z Rengarenk Buz Kalıpları Yapmak | En iyi Hediye Fikirleri

renkli buzlar yapmak
Mevsimler çıldırmış olmalı. Mart ayı içinde olmamıza rağmen bahar mevsimi çoktan başladı bile. Sıcaklıklar iyiden iyi artıyor. Erken sıcaklıkların artışı Bu yaz mevsiminin oldukça sıcak geçeceğinin habercisi gibi. Hadi hayırlısı bakalım. Bilirisiniz, Yaz mevsimlerinde içecek tüketimimiz en üst seviyeye çıkar. Özelikle içeceklerin soğuk ve buzlu olmasını tercih ederiz. Zira Serinlemek için bu şart. Bizde bu gün sizlere tükettiğiniz içecekleriniz daha çekici ve serin olmasını sağlayacak bir yöntemi paylaşacağız. Bu şekilde tükettiğiniz içecekler kesinlikle daha keyif verecektir. Özelikle çocukların buna bayılacağından eminiz. Yazımızı okuyanda yaşamın sırrını paylaşacağımızı sanacak. Sunacağımız yöntem sizin her zaman yaptığınızdan biraz faklı. Daha doğrusu biraz renkli. Serinlemek için bardaklarımızın içini doldurduğumuz buzlarımızı renklendireceğiz. İşte buu kadar basit. Sevgiliniz veya eşinizle yaz akşamı yaşayacağınız romantik bir yemek masasını bu şekilde renklendirebileceğiniz gibi. Davetlerinizde de içki servislerinizin yanında oldukça harika görüneceklerdir. Alt tarafı buz parçası demeyin. Biz çocukların buna bayılacaklarından eminiz. Özelikle doğum günleri yaz aylarında olan çocuklar yaşadı. Doğum günleri artık daha serin ve daha renkli geçecek. Çocukların vazgeçilmezleri arasına gireceğinden endişe ediyoruz. En az Doğum günü pastalarını, “Doğum günü hediyelerini” istedikleri kadar sizden bu rengârenk buzlardan yapmanızı bekleyeceklerdir. Bundan emin olun. Birkere yaptınız mı diğer yaşayacağınız bütün yazlar içinde rengarenk buzlar yapacaksınız. Bunu her yaz yapacağınızdan eminseniz başlayalım.
renkli buz kalıpları
Bu Proje İçin Gereken Malzemeler;
  • Buz kalıp tepsisi
  • Doğal gıda renklendiricileri 
  • Ölçü bardağı
Bu malzemeler içinde en çok itiraz edilen sanırız gıda boyaları ile ilgili olabilir. Gıda boyaları içinde sağlık açısından zararlı olduğunu düşünen okuyucularımız olabilir. Gıda boyalarının doğal olanları tercih edebilirler. Yâda internet üzerinden evde doğal renklendiriciler nasıl yapılır? diye arama yaptıklarında yüzlerce farklı renk ve aroma seçenekleri karşılarına çıkacaktır. Kendi zevklerine veya damak tadlarına uygun olanları tercih edebilirler.
Rengarenk Buz Kalıpları Yapmak
Ölçü bardağına 5 ya da 10 damla damlattıktan sonra karıştırın.
buz kalıpları yapmak
Homojen bir karışım elde ettikten sonra sıra bu sıvıyı buz kalıbımızın içinde dökmeye geldi.
gökkuşağı buz kalıpları
Bu şekilde ilk tepsimiz hazırlandı. Şimdi artık buzluğa yollama zamanı geldi. Buzlukta donmasını bekleyelim.
renkli buzlar
İlk renkli buzumuz hazır. Sıra diğer renkleri için aynı adımları uygulamaya geldi. Diğer renklerdeki buzları elde edene kadar önceden buzlukta dondurduğumuz buzlarıda eritmemek için başka kaplar içinde dondurucuda bekletiyoruz.
gökkuşağı renginde buzlar
Ve işte gök kuşağı renginde buzlarımız. Hazır. Dilerseniz bu şekilde servis yapacağınız gibi bardak içine doldurup servis yapabilirisiniz.
Gökkuşağı buz kalıpları nasıl hazırlanır?
Nasıl sizce de güzel görünmüyorlar mı? Artık bardağın içine ne dolduracağınız size kalmış. Bize kalırsa çocuklar bu rengârenk buzları dondurma niyetiyle ile tüketeceklerdir. Misafirlerinize sunacağınız ikramlar için bu buzlardan hazırladıysanız arada bir buzdolabını kontrol etmenizde fayda olacak. Zira niyetini bozmuş bir çocuk tarafından gökkuşağı buzlarınız ortadan kaldırılmış olabilir.
doğum günü hediyesi

Yorum Gönder

 
Top