken kıvrılan kısımlarda kalmamasına dikkat etmek! Bunun için önce bir boş kağıt ile hediyenizi paketleyin ve mesajın kağıdın hangi bölgesine geldiğine bakın! Daha sonra ise bilgisayarınızda o kısımlardaki harflerle mesajınızı oluşturun. 
hediye paketi nasıl yapılır
Nasıl muhteşem görünüyor değil mi? Bu çalışmada kelime oyunuyla hazırlanan hediye ambalajı için beyaz kağıt kullanılmıştır. Bu konuda Siz yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Mesela pembe, mor, sarı veya turkuaz renklerde kağıtlar kullanabilirsiniz.
romantik hediye paketi hazırlama
Hediye paketinin tüm yüzeyini harflerden oluşan beyaz bir kağıtla kaplamak en şık olanı. Ancak, isterseniz bu sürprizi lokal bir şekilde, yani hediye kutusunun belli bir yüzeyinde de yapabilirsiniz. Yukarıdaki örnek resimde de  göreceğiniz üzere, dikdörtgen şeklindeki hediye kutusunun sadece ön yüzüne kelime bulmaca oyunu eklenmiş. Hediye kutusu dışına taşan kısımları makasla kesilerek uygun ölçülere getirilmiş.  
güzel hediye paketi nasıl yapılır
Muhteşem şıklıktaki ve sürpriz içeren hediye ambalajı artık tamamdır. Bu sürprizi tüm sevdiklerinize, bütün özel günler için yapabilirsiniz. Son bir nokta olarak da, hediye paketini daha şık bir şekilde sunmak için üzerine kurdele veya hazır süslerle süslemeyi unutmayın! Sağlıkla kalın.

Yorum Gönder

 
Top