z El Yapımı Kişiye Özel Terlik | En iyi Hediye Fikirleri

Kendin Yap El Yapımı Terlik
Merhaba bu gün sizlere evde kullandığınız terlikleri zevkinize ve tarzınıza uygun bir şekilde nasıl süsleyebileceğinizi anlatacağım. Sadece evde giyilen terlikleri değil dışarıda giyilen bez babetleri de bu yöntemle istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Hazırlayacağınız bu terlikleri ister kendinize özel yaparsanız, isterseniz de sevdiklerinize özel hazırlayarak hediye de edebilirsiniz. Bu arada unutmadan hediye demişken “Anneler günü” ne sayılı günler kaldı ve siz eğer hala annenize herhangi bir anneler günü hediyesi almaya karar veremediyseniz, bu şekilde bir ya da birkaç çift terlik üzerine annenizin isminin baş harflerini veya isminin tamamını yazarak ona el yapımı kişiye özel terlik armağan edebilirsiniz. Bilirsiniz anneler terliklere bayılır. Hediye edeceğiniz terlik daha sonra size hedef alınarak fırlatılabilir. En azından annecinizin elinin altına ekstra bir cephane daha eklemiş olursunuz. Merak ediyorum Çocukken anne terliği yemeyen çocuk kaldı mı acaba:) Neyse ukalalık yapmayalım ve el yapımı ev terliği süslemesini nasıl yapabileceğinizi hemen anlatalım.

Bu proje için gerekli malzemeler:
  • Terlik
  • Kumaş parçaları
  • Keçe
  • Kumaş yapıçtırıcısı
  • Dikiş makinesi ve ip
  • Makas
  • kalem
Kendin Yap El Yapımı Terlik
Talimatlar:

Evet, malzemelerimiz gördünüz gibi temin edilmesi imkansız olan malzemelerden değil. Zaten birçoğu evinizde mevcut. Malzemelerimiz arasında belki sadece kumaş yapıştırıcısı bulmakta bir miktar zorlanabilirsiniz. Ama korkmayın, kumaş yapıştırıcısını yapı marketlerde veya hobi ürünleri satılan yerlerde bulabilirsiniz. Şimdi bu malzemeleri temin ettiğinizi varsayarak hemen anlatımımıza başlıyorum.Yapmanız gereken ilk şey, terlik üzerinde ne kadar büyüklükte bir harf uygulayacaksanız önceden belirlemek olmalıdır. Yani harfin büyüklüğü ne kadar olacak ve terlik üzerinde ne kadar bir yer kaplayacak, öncelikle buna karar vereceğiz. Daha sonra bilgisayar ortamında hangi harfi yazdıracaksanız o harfin çıktısını alarak örnek kalıp çıkarabilirsiniz. Veya çizim yeteneğiniz var ise hiç bilgisayarla veya yazıcıyla uğraşmadan da kurşun kalem ile istediğiniz harfi ya da şekli kağıt üzerine çizebilirsiniz.
Kendin Yap El Yapımı Terlik
Harf veya şekil çiziminizi tamamladıktan sonra kumaş parçaları arasından desenleri en çok hoşunuza gidenleri seçin. Daha sonra kağıdı kumaş parçası üzerine koyarak çizdiğiniz harfi veya şekli kağıtla beraber alttaki kumaşı da keserek kopyasını çıkarın.
Kendin Yap El Yapımı Terlik
Kesme işiniz henüz bitmedi. Sırada biraz önce kestiğimiz kumaş parçasını bu defa keçe kumaş üzerine koyarak keçe kumaşı harfin şekline göre kesmek olacak.
Kendin Yap El Yapımı Terlik
Bu şekilde istediğiniz kadar harf veya desen üretebilirsiniz. Çizdiğiniz harfleri veya desenleri mümkün olduğu kadar resimlerimizde gördüğünüz gibi biraz şirin çizmeye çalışın.
Kendin Yap El Yapımı Terlik
Sıradaki işlemimiz yapıştırma ile alakalı olacak. Kumaş yapıştırıcısını elinize ve üstünüze sürmemeye dikkat ederek kestiğiniz keçe kumaşın arka yüzüne dikkatli bir şekilde uygulayınız.
Kendin Yap El Yapımı Terlik
Kumaş yapıştırıcısını uyguladıktan sonra yapıştırıcının bir müddet kurumasını bekleyin.
Kendin Yap El Yapımı Terlik
İşlem bittikten sonra ortaya çıkan görüntü böyle olacak. Birbirinden şirin ve güzel terlikler yapmak işte bu kadar kolay. İster anneler gününde annelerinize, isterseniz de minik çocuklarınıza ayaklarından hiç çıkarmak, istemeyecekleri terlikler yapabilirsiniz. Hayata renk katmak budur işte. Böyle küçük dokunuşlarla yaşama renk katmak, anlamlandırmak diye ben buna derim. Küçük ama etkili dokunuşlar ile etrafınızdaki her şeyi özel bir şekle dönüştürebilirsiniz. Şimdilik bizden bu kadar. Anneler ve anne adaylarına şimdiden anneler gününüz kutlu olsun diyoruz. Hoş çakalın.
Kendin Yap El Yapımı Terlik

Yorum Gönder

 
Top