z Geçmiş Olsun Çiçekleri Nelerdir | En iyi Hediye Fikirleri

geçmiş olsun çiçekleri
Çiçekler genel anlamda sevdiklerimize en iyi dileklerimizi ve en güzel duygularımızı iletmekte kullandığımız son derece etkileyici hediyelerdir. Fakat, çiçekler her ne kadar zarif ve güzel hediyeler olsa da her çiçeğin farklı anlamları ve sevdiklerimize ileteceği değişik mesajları vardır. Bu yüzden de sevdiklerimize çiçek hediye ederken, çiçeklerin anlamlarını da az buçuk biliyor olmamız gerekir. Örneğin aşkı ve sevgiyi ifade eden çiçekler ayrı; üzüntüyü ya da mutsuzluğu temsil eden çiçekler ayrıdır. Sitemiz içerisinde çiçeklerin anlamları üzerine kapsamlı bir yazıyı daha evvel kaleme almıştık. Dileyen okuyucularımız, bu linkten çiçeklerin mesajları üzerine hazırlanmış bu yazımızı okuyabilirler. Ancak bugünkü yazımızda konuya daha özel ve spesifik bir seviyeye indirgeyerek; hasta olan yakınlarımıza, doğum yapan arkadaşlarımıza ya da hastanede yatan sevdiklerimize hangi çiçeklerle geçmiş olsun dileklerimizi en iyi şekilde iletebileceğimizi anlatmaya çalışacağız. Gerçekten de hepimiz, örneğin sevgilimize duygularımızı açmak ya da aşkımızı ilan etmek için kırmızı güllerden yararlanabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Ancak söz konusu hasta birine geçmiş olsun çiçeği ya da doğum yapan bir anneye "Gözünüz aydın/ Tebrik ederim/ Hayırlı olsun" şeklindeki güzel dileklerimizi hangi çiçeklerle iletebileceğimizi açıkçası çok iyi bilmiyoruz! İşte bu nedenle, bu konuda çiçek araştırması yapan bir çok okuyucumuza fikir vermesi ya da doğru çiçekleri seçmelerine yardımcı olur düşüncesiyle bu yazıyı yazma gereği duyduk! Bu yazımızda neler bulacaksınız? Hasta ziyaretine hangi çiçekle gidilir? Doğum yapan arkadaşıma hangi çiçeği göndermek daha uygundur? Ameliyat geçiren sevdiklerimiz için hastaneye hangi çiçekler gönderilir? sorularınıza cevap bulabilirsiniz. 

