z El Yapımı Renkli Tabaklar | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı hediyeler
Anneler gününe özel el yapımı renkli tabak nasıl hazırlanır? Anneler günü geldi çattı. Anneler gününe özel “El yapımı hediyeleri” anlatmaya ve tanıtmaya devam ediyoruz. Annelerimize özel en güzel, en özel el yapımı hediyeleri sizler için derliyoruz. Bu yazımızda yine harika el yapımı bir ürünün anlatımı sizleri bekliyor. Ürünün nasıl yapılacağını yazamaya başlamadan siz okuyucularımıza minik bir soru ile başlayalım yazımıza. Her yıl Anneler gününde, annelere verilen hediyeler sizce ne tür hediyelerdir? Süreniz bitti. J Hemen söyleyelim. Anneler gününde annelere verilen hediyeler arasında ilk sırayı çiçekler ikinci sırayı mutfak eşyaları alır. Sizce de öyle değil mi? Madem en çok hediye edilen ürünler arasında mutfak eşyaları var. Bizde sevgili anneler için mutfaklarını rengârenk süsleyecek bir hediye yapımını anlatacağız. Evet, bugün sizlere ahşap tabakları nasıl rengarenk süsleyeceğinizi resimler eşliğinde anlatacağız. Resimlerde size sunduğumuz şekillere sadık kalmak zorunda değilsiniz. Siz tabakların yüzeyini istediğiniz gibi süsleyebilirisiniz. Burada sanatçı sizsiniz. Annenizin hoşlanacağı tarzda şekillerle boyamanızı yapabilirisiniz. Bilirisiniz, Anneler normalde bu tarz hediyelere bayılırlar. Üstelik bu tabaklar sizin sanatçı ellerinizden çıkmışsa… Evet, gerçek şu ki, Anneler günü yaklaşıyor. Ve… İşte Annenizi mutlu edecek harika bir el yapımı hediye seçeneği. Hazırsanız başlayalım.

Bu proje için gereken malzemeler 

  • Ahşap tabaklar
  • Sünger fırçalar
  • Kağıt bant
  • İstediğiniz renk akrilik boya
  • Boya yaparken tabak altlarına koyabileceğiniz gazete kâğıdı
Saydığımız malzemeleri nasıl temin edeceğinizi de hemen yazalım. İlk olarak ahşap tabakları bütün ahşap hediyelik ürünler satan yerlerden çok rahat temin edebilirisiniz. Büyük marketlerde de çoğu zaman rastladığımız bir ürün. Size sıraladığımız kâğıt bant, sünger fırça ve akrilik boyayı sanat malzemeleri satan yerlerden veya yapı marketlerden çok rahat temin edebilirisiniz.
el yapımı hediyeler
Tabak yüzeyine nasıl şekiller vermek istiyorsanız kâğıt bandınızı bunu düşünerek yapıştırın. Kâğıt bandı yapıştırırken dikkat etmeniz gerek noktayı hemen yazalım. Bantları boyayacağınız her tabak yüzeyine aynı doğrultularda ve miktarlarda yapıştırmalısınız. Bunu yapmaktaki amaç, boyama işlemi tamamlandığında bütün tabakların birbirine benzemesi ve bir takım oluşturmasıdır. Bu duruma dikkat etmeden tabaklarının yüzeyine farklı şekillerde bant uyguladığınızda birbiriyle alakasız boyanmış tabaklar çıkar.
el yapımı hediyeler anneler günü
Uyardığımız şekillerde tabak yüzeyine bantlar yapıştırın. Bandı yapıştırıldığınız yüzeye iyice yapışması için, makasınızın plastik tarafıyla bastırın. Böylelikle bantın yüzeye daha sıkı yapışması sağlanır. İyice yapıştığı için bandın altından boya içeri doğru sızamaz. Tüm yüzeyi yapışan bandı iş bitiminde kaldırınca boyalar cetvelle çizilmiş gibi görünür.
tabak nasıl boyanır
Boyama işlemini sünger fırça yardımıyla yapın. Her renk için ayrı bir fırça sünger kullanın. Bu şekilde renklerin kullanırken biri biriyle karışmasının önüne geçmiş olurusunuz. Siz istediğiniz renkle başlayabilir, İstediğiniz desenleri çalışabilirisiniz.
el yapımı tabak
Bütün renkleri ahşap tabak üzerine uyguladıktan sonra bir müddet kurumaya bırakın. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra dikkatli bir şekilde bantları yüzeyden yavaş yavaş kaldırın.
tabak yapımı
İşte final… Nasıl? Harika görünüyorlar değil mi? Bu şirin tabaklara kim hayır diyebilir ki? Anneler gününe şunun şurasında sayılı günler kala işte size mükemmel bir Anneler günü hediyesi. Üstelikte el yapımı… Annenize bu Anneler gününde bir güzellik yapın ve onlara mutfaklarına layık rengârenk tabaklardan hediye edin. Alternatif Anneler Günü hediye anlatımlarımızın birinin daha sonuna geldik. Özel günler öncesi el yapımı hediye anlatımlarımıza devam edeceğiz. En yakın özel gün Anneler Günü olması sebebiyle o güne kadar sizler için daha birçok anneler günü hediyeleri derleyip sunacağız. Bizi izlemeye devam edin. Şimdilik bizden bu kadar. Hoşçakalın.
anneler günü hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top