z Yapımı En Kolay Fotoğraf Çerçeveleri | En iyi Hediye Fikirleri

el yapmı fotoğraf çerçeveleri
Yeniden hatırlamak istediğimiz anları ölümsüz kılan her fotoğraf, bizim için çok önemlidir. Çünkü, zaman dediğimiz muallak şey, üç farklı dilimden meydana gelir; dün, bugün ve yarın! Yarınlarda ne olacağını veya bizleri nelerin beklediğin bilemeyiz ancak, geçmişte yaşadığımız güzel anları yeniden hatırlamak istediğimizde ilk yapacağımız şey fotoğraflarımıza bakmak olur. Gerçekten de bazen bir fotoğraf, sevgi, mutluluk, özlem, gibi iç dünyamıza ait duygularımızı yeniden ve en somut şekilde yaşamamıza imkan sağlar! Ya da özel bir fotoğraf, duygularımızı sevdiklerimize göstermenin ve hislerimizi dışa vurmanın en şahane yolu olur. Hatıralarımızı ölümsüzleştiren ve anlarımızın yeniden canlanmasını sağlayan fotoğraflar, insana mutluluk veren en değerli kişisel eşyalarımızdan biri haline gelir. Bizler için anlamı ve önemi olan fotoğrafları en şık fotoğraf çerçeveleri içerisinde sergilemek, masa üstünde ya da duvarda asılı duracak şekilde de gözümüzün önünde tutmak isteriz. Çünkü her baktığımızda tatlı bir tebessümle birlikte geçmiş hatıralarımızı yeniden, bir kez daha yaşamak bizlere ekstra bir manevi güç verecektir. Bazen de, sevdiklerimize içerisinde mutlululuğumuzun donduran özel bir fotoğrafımızı hediye etmek isteriz. Çünkü bu fotoğraf, binlerce liralık en pahalı hediyeden bile daha özel ve anlamlı bir hediyedir. Peki cep telefonlarımızda, bilgisayarlarımızda ya da fotoğraf albümü içerisinde sakladığımız ve bizim için her biri son derece anlamlı olan fotoğraflarımızı en güzel ne şekilde sergileyebiliriz? Mesela sıradan ve pahalı fotoğraf çerçeveleri yerine duvarlarınızı el emeğinizle hazırlayacağınız çok daha gösterişli ve çok daha güzel fotoğraf çerçeveleri ile süslemeye ne dersiniz? El yapımı resim çerçeveleri ile fotoğraflarınızı daha özel şekilde sergileyebilirsiniz. İşte bu yazımızda sizlere 5 farklı modelde yapabileceğiniz, birbirinden şık el yapımı fotoğraf çerçevesi yapımını göstereceğiz. Hazırlanması yarım saatinizi bile almayacak olan kolay el yapımı resim çerçeveleri ile fotoğraflarınız çok daha özel hale getirebilirsiniz. İster evinizin/ofisinizin duvarlarını fotoğraflarınızla süslemek için kendinize özel resim çerçeveleri hazırlayın; isterseniz de sevgililer günü hediyesi olarak kız/erkek arkadaşımıza, geçmişteki en özel günlerinizden birini yeniden yaşatacak romantik bir  resim çerçevesi yapın! İşte karşınızda el yapımı ve kolay hazırlanabilen resim çerçeveleri.

5 Farklı Modelde El Yapımı Fotoğraf Çerçeveleri

konu çizgisi

#1-Desenli Karton Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapma

Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 1: İstediğiniz desenlerden fotoğraf çerçevesi hazırlayabilirsiniz. İster çiçek motifli, ister araba motifli, isterseniz de uğur böceği ya da kelebek motifli. Bunun için zemininde desen bulunan hazır bir kartondan yararlanabilir veya çiziminize güveniyorsanız, kendi deseninizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bu örnek çalışmade gül motifi kullanılmış

Bu Proje İçin Gerekli Malzemeler;