Hasta Ziyaretine Hangi Çiçeklerle Gidilir


hastaneye gönderilebilecek çiçekler
Hasta yatağına girmeyi ya da genel anlamıyla hastane ortamında bulunmayı hiç kimse arzu etmez! Ancak unutmamalıyız ki, hayat yaşamayı hiç ama hiç istemediğimiz çeşitli olumsuz sürprizler de barındırıyor! Mesela şu an kendimizi taş gibi sapa sağlam hissedebiliriz ancak, yarın 40 derece ateşler içerisinde yatmayacağımız ne malum? Herhangi bir sebepten dolayı sağlığımızı kaybettiğimiz zaman (Galiba hasta psikolojisi olsa gerek) sürekli bir şekilde ilgi bekler ve sevdiklerimizi yanımızda hissetmek isteriz. Nasıl ki kendi hastalıklarımızda sevdiklerimiz bizi hiç yalnız bırakmıyorlarsa; bugün de biz sevdiklerimize hastalıklarını atlatmaları yönünde moral ve motivasyon kaynağı olacağız. Bunu sağlamanın en güzel yolu da; hasta arkadaş veya yakınlarımıza çiçek hediye etmek olacaktır! Peki ama hangi çiçeklerle hasta olan sevdiklerimizi mutlu edebiliriz? Sözü çok fazla uzatmadan, ORKİDE çiçeği geçmiş olsun dileklerimizi en güzel şekilde yansıtan çiçektir. Peki ama neden özellikle Orkide? Çünkü orkideler,  uzun süre yaşayan bir çiçekler olup; bakımı iyi yapıldığında uzun yaşamaya devam eden çok özel bir çiçek türüdür. Bu nedenle hastaneye çiçek göndermek istiyorsanız, özellikle vazo içerisinde tercih ederek tek dal olarak ya da buket şeklinde orkide gönderebilirsiniz! Ayrıca Orkideleri tercih etmeniz için bir diğer neden ise; göz yormayan zarif yapıda olmaları ve hastane ortamı için mükemmel olmalarıdır.
acil şifalar dilerim çiçekleri
ORKİDE Çiçeği Hakkında Kısaca Bilgi: Orkide, 880 cins ve 22.000'den fazla türü bulunan salepgiller çiçek ailesine üye bir çiçekli bir bitkidir. Genel olarak ise küçük yaprakları ve uzun bir gövdesi bulunan bir bitkidir. Pembe, kırmızı, gibi bir çok farklı rengi olsa da orkideler daha çok beyaz renkleri ile tanınan bir çiçek türüdür. Zayıfmış gibi görünen ancak son derece dayanıklı ve kalıcı bir bitkidir. Çiçekler üzerinde yapılan bir çok araştırmanın sonucuna göre, tüm dünyada en beğenilen çiçekler arasında orkide birinci sırada olup, çiçekçilerin de en çok sattığı çiçekler içerisinde ise 2. sırada gelmektedir. Uzun ömürlü bir çiçek türü olan Orkide, yılda iki ya da üç kez çiçek açabilir. Orkide çiçeğinin ise 30 binin üzerinde türü olduğu ileri sürülmektedir. Orkideler Dünyadaki tüm çiçek türleri içerisinde en geniş yelpazeye sahip ve en çok çeşidi bulunan çiçek olarak bilinir. Bu kadar çok çeşit olduğu için de her türlü iklim yöresinde kendine yaşama bulabilir.
vazo içinde orkideler
Geçmiş Olsun Çiçeği Olarak Orkidenin Çeşitleri: Orkidelerin 50 bine yakın çeşidi bulunmaktadır. En çok bilinen çeşitleri ise; cymbidium, paphiopedilum, phalaenopsis, miltonia, dendrobium, cattleya, odontoglossum ve vanda'dır. Adı geçen türleri içerisinde ise ilgiyi en fazla phalaenopsis görmektedir. Geçmiş olsun çiçeği olarak hastaneye orikide gönderecekseniz, hediye çiçeğinizi vazo içerisinde göndermeniz çok daha şık ve ideal olanıdır.
sevgiliye geçmiş olsun çiçeği ne alınır
Orkide Dışında Hastaneye Hangi Çiçek Gönderilir? Orkide dışında hangi çiçeklerin geçmiş olsun hediyesi olarak gönderilebileceğini merak ediyorsanız hemen belirtelim; beyaz ve kırmızı güller, lisyantusları, gerbera ve dracena gibi çiçekler de hediye olarak gönderilebilir. Sevgilinize geçmiş olsun çiçeği gönderecekseniz, vazo içerisinde kırmızı gül veya beyaz gül tercih edilebilir. Peki neden özellikle vazo içerisinde ısrarımız var? Çünkü genellikle hastanelerde hasta odasına çiçek kabul edilmez! Bu nedenle de hastaya gelen çiçekler hastanın odasına değil, kapı önüne koyulur. Bu nedenle de fizik kanunları gereği buket yapılmış çiçekler kapı önünde dengede durmadıklarından ço kez ziyan olup gider. Hatta, uzun süreli hasta yatışlarında hediye çiçeğiniz daha sahibinin eline ulaşmadan çürümeye başlayacaktır. Bu nedenle de hastaneye hasta yakınlarınıza çiçek gönderecekseniz vazo içerisindeki modelleri tercih etmenizde yarar var.
hastaneye hangi çiçek gönderilir
Gönderiliş amacı ne olursa olsun çiçekler, hislerimize tercüman olan en değerli hediyelerin başında gelmektedir. En mutlu, en acı, en sevinçli ve en üzücü anlarda sevdiklerinize duygularımızı çiçekler aracılığıyla genellikle iletmeye çalışırız. Ancak ister tebrik mesajımızı, ister "geçmiş olsun" dileklerimizi iletmek için eve veya hastane ortamına göndereceğimiz çiçekler için özellikle şu hususlara dikkat etmemiz gerekiyor;

