z Keçeden El Yapımı Bebek Patiği | En iyi Hediye Fikirleri

bebek patiği nasıl yapılır
Bebeklerin kendisi kadar, oyuncakları, kıyafetleri, odaları, kısacası onlara dair her şey, oldukça sevimli ve sempatik geliyor insana! Özellikle de bir çift bebek patiği, bebeği olsun ya da olmasın her insana mutluluk veren ve acayip güzel duygular yaşatan bebek eşyalarındandır. Çünkü bebek patikleri en az bebekler kadar sevimli bulduğumuz güzel şeylerden. Aynı zamanda da bebek patikleri, yapabilenler için doğum yapan anneye hediye olarak verilebilecek en güzel el yapımı projelerden biridir. Bebek patiklerinin en önemli özelliği; özellikle soğuk kış aylarında bebeğimizin ayaklarını sıcak tutuyor olmasıdır. Eğer şu günlerde bebeğinizin yolunu dört gözle bekliyorsanız, keçe kumaştan el yapımı bebek patiği yazımızı çok beğeneceğinize inanıyoruz. İster kendi bebeğiniz için, isterseniz de bebeği olan sevdiklerinize bebek görmesinde götürebileceğiniz el emeği bebek patikleri, bu yazımızın konusunu oluşturuyor. Adım adım nasıl yapıldığını görselleri ile anlattığımız keçe kumaştan bebek patiğini yaparken eminiz ki son derece keyif alacak ve sevdiklerinize inanılmaz güzel bir bebek hediyesi hazırlamış olacaksınız! Bildiğiniz gibi daha çok el işi bebek patiklerinin örgü ipi ile yapılan modellerini biliyoruz. Keçe kumaştan bebek patiği yapmak ise biraz daha emek ve el becerisi gerektiriyor. Ancak adım adım resimli ve detaylı anlattığımız keçe bebek patiklerini yapmak son derece basit. İşte size bu şirin hediye projesinin nasıl hazırlandığını gösteren resimler ve detaylı anlatım;

İhtiyacınız olacak şeyler

  • Oğlan ve kız bebeklerine uygun renkte Sarı Keçe Kumaş ve Astar. Lütfen dikkat: Bebeğinizin ayak sağlığı için kullanacağınız astar v.b. malzemelerin bebek teni ile uyumlu olmasına dikkat edin. 
  • Turkuaz iplik
  • Beyaz nakış ipi
  • Dikiş makinesi
  • Makas
  • Kumaş Pini 
  • Dikiş iğneleri

Adım 1

bebek patiği nasıl yapılır
Öncelikle bebek patiği yapımı için bir taslak çizim oluşturun ve model çıkartın. 

Adım 2


Kullan at banyo terliklerinden patik tabanı hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde bebeğinizin fayans gibi yüzeylerde kaymasını da önlemiş olursunuz! 


Adım 3

evde bebek patiği nasıl yapılır
Keçe kumaş, astar, patik tabanından hazırlanacak bebek patiğinin tüm parçalarını makasla dikkatli bir şekilde keserek hazırlıyoruz. Hazırlayacağımız tüm parçalar aşağıdaki şekilde olacaktır; 
  • 2 Adet Dış Tabanı
  • 2 İç Taban
  • 2 Üst Patik Astar
  • 2 Adet Üst Patik Keçe 
  • Kaydırmaz Patik Taban

Adım 4

evde bebek patiği nasıl yapılır
İğnelerle astar ile keçe kumaşları sabitleyin.

Adım 5

evde bebek patiği nasıl yapılır
Sabitlediğiniz kumaş parçalarını dikiş makinesi ile boydan boya dikin.


Adım 6

kolay bebek patiği nasıl yapılır
Fazlalık olan tırtıllı keçe kumaşı makasla kesin.

Adım 8

kolay bebek patiği nasıl yapılır
Dikim sonrasında parça kumaşımızın görüntüsü resimdeki gibi olacak. 


Adım 8

evde bebek patiği nasıl yapılır

Adım 9

hediyelik bebek patiği nasıl yapılır
orta ön / arka ve orta ayak / topuk bölgelerini iğneleme üst patik ve tabanla eşleştirin. Bebeğin sol ve sağ ayakları için patikleri zıt yönlerde tasarladığınıza emin olun.

Adım 10

evde bebek patiği nasıl yapılır
Tüm dış alanı kumaş pinleri ile sabitleyin. 

Adım 11

evde bebek patiği nasıl yapılır
Dikiş makinesi ile patik tabanını üst patik bölgesi ile dikin. 

Adım 12

evde bebek patiği nasıl yapılır


Adım 13

evde bebek patiği nasıl yapılır


Adım 14

evde bebek patiği nasıl yapılır


Adım 15

evde bebek patiği nasıl yapılır

Adım 16

DIY bebek patiği nasıl yapılır
Ve işte muhteşem final... 

Yorum Gönder

 
Top