  • Desenli kağıt
  • Makas
  • Keçe Kalemi
  • Cetvel
  • Tutkal
Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 2: Fotoğrafımızı üzerine konumlandıracağımız dikdörtgen şeklinde ve üzeri desenli bir karton kesiyoruz. Kartonun tüm kenarları 2 cm. olacak şekilde içerisini yine dikdörtgen şeklinde kesiyoruz. Çerçeve içerisine yerleştireceğiniz fotoğrafınızın boyutuna göre iç boşluk alanını 
Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 3: Hazırlayacağınız resim çerçevesi tamamen size özel olacağı için, hayal gücünüzü sınırsız kullanabilirsiniz. Mesela çerçeve üzerine el yazınızla sevgilinizle birlikte isimlerinizi ya da "Seni Seviyorum" tarzında romantik bir mesajınızı yazabilirsiniz.
Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 4: Şimdi sıra çerçevenin kenarlarını süslemeye geldi. Fotoğraf çerçevesinin sağ ve sol üst köşesini istediğiniz şekilde süsleyin! Mesela bu projede çerçevenin sol üst köşesi aşağı taşacak şekilde gül motifi bir desen kesilerek süslenmiş; sağ köşesi üzerine ise pembe renkte fiyong kurdele yapıştırılmış. 
Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 5: Eğer sevgilinize özel hediyelik bir resim çerçevesi yapmak istiyorsanız, kırmızı gül desenleri, kalp figürleri ile resim çerçevesini süsleyebilirsiniz. 
Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 6: Göze hoş gelecek desenli bir kağıtla resim çerçevesinin arkasını süslüyoruz! Burada bana göre dikkat edilmesi gereken en önemli husus; fotoğrafınızı bastırmayacak soft tonlarda renk ve desen seçimine özen göstermelisiniz. Eğer çok fazla göz yormayacak ve içerisine koyacağınız fotoğrafı arka plana itmeyecek şık bir resim çerçevesi yapmak istiyorsanız, alacalı bulacalı olmayan sert renkler taşımayan figürler ve renkler kullanmalısınız!
Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 7: Sıra işin en zevkli kısmına geldi. Çerçeve içerisinde hangi fotoğrafınızı sergilemek istiyorsanız, bunun karar verin! Fotoğrafınızı seçtikten sonra arka zemini oluşturan desenli karton kağıdın beyaz yüzeyine düz bir şekilde yapıştırın! Fotoğraf çerçevesinin arka yüzeyini boşluksuz bir biçimde sıkıca yapıştırdıktan sonra 5-10 dakika kurumaya bırakıyoruz!
Kolay Fotoğraf Çerçevesi Yapımı
ADIM 8: Ve işlem tamam! Kağıttan el yapımı fotoğraf çerçevesi ile tüm özel günlerde sevdiklerinize anlamlı hediyeler hazırlayabilirsiniz.
konu çizgisi

