z Kağıt Tabaklardan Şeker Dolu Karpuz Dilimi | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler
Çocuklarınızı mutlu ve neşeli görmek, eminiz ki bir anne olarak sizin için paha biçilmez bir duygudur! Bu yazımda anlatacağımız el yapımı hediye, doğum günü partilerinde, yılbaşında veya bayramlarda çocuklarınızı inanılmaz derecede mutlu edecektir. Haliyle bu aynı zamanda sizin de mutluluğunuz olacaktır:) Çünkü bu projede hem çocukların çok sevdiği şeker, oyuncak veya yaptığınız kurabiye tarzı tatlı şeyler var; hem de karpuz şeklindeki şirin sunumuyla el yapımı Pinyata karpuz oyuncak! Bu sevimli projenin ayrıntılarına veya yapım aşamalarına geçmeden önce, müsaadenizle bir kaç küçük bilgi vererek konuya başlamak istiyoruz. Öncelikle Pinyata nedir? sorusuyla başlamak yerinde olacaktır. Pinyata, Meksika kültürüne özgü, kartondan yapılan kuş, hayvan ya da çeşitli objelere benzetilen oyuncaklar içerisine genellikle şeker ve benzeri şeyler konulan hediyeye verilen isimdir. Pinyata ile siz de çocuklarınıza doğum günü için güzel hediyeler hazırlayabilirsiniz. O halde şimdi doğum günü partisi için yaratıcı olun ve biricik yavrunuzu tatlı şeylerle mutlu edin. Bu projede resimleri ile birlikte adım adım el yapımı Pinyata karpuz oyuncak yapımı anlatılmıştır. İster bu şirin hediyeyi güzel bir aktivite olarak çocuklarınızla birlikte yapın, ister, sürpriz bir doğum günü hediyesi tasarlamak için kendiniz hazırlayın. Rengarenk, cıvıl cıvıl ve son derece eğlenceli bir proje sizi bekliyor. Yapımı bir kaç basit malzeme ile hazırlanacak el yapımı Pinyata Karpuz Oyuncak şeklindeki oyuncak içerisine dilediğiniz sürpriz hediyenizi koyabilirsiniz. İşte karşınızda resimleri ile birlikte kağıt tabaklardan yapılan ve üzeri krapon kağıtlarla süslenen el yapımı karpuz şekerlik.

İhtiyacınız olacak şeyler


  • Küçük kağıt tabak
  • Makas - Bant
  • Şeker ya da içinde olmasını istediğiniz bir şey 
  • Yeşil ve pembe kağıt mendil
  • Tutkal
  • Siyah El işi Kağıt
el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler

Aşama 1


Karpuz dilimi elde etmek için, 4 adet kağıt tabağı düz bir şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. Daha sonra ise, kesilen kağıt tabakların yuvarlak kenarlarını bant yarımı ile yapıştırıp, içi boşluk olacak şekilde hazırlıyoruz. İki adet karpuz dilimi oluşturmak için, yukarıdaki adımı tekrar edin. 
el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler

Adım 2


İşin en eğlenceli kısmı burası:) Çünkü 2 parça olarak elde ettiğimiz kağıt tabaklara karpuz dilimi efekti vereceğiz. Bunun için öncelikle dilim kağıt tabakların altını yeşil renkte bir kağıtla yapıştırarak kaplayın. Karpuzun kabuk kısmını bu şekilde hazırlıyoruz. Sonra kırmızı veya pembe renklerdeki krapon kağıtları ile (Saçaklı) dilim şeklindeki kağıt tabakların içini süsleyin. Tabi karpuz çekirdeksiz olmaz:) Bunun için de siyah renkteki el işi kağıtlarından yararlanacağız. Yeteri miktarda siyah el işi kağıtlarından çekirdek şekilde parçalar keserek krapon kağıtların üzerine yapıştırın. 
el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler

Aşama 3


Bu adım, sürpriz adımı! Elde etmiş olduğunuz 2 adet karpuz dilimlerinden bir tanesi içine hediyelerinizi koyacaksınız. Şeker, mini oyuncaklar veya hazırlayacağınız küçük kurabiyeler özellikle çocuklar için oldukça iyi bir fikir. El yapımı kağıt karpuzu ne şekilde değerlendirmek istiyorsanız, buna karar verin. 
el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler

Aşama 4


Ve artık sona doğru yaklaşıyoruz. Çünkü hem sürpriz hediyemiz; hem de karpuz görüntüsü verdiğimiz el yapımı hediyemiz ortaya çıkmış durumda. Bu adımda iki parça olarak hazırlanan karpuz kağıdının üst kapağını hazırlayacağız. Bunun kağıt tabakların uç noktalarından bir tanesini üst üste getirin ve şeffaf bir bantla yapıştırın.
el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler

Adım 5


Basit ancak son derece mutluluk verecek projeniz artık hediye edilmeye hazır! Bu harika hediye ile sevgilinize de tatlı sürprizler yapabilirsiniz. Umuyoruz ki bu paylaşımımızdan keyif almışsınızdır. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşça kalın!
el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler
Çocuklarınıza bu sevimli sürprizi mutlaka yapmanızı tavsiye ediyoruz...
el yapımı karpuz dilimi şekerlemeler

Yorum Gönder

 
Top