z El Yapımı Ahşap Resim Çerçevesi | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı çerçeve
Anneler gününe özel el yapımı hediye yapımlarına bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Malumunuz “Anneler Günü” yaklaşıyor ve hala annesine en güzel hediyeyi bulamayan veya seçemeyen ziyaretçilerimiz için faklı alternatifler sunmaya çalışıyoruz. El yapımı hediyeler şüphesiz ki dışarıdan satın alınan hazır hediyelere göre her zaman daha anlamlı ve değerlidir. Hele ki kıymetli hediye aldığında manevi değerini ön planda tutan sevgili anneler için, el yapımı anneler günü hediyeleri çok daha anlamlı ve özel sayılır. Sitemizde anneler gününe özel en güzel el yapımı hediyeleri sunmaya ve çeşitlendirmeye gayret ediyoruz. Bu gün sizlere anneler gününe özel el yapımı ahşap resim çerçevesinin nasıl yapılabileceğini yazacağız. Üstelik resimde gördüğünüz gibi harika bir resim çerçevesi yapabilirsiniz. Biraz el becerisi isteyen bir uygulama. Ancak uygulamayı gerçekleştirdiğiniz takdirde oldukça tatmin edici bir “Anneler günü” hediyesini ortaya çıkarış olacaksınız. Aslında bu el yapımı resimlik sadece annelere özel değil. Bütün sevdikleriniz için hediye edilebilecek harika bir çalışma olacaktır. Sözü fazla uzatmadan bu ürünü nasıl yapabileceğinizi hemen yazalım.

Bu proje için gereken malzemeler
  • 50x35 düz tahta
  • Tahta harf
  • Zımpara
  • Vernik
  • Beyaz sprey boya
  • Çerçeve
  • 1 mt hasır kumaş
  • Tebeşir
el yapımı resim çerçevesi
Tahtaları kendi imkânlarınızla kesebilir veya çevrenizdeki bir marangoz atölyesinden veya yapı marketlerden herhangi birinde istediğiniz şekilde kestirebilirsiniz. Ahşap kestirme işleminden önce şunu yapmanız gerekir. Annenizin isminin baş harfini bilgisayar ortamında çıktısını alın. Çıktısını aldığınız kâğıdı ahşap yüzeye itinalı bir şekilde çizdikten sonra elektrikli bir testere yardımıyla kesme işlemini tamamlayın. Yada dışarıdan destek alarak kesme işlemini halledebilirsiniz.
el yapımı resim çerçeveleri
Kesme işlemini tamamladıktan sonra sıra ahşap yüzeylere boya ve vernikleme işlemine geldi. Harf biçiminde kestiğiniz tahtayı istediğiniz renk sprey boya ile boyayabilirsiniz.
resim çerçevesi yapımı
Eski bir çerçeveyi zımparalayarak veya yeni satın aldığınız bir çerçeveyi kullanarakta devam edebilirsiniz.
el yapımı resim çerçevesi
Çerçeveyi zımparalama işlemi tamamlandığında parlak veya mat sprey boya ile çerçeveyi beyaz renge boyayın. Çerçeve boyandıktan ve kuruduktan sonra ise sağlam bir yapıştırıcı ile düz tahta zemine yapıştırın.
anneler gününe özel resim çerçevesi
Hasır kumaşı içe doğru kıvırıp yapıştırdıktan ve çerçevenin içine en sevdiğiniz resim yerleştirdikten sonra . İşte projenin tamamlanmış hali…
el emeği resim çerçeveleri
İşte böyle… Anneler gününe özel el yapımı hediye fikirlerinden bir tanesinin daha sonuna geldik. Bir sonraki el yapımı he diye fikirlerinde tekrar görüşmek üzere.
anneler günü için hediyeler

Yorum Gönder

 
Top