z Ahşap Yüzeye Resim Nasıl Uygulanır | En iyi Hediye Fikirleri

ahşap üzerine resim nasıl basılır
Sevdiklerinize ahşabın doğallığının yaratacağı muhteşem dekorasyon ve üzerinde kendinize ait güzel bir fotoğrafın etkileyiciliğini bir arada sunabilirsiniz. İşte karşınızda ahşap yüzey üzerine dilediğiniz resimlerinizi transfer edebileceğiniz harika bir el yapımı proje! Fotoğraflarımız, kişisel eşyalarımız içerisinde en değerli olanlarıdır. Çünkü fotoğraflarımız yaşadığımız özel bir anı dondurarak, tekrar tekrar aynı heyecanla o anı yaşamamıza olanak verirler. Baktığımızda yeniden yaşadığımız güzel hatıralarımızı üzerinde saklayan fotoğraflar, kimi zaman da muhteşem bir hediye dönüşebiliyor. İşte bu yazımızda sizlere, fotoğraflarınızla hazırlayabileceğiniz harika bir hediye önerisi sunacağız. Fotoğrafın etkileyici anlamı ile ahşabın olağan üstü sıcaklığını bu el yapımı proje ile bir araya getirebilirsiniz. Bu makalemizle ahşap üzerine en kolay şekilde nasıl resimlerinizi aktarabileceğinizin ip uçlarını bulacaksınız. Adım adım resimleri ile anlattığımız ve nasıl yapıldığını en basit şekilde anlattığımız bu yazımızla, eminiz ki Siz de sevdiklerinize muhteşem bir el yapımı hediye vereceksiniz. Ahşap üzerine resim uygulaması ile ister sevgilinize veya sevdiklerinize güzel hediyeler hazırlayın; isterseniz de evinizin duvarlarını kendi ahşap tablolarınızla süsleyin. İşte karşınızda adım adım Ahşap Üzerine Resim Baskısı Nasıl Yapılır? sorusunun cevabı;
kendin Yap ahşap üzerine resim uygulaması nasıl yapılır

Ahşap Üzerine Resim Transferi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz Fotoğrafı Seçin. 
  • Dildediğiniz ölçülerde Ahşap Levha - Herhangi bir yapı marketten temin edebilirsiniz. 
  • Makas ve maket bıçağı, 
  • Lazer yazıcı
  • Yağlı kağıt (pelur)
  • Duvar Boyama Fırçası
  • Akrilikten yapılmış olan mat doku cilası 
  • Sert Plastik Malzeme. Kullanılmayan bir kredi kartı olabilir. 
  • Temizleme Bezi - Selpak Havlu
  • Dekupaj Tutkal
ahşap resim tablosu nasıl yapılır

Adım Adım Ahşap Yüzeye Resim Baskısı Nasıl Yapılır?

el yapımı ahşap resim baskısı

1. Adım: Öncelikle Ahşap Üzerine Basılacak Fotoğrafınızı Seçin


Düz ahşap yüzeye hangi fotoğrafınızı transfer edeceğinize karar verin. Bu bir aile fotoğrafı, sevgilinizle başbaşa bir akşam yemeğinin fotoğrafı, söz, düğün, nişan fotoğrafı olabilir. Basmayı planladığınız fotoğrafınızı Bilgisayarınızın Yazıcısaından SCAN yaparak bilgisayarınıza bu İmajı kopyalayın. Daha sonra ise, yağlı transfer kağıdı ile fotoğrafınızın çıktısını Lazer Yazıcınızdan PRINT yapın. Neden Lazer olması gerektiğine gelince; püskürtmeli yazıcılardan alınan baskı kağıtları ahşap üzerinde dağılmakta ve istenilen performansı sunamamaktadır. Bu nedenşe Lazer Yazıcınızdan siyah beyaz çıktı alarak daha üst düzey bir baskı kalitesi alabilirsiniz. Yazıcınızdan çıktı aldıktan sonra kenarlarına cetvel baskısı uygulayarak ve keskin bir maket bıçağı yardımıyla resimdeki boş olan alanları keserek temizleyin. İstediğiniz resmi seçebileceğinizden bahsetmiştik. Photoshop'a hakim biriyseniz, resminiz üzerinde çeşitli tasarımlar veya size özel mesajlar da resminiz üzerinde çalışabilirsiniz. Örneğin ekteki resimde alyanslar ve romantik mesajlar yer almaktadır. 
kendin yap ahşap resim baskısı

