z 10 Dakikada Güzel El Yapımı Tebrik Kartı | En iyi Hediye Fikirleri

EL Yapımı Tebrik Kartı
El yapımı projelerin ve lginç fikirlerin paylaşıldığı sitelerinden biri olan Wikihow'da gezinirken harika bir el yapımı projeye rastladım ve hemen bu harika şeyi sizlerle paylaşmak istedim. Göze oldukça hoş gelen ve yapımı sadece 10 dakika süren el yapımı tebrik kartı ile siz de sevdiklerinize şık tebrik kartları yapabilirsiniz. En fazla on dakikanızı alacak olan el yapımı kutlama kartı ile doğum günü, sevgililer günü veya yıl dönümünüz için sevdiklerinize kendi ellerinizle tebrik kartınızı hazırlayıp verebilirsiniz. Dilediğiniz şekilde kişisel hale getirebileceğiniz el emeği tebrik kartları, mağazalarda hazır olarak satılan standart kartlardan elbette ki çok daha özel. Çünkü işin içerisinde el emeğiniz var:) Makas, kağıt, yapıştırıcı, cetvel ve kalem gibi bir kaç basit malzeme ile bu güzel projeyi yapabilirsiniz. 
  • Öncelikle bu proje için en çok gerekecek şey, projemizin adından da anlaşılacağı üzere kaliteli kartlar. Renkli kartonlar veya fotoğraf kağıdı ağırlığındaki kağıtlar bu proje için oldukça ideal olacaktır. Aslında el yapımı tebrik kartlarından daha sonra diğer arkadaşlarınız veya sevdikleriniz için yeniden yapacak iseniz; kırtasiyeden veya internetten vereceğiniz kart siparişlerini top kağıt olarak vermenizde yarar var. 
  • Her türlü renkli kağıttan el yapımı tebrik kartı yapabilirsiniz. Ama daha başarılı sonuç almak için belli bir ağırlığa sahip kalın kartonlardan kullanmanız önerilir. 
  • Kartınızın rengine karar verin. Zarf olarak kullanacağınız kağıtla, kartınızın renginin birbiriyle uyumlu renkler olmasına özen gösterin. 
1. ADIM: Kağıdınızı katlama için hazırlayın. Önünüzdeki kağıt üzerine yatay bir şekilde cetvel yerleştirip, kartınızın dış kapağını oluşturacak kağıdın merkezini ölçün. Daha sonra en alta kadar kurşun kalemle hafif şekilde düz bir çizgi çizin. 
ADIM 2: Çizginizi çizdikten sonra cetvelinizi yine sabit tutun ve çok keskin olmayan kahvaltı bıçağının ters tarafı ile katlama kuşağını belirlediğiniz çizginin üzerinden geçin. Bu şekilde kartınızı ikiye katlamak çok daha kolay olacaktır. Ancak çok fazla şekilde bastırıp kağıdınızı parçalamamaya dikkat edin. 
ADIM 3: Kartınızı dikkatle ikiye katlayın! 
Kartınızın üzerini dilediğiniz renklerde kalemlerle süsleyebilirsiniz. Üzerine kalp resimleri çizebilir veya sevgilinize romantik bir kart yapacaksanız, üzerine isimlerinizi ya da yıl dönümü tarihinizi yazabilirsiniz. Tamamen yaratıcılığınıza kalmış.Kalın kartonlar üzerinde en iyi performans gösteren kalemler Piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz Sharpie kalemler. 
Tebrik veya romantik kartınızı süslemek için kurdele belirleyin. Bunun için renkli hediye paketi ambalaj şeritleri kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz kurdele rengi ile tebrik kartınız arasında bir renk ahengi olmalıdır. 
Bu projede tutkala da ihtiyacınız olacak. Tebrik kartınızın üzerine kurdele dışında dilerseniz nazar boncuğu, uğur böceği,, yapay çiçekler veya dilediğiniz tarzda süsler yapabilirsiniz. Hatta bir öneri isterseniz, sevgilinizle birlikte en güzel fotoğraflarınızdan birini yazıcınızdan çıktı alarak kalp şeklinde keserek, etrafınız kalamle bir güzel süsleyin:) Son derece romantik ve etkileyici bir kart yapabilirsiniz bu şekilde. 