Çiçek Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


hasta birine alınabilecek çiçek
  • Seçeceğiniz Şifalar Dilerim Çiçeği Kokulu Olmamalıdır! Neden? Çünkü birçok çiçekçi olayı aşırı derecede abartarak, normalde kokusu olmayan çiçeklere bile aşırı derecede parfüm sıkmakta ve bu da hasta yatağındaki kişileri rahatsız etmektedir. Özellikle ortama yoğun koku yayan yasemin, lilium ya da sümbül gibi çiçekler hastanelere gönderilebilecek çiçek türlerinden değildir. Hastane politikaları (örneğin, çok yoğun bakım üniteleri çiçek veya kokulu hediye izin vermez) Beğeneceğiniz çiçek türünün kukusuz ya da mümkün olan en az seviyede kokulu olduğundan emin olun. Laleler ve gerbera hastane için ideal seçimlerdir! Ayrıca kokusuz, parlak, neşeli ve bakımı son derece kolaydır.
  • Unutmayın, Birçok Hastane Hasta Odasına Çiçek Kabul Etmiyor. Çeşitli vesilelerle hepimizi yolu bir şekilde hastane ortamına düşmüştür. Sağlığımızın geri kazandırlması amacıyla yoğun çaba gösteren hastanelerde, hijyen kuralları en üst seviyededir! Dahası alerjiye sebep olabilecek her türlü olumsuz etken hastane yönetimince yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle de hasta odalarına gönderilen çiçekler, artık günümüzde hasta sağlığını tehdit eden durumlardan biri olarak kabul edilmiş ve hasta odasına bu sebeple çiçek sokulması yasaklanmıştır. Ancak, bir çok hastane hasta yakınlarını da mağdur etmemek adına, hasta taburcu edilene kadar gönderilen çiçekleri özel odalarında numaralandırarak muhafaza etme yoluna gitmiştir. 
  • Hediye olarak seçeceğiniz çiçeğin hemen kuruyan, ölen türden çiçekler olmamasına dikkat edin! Bunun yerine uzun süre dayanıklı, çok su istemeyen ve az ışıklı ortamda bile canlı kalan çiçekleri tercih edin! İşte bu tip çiçeklere en güzel örnek; terrarium fanusları
orkide
İnternetten Hastaneye Çiçek Siparişi Vermek İçin? Sevdiklerinize ister doğum sonrası çiçek gönderimleriniz; ister acil şifalar dilerim çiçekleriniz için internetten çiçek siparişi vermek istiyorsanız, aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz son derece önemlidir. Şöyle ki; 
  • Kendi isim ve soy isminile birliklte telefon numaranız 
  • Göndereceğiniz hastanenin tam olarak adresi
  • Hasta yakınınızın soy adıyla birlikte adı
  • Çiçeğin gideceği oda numarası
  • Ve çiçeğin teslim edileceği saati 
  • Hediye çiçeğiniz üzerinde geçmiş olsun dileklerinizin yer alacağı kart

Çiçek Üzerine Yazılabilecek Geçmiş Olsun Mesajları



Çiçek Üzerine Yazılabilecek Geçmiş Olsun Mesajları

acil şifalar mesajları

Çiçek Üzerine Yazılabilecek Geçmiş Olsun Mesajları

geçmiş olsun sözleri

Çiçek Üzerine Yazılabilecek Geçmiş Olsun Mesajları

sevgiliye geçmiş olsun sözleri

Çiçek Üzerine Yazılabilecek Geçmiş Olsun Mesajları

geçmiş olsun dilekleri

anneler günü için hediye

Yorum Gönder

 
Top