2. Adım: Tahta Plaka Ölçüleri ve Hazırlanması


Üzerine resim transferi yapılacak olan ahşabın kalitesi de oldukça önemlidir. Ahşap plaka satın alacağınız yapı markete resim baskısı yapacağınızı söyleyin ve bunun için en iyi ağacın hangisi olduğunu sorun. Üzeri tırtıllı ya da pötürlü diye tabir edebileceğim ahşap plakalar bu çalışma için uygun olmayacaktır. Görselde kullanılan tahta pürüzsüz bir yüzeye sahip olup, ölçüleri: 40 x 25 cm boyutlarında panal bir Plywood kullanılmıştır. Yazıcınızdan çıktı aldığınız resimle, uygulama yapacağınız ahşap yüzeyini aynı ölçülerde tutmanızı tavsiye ediyorum. Örneğin, 40 x 25 veya 15 x 15 dilediğiniz ebatlarda ölçü kullanabilirsiniz. Ölçüyü tam olarak aldıktan sonra, daha pürüzsüz bir yüzey elde etmek için zımpara ile, ahşap yüzeyin üzerini zımparalayın.
adım adım resimli ahşap resim baskısı
Tahta Plaka kesim işlemi tamamlandıktan sonra, boyama fırçası ile resim baskısı yapacağınız yüzeye mat akrlik beyaz boya jelini tüm yüzeyi kaplayacak şekilde sürün. Ahşap Üzerine Akrilik Mat Jel nedir? derseniz, bu jeli de Bauhause, Koçtaş gibi yerlerden kolaylıkla satın alabilirsiniz. 

3. Adım: Ahşap Tahta Plakaya Fotoğraf Transfer İşlemi


el yapımı ahşaba resim basmak
Akrilik Jeli ahşap yüzeyine tamamen uyguladıktan sonra, print yaptığınız yağlı kağıdı, uygulama yapacağınız ahşap yüzey üzerine ters bir şekilde yerleştirin. Daha sonra yağlı kağıt üzerine sert ve düz bir şey koyun. Tüm yüzeye eşit şekilde basınç uygulayacak serty bir cisim koyun ve yaklaşık 6-8 saat kadar kurumaya bırakın. Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra üzerindeki sert cismi kaldırarak üzerinde hafif nemli bir bezle yüzeyin üzerini silin.
tahta üzerine resim baskısı nasıl yapılır
Üzeri nemlenmiş olan yağlı kağıdı ahşap yüzenden ayırmak için, tırnaklarınızı kullanın ve dikkatlice yağlı kağıdı kazımaya çalışın. Bu aşamada biraz sıkılabilirsiniz ancak, işin finalinde ortaya çıkacak olan harikulade hediyeyi düşünün! Vereceğiniz her çabanın buna fazlasıyla değeceğine emin olabilirsiniz. Yağlı kağıt tamamen ahşap plaka üzerinden temizleninceye kadar tırnaklarınızla kazımaya devam edin. 
tahta yüzey üzerine resim basmak
İşte karşınızda final anı! Tüm çabanız neticesinde ortaya kusursuz güzellikte bir armağan çıkmak üzere. Ancak bi dakika! Henüz işiniz tam anlamıyla bitmiş sayılmaz. Ahşap Plaka üzerindeki resmin daha uzun süreli kalmaösı, yani kalıcı olabilmesi için resim üzerine fırça yardımıyla dekupaj tutkalı sürün. Tüm ahşap yüzey üzerinde bu şeffaf tutkalı fırçanızla güzelce gezdirin.
ahşap tahtaya resim aktarma
İşte karşınızda ahşap yüzey üzerine tranfer baskısıyla hazırlanmış olağanüstü tablo! 
el yapımı resimli ahşap
Ahşap Üzerine Fotoğraf Baskı Nasıl Yapılır?

Yorum Gönder

  1. Ben cıktı aldım yaptım ama istediğim sonucu alamadım resım çok soluk cıktı bana bu konuda yardımcı olurmysunuz normal a4kahıdımı yoksa farklı fotokopi kajıdımı kulanıyon

    YanıtlaSil
  2. A4 kyata eterlidir iyice korumari gerekir ayrica suyla temizledin sat evas ki resim cikmasin ve beuazli kalir kururken ama cila koydunde resim parlak ortaya cikar

    YanıtlaSil

 
Top