Dergi kapaklarından harfler kesip yapıştırarak de tebrik kartınızı yapabilirsiniz. Ya da renkli kağıtlardan 3D (3 boyutlu) kağıt süslerle de tebrik kartınıza değişik bir hava katabilirsiniz. Dediğim gibi kendinizi yaratıcılık konusunda özgür bırakın:)
Doğum günü tebrik kartı yapacaksanız, bu projeyi gerçekleştirmek için yanınıza çocuğunuzu da alabilirsiniz. Kesinlikle O da çok eğlenecektir. Çünkü çocuklar bu tarz, yazmalı çizmeli veya yapıştırmalı el işlerinden çok keyif alırlar. Hadi bakalım! Zamanla yarışıyoruz ve bu projeyi söz verdiğimiz gibi 10 dakikada tamamlamamız lazım. Siz de elinizi çabuk tutun:) 
Tebrik kartı üzerine ne yazacağınıza karar verin. Tebrik kartının içini tamamen yazıyla doldurabileceğiniz gibi, kısa kelimelerle ya da sevgi sözcükleriyle de kartınızı tamamlayabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bulunuyor. Tebrik kartınızı yazarken, elleriniz titremesin ve harfleri düzgün şekilde yazmaya özen gösterin. Ayrıca doktor yazısı gibi okunaksız olmamasına dikkat edin:) 
Kaligrafi tarzı yazı yazma beceriniz varsa, tebrik kartınızın etkileyiciliği daha da artmış olur. Ancak bunun için önce kurşun kalemle çizerek harflerin taslağını oluşturun. Daha sonra da üzerinden dikkatlice geçin. Bir kaç dakika kalemin karton üzerinde kurumasını bekleyin. 
Karton üzerindeki kalem mürekkebinin tamamen kuruduğundan emin olmak için mürekkebe hafifçe üfleyin. Çoğu mürekkep 60 saniyede kurur. 
Tebrik veya kutlama mesajınızı yazdıktan sonra, kartınızın üzerine kurdele yerleştirme aşamasına geldik. Kurdeleyi kart üzerinde en uygun yere yapıştırın. Yapıştırma işlemine geçmeden önce kartınızın üzerinde yatay ve dikey şekilde denemeler yapın! 
Kurdeleyi nereye sabitleyeceğinize karar verdikten sonra, yapıştırıcı ile kart üzerine yapıştırın.
10 Dakikada Kolay El Yapımı Tebrik  Kartınız yavaş yavaş ortaya çıkmak üzere. Kurdelenin kart üzerinde tamamen yapışması için 60 saniye kadar bekleyin. Düşmeyeceğinden emin olmak içinse parmağınızla kurdeleyi hafifçe dürtebilirsiniz.
Kurdele dışında farklı şekiller ve tasarımlarla tebrik kartınızın daha da zengin ve şık gözükmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin 3D kağıt şekilleri, resimler, çıkartmalar veya sahte çiçekler kesip, tebrik kartınızın üzerine ekleyebilirsiniz! Sonuçta bıu sizin hayal ürününüz olan tamamen yaratıcılığınızın bir eseri olacak.
Tebrik kartınız için şık bir zarf seçin. En az kartınız kadar güzel ve gösterişli olmalı. Aslında zarf seçmek bir mecburiyet değildir ama kartınıza sürpriz havası katacaktır. Birçok kırtasiyede farklı boyut ve renklerde kaliteli zarflar bulabilirsiniz. Hatta tıpkı tebrik kartınızda olduğu gibi zarf üzerinde de çeşitli süslemeler yapabilir ve imzanızı atabilirsiniz. Yılbaşı için uzak bir yere posta ile gönderecekseniz, zarf üzerine isim ve adres yazmayı da unutmayın:)
Ve işte büyük an! Kartınızı şimdi sevdiklerinize eksiksiz ve hazır bir şekilde verebilirsiniz. El yapımı tebrik kartları her zaman son derece etkileyici ve güzeldir. Çünkü tamamen sizin ellerinizle hazırlandı....

Yorum Gönder

 
Top