#2 Dondurma Çubuklarından Fotoğraf Çerçevesi Buzdolabı Magneti Yapma

El Yapımı Kolay Fotoğraf Çerçevesi
ADIM 1: Algida'nın Max ve Magnum dondurmalarını bilirsiniz! İşte bu dondurmaların içinden çıkan ahşap çubukları bir kenara biriktirin! Çünkü ahşap dondurma çubuklarıyla da mükemmel şıklıkta resim çerçeveleri veya buzdolabı magnetleri yapılabiliyor. Nasıl mı? işte karşınızda adım adım nasıl yapıldığının cevabı.
El Yapımı Kolay Fotoğraf Çerçevesi
ADIM 2: Üzerine yerleştireceğiniz fotoğrafın boyutlarına bağlı olarak 15-20 tane ahşap dondurma çubuğu temin edin! Hijyenik olması açısından bu çubukları 3-5 dakika kadar kaynar suda kaynatın! Daha sonra kurumaya bırakın. Kuruduğundan emin olduktan sonra 2 adet dondurma çubuğunuzu masanıza dikey şekilde koyun! Daha sonra üst üste arada boşluk olmayacak şekilde dondurma çubuklarını tutkal yardımıyla yapıştırın! Yapışkan tamamen kuruduktan sonra siyah bir keçe kalemle resim çerçevesi üzerine zebra deseni oluşturun! 
El Yapımı Kolay Fotoğraf Çerçevesi
ADIM 3: Boyama işlemi bittikten sonra, fotoğraf çerçevesinin her iki ucuna farklı renklerde elbise düğmesi yapıştırın! Bu şekilde fotoğraf çerçevesini daha süslü ve daha gösterişli hale getirebilirsiniz. Kurallara bağlı değilsiniz, bu yüzden de resim çerçevesini istediğiniz materyallerle süsleyebilirsiniz.
El yapımı buzdolabı magneti
ADIM 4: Fotoğraf çerçevesini bozdolabı kapağı üzerinde sergilemek istiyorsanız, dikey olarak yerleştirdiğiniz dondurma çubukları üzerine şerit mıknatıslardan yapıştırabilirsiniz. 
El Yapımı Kolay Fotoğraf Çerçevesi
ADIM 5: Son adım, işte karşınızda, kolay şekilde yapabileceğiniz ve işin finalinde ortaya çıkacak muhteşem şıklıkta özel bir resim çerçevesi. Üzerine çocuklarınızın resmini, aile fotoğraflarınızı, sevgilinizin resmini taşıyabilir veya özel günlerde sevdiklerinize bu şekilde hediyelik güzel resim çerçeveleri hazırlayabilirsiniz! 
konu çizgisi

# 3- İnce Dallardan Doğal Görünümlü Fotoğraf Çerçevesi Yapmak

ADIM 1: El yapımı hediyeler her zaman için çok daha değerli ve özeldir. Sevdiklerinizin yıllarca saklayacakları çok özel bir armağan hazırlamak istiyorsanız, içerisine emeğinizi katacağınız basit ya da komplike her ne olursa olsun kendi ellerinizle bir armağan yapmanızda yarar var! İşte karşınızda fotoğraflarınızı en doğal şekilde sergileyebileceğiniz yapımı için 5-10 dakikanın bile yeterli olduğu şık bir el yapımı resim çerçevesi. Bu projede doğal ve şık görünümlü bir fotoğraf çerçevesi yapmak için, ince dal parçalarından yararlanacaksınız! Bunun için ihtiyacınız olacak malzemeler; deri ya da sicim ipi, 4 adet dal ve tutkal gerekiyor.
ADIM 2: İki dal parçasını uçlarından artı şekli oluşturacak şekilde bir araya getirin. Ve her iki dal parçasının üst üste değdiği noktadan sıkıca sicimle bağlayın!
ADIM 3: İp bağlama işlemini geriye kalan iki dal parçası için de tekrarlayın. Daha sonra tüm parçaları bir araya getirin ve dikdörtgen/kare oluşturacak şekilde sıkıca bağlayın!
ADIM 4: El yapımı bu resim çerçevesi içerisine konulacak fotoğrafın kabarmaması ve bombe yapmaması için bez üzerine baskı alnmış bir fotoğraf olmasında yarar var.
ADIM 5: Ahşap dalları dört köşesine tutkal yapıştırın ve sergilemek istediğiniz resmi iyice gerdirerek çerçeve içerisine yapıştırın!
ADIM 6: Ve artık işlem tamam. Duvarlarınıza eminim ki çok yakışacak doğal resim çerçevesi içerisinde istediğiniz fotoğraflarınızı, el yapımı kara kalem resim çalışmalarınızı, sulu boya veya yağlı boya resim çalışmalarınızı en şık şekilde sergileyebilirsiniz. 
konu çizgisi

