z Kartondan Kalpli Kart Yapıımı | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı kart
Sevgilinize özel romantik el yapımı hediye anlatımlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Daha çok sevgililere yönelik romantik el yapımı hediyeleri anlatmayı tercih ediyoruz. Bu defa sevgiliye el yapımı üç boyutlu romantik kalpli kart yapımını anlatacağız. Özellikle Kartın içine yazacağınız romantik sözler, özel günlerinizde sevgilinize sunacağınız hediyeler ile beraber oldukça heyecan verici olacaktır. Özel günlerde sunulan hediyeler, hediye notları da oldukça özel ve önemlidir. Sizde hazırlayacağınız bu üç boyutlu romantik kartlarla sevgilinize en unutulmaz hediye notu vermiş olacaksınız. Sadece hediye notu olarakta düşünmeyin. Hazırlayacağınız üç boyutlu bu romantik kartı, Sevgilinizin iş yerine yada ev adresine göndermek yine harika bir fikir olabilir. İnsanların birbirine posta yoluyla Kart yollamayı unuttuğu bu dönemde sevgilinize harika bir sürpriz olacaktır. Hazırsanız başlayalım...

Bu proje için gerekli malzemeler:

  • Beyaz resim kağıdı 
  • Renkli fon kağıt 
  • Yapıştırıcı 
  • Makas
  • Cetvel

Dilerseniz bu projede kullanacağınız malzemelerin israfını önlemek için öncelikle çalışmalarınız A4 kâğıdı (Fotokopi kâğıdı) ile yapınız. Bu şekilde kullanacağınız malzemelerinizi gereksiz yere tüketmemiş olursunuz. İlk yapacağınız çalışma deneme olsun. Asıl çalışmayı sizden istenen malzemelerle yaparsınız. 

İnternetten, görsel aramalardan kalp şablonunu indirip yazıcıdan çıktısını alın. Çıktısını aldığınız kalp şablonunu kâğıttan keserek çıkartın. Kalp şeklini tam ortasından katlayın. Daha sonra A4 kâğıdını tam orta yerinden ikiye katlayın. Kalp şeklinde kestiğiniz kâğıdı A4 kâğıdının üzerine oturtup kalp şeklini bu defa a4 kâğıdınızın orta yerine şeklini çizerek oluşturun.
kalpli kart yapımı
Çizim işlemi tamamlanınca Bu defa kalp şeklinin en şişkin tarafından kâğıdın dışına doğru düz bir çizgi çizin. Düz çizgi tamamlanınca sıra kesme işlemine geldi.
sevgiliye kalpli kart yapimi
Kesme işlemi tamamlanınca kâğıdın görünümü resimdeki gibi olmalıdır. Ayrica çizdiğini düz çizgiden birkaç santim daha fazla kesin.
el yapımı kalp nasıl yapılır
Kalp şeklini çizdiğiniz şekle uygun bir şekilde katlayın. Katlama işlemi tamamlanınca aşağıdaki gibi görünmelidir.
el yapımı kalpli kart
Neredeyse tamamlanmak üzere Gördüğünüz gibi kalp şekli üç boyutlu ortaya çıktı.
sevgiliye sürpriz kalp yapımı
Şimdi sıra notumuzu yazacağımız kartın dış yüzeyini hazırlamaya geldi. Yani kartımızın kapağını hazırlayacağız. A4 kağıdının renkli fon kağıdının üzerine koyun. Renkli Fon kâğıdı, beyaz kâğıttan enine boyuna en az yarım santim kadar daha büyük olsun.
kağıttan kalp yapımı
Çizim ve kesim işlemi tamamlanınca beyaz kâğıdın kalp olan şekli dışında kalan bütün yüzeyini renkli kâğıda yapıştırın. Daha sonra renkli kâğıdı ortasından katlayın. Yapıştırıcı kuruyuncaya kadar bir müddet beklemenizde faya var.
kağıttan kalp nasıl yapılır
El yapımı üç boyutlu kalpli kartımız tamalanmak üzere. Gördüğünüz gibi Kartı açtığınızda ortaya sizin sevginizi yansıtacak kalp şekli ortaya çıktı.
sevgiliye el yapımı kart
Dilerseniz kalp şeklinin içini süsleyebilir, yada kendi fotoğrafınızı içine yapıştırabilirisiniz. Veya kartın bir yüzüne fotoğrafınız diğer yüzünde de Sevgilinize için özel yazdığınız birkaç cümle yer alabilir. Uzakta olan sevgilinize zarf içine koyup göndermeniz onu bir hayli mutlu edecektir.
hediye kalpli kart
Hazırladığınız romantik kalpli kartları her özel gününüz için hazırlayabilirisiniz. Sevgililer gününde zaten banko hazırlayacağınızı düşünüyoruz. Ayrıca sevgilinizin doğum gününde veya yıl dönümlerinizde de oldukça yerinde ve anlamlı olacaktır. Bu sevgililere özel üç boyutlu romantik kartlarla ne yapacağınız sizin romantizm anlayışınız ve hayal gücünüz ile sınırlı. hoş çakalın...

Yorum Gönder

 
Top