z Scrapbooks Fotoğraf Albümü Nasıl Hazırlanır | En iyi Hediye Fikirleri

Fotoğraflı anı defteri yapımı
Fotoğraflarınızla sevdiklerinize unutulmayacak sürprizler, muhteşem el yapımı hediyeler hazırlamak ister misiniz? Scrapbooks (Scrapbooks nedir? Tıpkı gazete kupürü hazırlıyormuşsunuz gibi, resimler, notlar, çeşitli dekoratif objeler eşliğinde anı defteri hazırlama) el yapımı anı defteri projesi ile, ister sevgilinize hediye yapın, ister evinizdeki fotoğraf albümünüzü Scrapbooks'a çevirin. Düğün, nişan, tatil, sünneti doğum, yıldönümü, sevgililer günü, yılbaşı, doğum günü gibi en mutlu ve en güzel anlarımızı fotoğraflarla ölümsüzleştirmek isteriz. Çünkü fotoğraflar, geçmişte yaşadığımız ancak tekrar tekrar hatırlamak istediğimiz en özel anılarımızı canlı tutmaya yarayan değerli şeylerdir. Kimi zaman hüzünlü gözlerle, kimi zaman da tebessüm eden yüzlerle hatıralarımızı yaşatan bu renkli belgeler, baktıkça bizleri geçmişin o özel hatıralarına keyifli bir yolculuğa çıkartırlar. Bu yüzden de gerek son teknoloji ürünü cep telefonlarının güzel fotoğraf çekebilme özelliği sayesinde, gerekse de profesyonel fotoğraf makineleri ile bol bol Selfie'ler veya fotoğraflar çektiririz. Kitap şeklindeki Scrapbooks Fotoğraf Albümü fotoğraflarınızı çeşitli mizansenler/kolajlar eşliğinde sunabileceğiniz harika bir el yapımı projedir. İşte bu yazımızda sizlere adım adım Scrapbooks'un nasıl yapılacağından bahsedeceğiz.
el yapımı Scrapbooks Anı Defteri
Fotoğraflar, aslında doğru değerlendirildiklerinde mükemmel de bir el yapımı hediye projesidir. Fotoğraflarınız ve bu yazımızla arasında ne gibi bir bağlantı kurulacağı konusunu kısaca özetlemek gerekirse; Mesela son çıktığınız tatilinize özel fotoğraflarla harika bir el yapımı hediye hazırlayabilirsiniz. Tatildeyken nerede neler yaptığınızı, ne yeyip; ne içtiğinizi, kimlerle nasıl eğlendiğinizi, kendinizi nasıl hissettiğinizi veya yanınızda kimlerin olduğu gibi hem fotoğraflarınız, hem de esprili yazılarınız eşliğinde renkli ve eğlenceli bir fotoğraf albümü yapmayı hiç düşündünüz mü? Fotoğraflı anılarınızı kronolojik e güzel bir konpozisyon eşliğinde albümleştirmenin en güzel yolu Scrapbooks Anı Defteriyle mümkün!
El YapımıScrapbooks
Peki Scrapbooks Anı Defteri Nasıl Hazırlanır? İşte size bu harika projeye dair ip uçları. Öncelikle fotoğraflarınızla hazırlanacak olan Scrapbooks ile neyi hedeflediğinizi, ana fikrin ne olacağını kararlaştırmanız gerekmektedir. Fotoğraflarınızı anı defterine hangi sırayla konumlandıracağınız, üzerine ne gibi notlar, süsler, mesajlar yapıştıracağınızı doğru şekilde planlayın! 
Scrapbooks Anı Defteri Yapımı
Albüm için istediğiniz temayı seçtikten sonra, kafanızda hikayenizi kurgulayın. Daha sonra ise albümünüzü hazırlamak için gereken yardımcı malzemelere karar verin. Ne tarz bir Scrapbooks hazırlayacağınızı düşünüyorsanız, mesela, okul yıllarınızı anlatan bir albümle başlayabilirsiniz. Ya da düğün albümü, aile fotoğraf albümü, bebeğinizin doğum fotoğraflarından hazırlanacak bir fotoğraf albümü, tatilinizi anlatan bir Scrapbooks albümü iyi bir fikir olabilir.
Scrapbooks Anı Defteri Yapmak
Doğru planlama işin en önemli noktasıdır. Bu yüzden de albümünüze dahil etmek istediğiniz hikayeleri ve olayların bir listesini kronolojik şekilde bir yere not alın! Hangi fotoğraflarınızı kullanacağınızı ve bu fotoğrafların yanına ya da üstüne ne gibi notlar yapıştracağınızı da uygulamaya başlamadan önce düşünün. 
Scrapbooks Anı Defteri Nasıl Hazırlanır
Fotoğraflarınızın ziyan olmasından korkuyorsanız, yazıcınızdan da kopyalarını çıkartabileceğinizi unutmayın!  Boş bir fotoğraf albümü ile de bu projeyi hayata geçirebilir ya da isterseniz eskitilmiş görünüme sahip boş bir fotoğraf albümünü sayfalarıyla kendiniz de hazırlayabilirsiniz. 
El Yapımı Scrapbooks
Fotoğraflarınızın zengin görünmesini sağlamak için üzerine dekoratif taşlar yapıştırabilir, resimlerin altına ise renkli fon kağıtları yapıştırabilirsiniz. Temanızı ve hikayeleri tamamlayacak dekor alt zemin kağıtlar için internetten araştırma yapabilirsiniz. Kuru boya, pastel boya, keçeli kalem, dolma kalem veya kurşun kalemlerle resimlerinizi istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz. Hatta post it yapışkanlı renkli not kağıtlarıyla da Scrapbooks fotoğraf albümünüze eğlenceli dokunuşlar yapabilirsiniz.