# 4-Desenli Karton Kenarlık ve Ahşap Çıtalarla Şık Resim Çerçevesi

ADIM 1: En kolay şekilde şık fotoğraf çerçevesi yapımı için bir diğer öneri ise, kenarlıklı ve ahşap çıtalı bu model! Desenli kartonlarla resimlerinize kenarlık yapabilir ve fotoğraf çerçevesini omurgasını yani duvarda asılı durabilmesi için altlı-üstlü ahşap çıtalarla süsleyebilirsiniz.
ADIM 2: Bu şekilde bir foto çerçeve yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler, 2 adet çıta, resim kenarlığı, tutkal ve ip!
ADIM 3: Tatil fotoğraflarınız, balayı fotoğraflarınız veya sevgilinizle en özel anlarınızı yansıtan özel bir fotoğrafınızı bu çerçeve içerisinde sevgilinize hediye edebilirsiniz. Bunun için öncelikle sergilemek istediğiniz fotoğrafı, ona kenarlık olacak desenli karton üzerine tam ortalayacak şekilde yapıştırın.
ADIM 4: Kenarlık kartonun altına ve üstüne yapıştırıcı yardımıyla 1'er adet çıta yapıştırın.
ADIM 5: Duvara asabilmek içinse, çıtanın her iki ucuna istediğiniz renklerde ip bağlayın! Tam burada bir tavsiye isterseniz, deri ip kullanmanız, resim çerçevesine daha özel bir şıklık katacaktır.
ADIM 5: İşte karşınızda şıklığıyla duvarlara çok yakışacak harika bir resim çerçevesi. 
konu çizgisi

# 5-Dergi Sayfalarıyla El Yapımı Şık Resim Çerçeveleri

ADIM 1: Dergi kapaklarını inci rulolar haline getirerek fotoğraflarınıza harika bir şekilde resim çerçeveleri yapabilirsiniz. Böylesine şık bir resim çerçevesi yapabilmek içinse adımlar gayet basit. Şöyle ki;
ADIM 2: Bu proje için ev ya da ofisinizde kullanmadığınız dergilerden yararlanabilirsiniz. Resimde görüldüğü şekilde bir resim çerçevesi yapabilmek için gerekli olan malzemeler ise şöyle; Dergi, yapıştırıcı, makas, yuvarlak uzun kürdan/ahşap çubuklar, resim kenarlık kartonu
ADIM 3: İşe ilk olarak fotoğrafınıza kenarlık olacak ve her tarafından 2-3 cm. boşluk bırakacak şekilde dikdörtgen karton keserek başlayın. Daha sonra resim alt kenarlığının üst-alt; sağ-sol tarafına uygun ölçülerde şerit halinde dergileri kesin!
ADIM 4: Kesmiş olduğunuz dergi sayfalarını, rulo şeklinde katlayın! Bu işlemi daha kolay yapmak ve çerçevenin daha sağlam olmasını sağlamak için dergi sayfalarını kürden çubuklar üzerine sarabilirsiniz.
ADIM 5: Çerçeveniz üzerine kaç adet dergi sayfası süsü yapmak istiyorsanız, o sayıda bu işlemi tekrar edin.
ADIM 6: Bu projede resim çerçevesinin kenarlarını süsleyecek olan va farklı boylarda toplam 8 adet rulo şeklinde dergi sayfası kullanılmıştır.
ADIM 7: Dergi kıvırma işlemi bittikten sonra, çerçeve kenarlığını oluşturan sert karton üzerine yapıştırıcı sürüyoruz.
ADIM 8: Rulo şeklinde sardığımız tüm dergi sayfalarını dikkatlice resim çerçevesi üzerine yapıştırıyoruz.
ADIM 9: İnce silindir şeklindeki dergi sayfalarının çerçeveden taşan kısımlarını maket bıçağı ile kesebilir aynı hizaya getirebilirsiniz.
ADIM 10: Son derece zarif ve şık resim çerçeveniz hazır. İyi günlerde kullanmanız dileği ile...

Yorum Gönder

  1. MUHTEŞEMMM ÖTESİ ÇOKK TEŞEKKÜRLER BÖYLE GÜZEL FİKİRLER OLDUĞU İÇİN...:):)

    YanıtlaSil

 
Top