Scrapbooks Anı Defteri Nasıl Hazırlanır
Bu proje için en önemli araç, uygun genişlikte boş bir fotoğraf albümü temin etmektir. Onun dışındaki araç gereçler ise, genellikle hepimizin ev veya ofisimizde kullandığı, makas, yapıştırıcı, karton, Sticker'lar gibi basit şeyler. Scrapbooks Fotoğraf Albümünüz için herhangi bir ölçü ya da kurala bağlı değilsiniz. Temanıza cevap verebilecek nitelik veya ölçülerde istediğiniz boyutlarda albüm kullanabilirsiniz. Önemli olan albümdeki hikayeyi en iyi şekilde yansıtabilmektir. 
Scrapbooks Anı Defteri Nasıl Hazırlanır
Scrapbooks albümde, kullanılan fotoğraflar, hikaye kadar, iç zenginlik süslemeler de oldukça önemlidir. Örneğin nişanınıza ait bir Scrapbooks albümü hazırladığınızı var sayalım. Bu albüm içerisine internetten yüzük resimleri, çeşitli romantik figürler, gazete haberleri gibi hikayeninizi destekeleyecek şirin figürler bulun ve albümünüzdeki resimlerin etrafına yapıştırın. Albüm sayfalarını tek fotoğraflarınızla hazırlayabileceğiniz gibi, albüm sayfasına 2 fotoğraf da yapıştırabilirsiniz. Ancak en uygun albüm sayfa genişliği 2 fotoğraf sığdırılacak kadar bir boyutta olmasıdır.
Scrapbooks Anı Defteri Nasıl Hazırlanır
Scrapbooks sayfa düzeni için hayal gücünüzü geniş tutun derim. Sadece bir kaç süslemeye veya malzemeye bağlı kalarak çalışmamanızı öneririm. Ne kadar çeşitlilik, ne kadar renk veya süsleme olursa, çalışmanız kanaatimce o kadar başarıya ulaşmış olur. 
Scrapbooks Anı Defteri Nasıl Hazırlanır
Bu projede kronolojik olarak tatil fotoğraflarıyla hazırlanmış bir Scrapbooks anı defteri görmektesiniz. Her fotoğrafın üzerinde o fotoğrafla ilgili başlıklar, çeşitli notlar, değişik objeler ve düşünceler yer almaktadır.
Scrapbooks Anı Defteri Nasıl Hazırlanır
Scrapbooks fotoğraf albümünüzü süslemek için albüm içerisine çiçekler, uygun ölçülerde çakıl taşları, kurdeleler kullanabilirsiniz. Albümde kullanacağınız her fotoğraf için, bir hikaye kaleme almanız çok da şart değil ama mutlaka kısa da olsa açıklayıcı bir başlık yazmalısınız. Mesela tatilinizle ilgili olarak "Şurada keyifli bir yemek yemiştik.","Filanca yerde acayip eğlenmiştik"."İşte burası mükemmel bir manzaraya sahipti" gibi başlıklar ekleyin. 
Scrapbooks Nasıl Hazırlanır
Her sayfasında güzel hatıralarınızın bir kez deha canlanacağı Scrapbooks Fotoğraf Albümü, tüm yaşadıklarınızı en çarpıcı şekilde sevdiklerinize sunabileceğiniz mükemmel bir fırsat! Bu yüzden de fotoğraflarınızla ilgili olarak tanımlayıcı başlıklar, duygusal düşüncelerle sayfalarınızı anlamlandırın. Albümünüzdeki başlıklarınızda neler olabilir? Mesela isim, tarih, mekan ve bunlarla ilgili kısa açıklamalara yer verebilirsiniz. Bu albümü hazırlamak için kısıtlı bir zamanınız yoksa, en sevdiğiniz şarkı sözleri, en beğendiğiniz şiirler, resimler & çeşitli anekdotlarla desteklenmiş özel bir anı defteri olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu noktada tavsiyem, şayet mürekkepli ve silinmesi zor bir kalemle albümünüzü yazacak iseniz, olası yazım hatalarının önüne geçmek için, öncesinde bir müsvedde kağıdında çalışmanızda yarar var. 
Scrapbooks resimli anlatım
Fotoğraflarınızı Scrapbooks Fotoğraf Albümüne yapıştırdıktan sonra, daha uzun süre kullanımını sağlamak için, fotoğraflarınızın üzerini bir asetat ya da şeffaf ciltlerle de koruyabilirsiniz. Bu şart değil ama bir fikir olarak cebinizde bulunmalı diye düşünüyorum. Scrapbooks Fotoğraf Albümü, hem mükemmel bir el yapımı hediye seçeneği, hem de anılarınızı taze tumanın en güzel yolu. Sevgilinize, arkadaşlarınıza, eşinize veya ailenize benzersiz bir hediye hazırlamak istiyorsanız, en güzel fotoğraflarınızla Scrapbooks Fotoğraf Albümü yapmanızı öneriyorum... Başka bir yazımızda daha buluşmak dileği ile...

Bu harika proje, Wikihow sitesinden alıntı yapılarak hazırlanmıştır

Yorum Gönder

 
Top