z El Yapımı Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici | En iyi Hediye Fikirleri

evde yüzey temizleyici yapımı
Yumuşak Ovucu Yüzey Temizleyicimizi Kendimiz Yapalım. Mutfak ve banyonun tüm genel temizliğinde kullanabileceğimiz yumuşak ovucu yüzey temizleyici yapmaya ne dersiniz? Hem yüzeyleri ovarak derinlemesine temizlik sağlayabilen hem de yüzeyleri aşındırmayacak kadar özel yumuşak malzemeler ile elde edeceğimiz bu temizlik ürünümüzden çok memnun kalacaksınız. Her iki özelliği de içerisinde barındırması sebebi ile ürünümüze yalnızca yüzey temizleyici demek eksik kalır. Bu sebeple ovma özelliğini de atlamayarak hemen isminin arasına dahil ettik. Ufacık bir uygulama ile saatlerce ovulmuş gibi temiz olacak yüzeyleri gördüğünüzde ne demek istediğimizi çok daha iyi anlayacaksınız.

Her evde kolaylıkla bulunabilecek birkaç ev malzemesi ile yapılabilen bu yüzey temizleyici özellikle mutfak ve banyo temizliğinde elinizden düşmeyecek. Malzemelerin kolaylığı ile birlikte yüzey temizleyici yapımı da oldukça kolay olup sadece 5 dakika içerisinde hazırlanabilir olma avantajına sahip. Yapımının hızlı oluşunun yanı sıra bu malzeme ile temizlik süreleri de kısalacaktır. O zaman yumuşak ovucu yüzey temizleyici için tam bir zaman tasarruf malzemesi de diyebiliriz. 


Yumuşak Ovucu Yüzey Temizleyicisini Nerelerde Kullanabiliriz?


Özel temizleme sihrine sahip olan bu yüzey temizleyicimizi elde ettikten sonra nerelerde kullanabiliriz? Mutfak ve banyoda kullanılabileceğimizden bahsettik. Şimdi de detaylı olarak sizlere çok kullanışlı alanlardan en önemlilerini ve en etkili temizliği sağlayacağınız yerleri listeleyelim. 

• Tüm lavaboların temizliğinde,
• Küvetlerin temizliğinde,
• Çizilmiş tabakların temizliğinde,
• Tencere ve tavaların zor kirlerini arındırmada,
• Hatta ocağın üzerinde birikmiş o inatçı lekelerin temizliğinde bile, birazdan tarifini vereceğimiz mucize temizleyici kullanabilir ve inanılmaz etkilerini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. 

İşte çok amaçlı temizleyici yapımı için gerekli malzemelerimize ve tarifimize başlıyoruz. 

Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici İçin Neler Gerekli?

1. 1 Su bardağı karbonat (toz soda),
2. 2 Yemek kaşığı Castile sabunu (zeytinyağlı),
3. 15 damla portakal veya limon esansı,
4. Bir su bardağının 4’te biri kadar (1/4) su

İşte tüm malzemelerimiz bu kadar. Kolayca bulunan bu malzemeler ile elde edeceğimiz temizleyicinin gücüne çok daha fazla şaşıracağınıza eminiz. 


Yumuşak Ovucu Yüzey Temizleyici Yapımı


1. Yüzey temizleyicimizi kullanırken fırçanın, yüzeyleri çizmesini engellemek ve çok daha az kuvvet uygulaması ile çok daha etkili bir temizlik sağlamak için karbonatımızı kullanarak başlıyoruz. Karıştırma kabımıza 1 su bardağı karbonatımızı (ya da toz sodamızı) döküyoruz. 
ev yapımı temizleyici
2. Sıra geldi gizli temizleyici sırrımızı karıştırma kabımıza eklemeye. Asıl minik ama önemli temizlik sırrımız bu malzemedir. Castile sabunu olarak bilinen ve has zeytinyağından elde edilen sabunun mümkünse sıvı halini temin ediyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı Castile sabununu da karbonatımızın üzerine ekliyoruz. 
evde deterjan yapımı
3. Şimdi sırada yemek artıklarını, yanık yemek kalıntılarını, çıkarılması güç diğer lekeleri ve hatta sabunun oluşturacağı köpük izini bile ortadan kaldırmak için kullanacağımız malzemeyi eklemeye. Evet belki sadece lekelerin bıraktığı kokuların giderilmesinde etkili. Ancak diğer malzemelerin düzgün dağılımını sağlayarak en etkili temizliği sağlamamıza imkan tanıyor. Bu özellikleri sağlayacak olan malzememiz portakal veya limon esansıdır. Karıştırma kabımıza esanstan da 15 damla ekliyoruz. 
yüzey temizleyici
4. Tüm içeriği birbiri ile harmanlamamızı sağlayacak olan malzememizde su. Yaklaşık ¼ su bardağı suyu da karıştırma kabımıza ekledik mi tüm malzemeleriminiz artık karıştırma kabında demektir. 
el yapımı yüzey temizleyici
5. Çırpma teli ile çırparak, tüm malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağlayalım. Eğer yeterince yoğun değilse biraz daha karbonat (ya da toz soda) ekleyebilirsiniz. Eğer çok yoğunsa bu sefer de su ile inceltebilirsiniz. Aradığımız kıvam tıpkı kek kreması kıvamı gibidir. Ne çok sert ne de çok akıcı.
el yapımı yüzey temizleyici
İşte el yapımı yüzey temizleyici hazır. 
evde yüzey temizleyici yapımı

Yüzey Temizleyicisinin Saklama Koşulları ve Kullanımı


Yüzey temizleyicinizi kesinlikle hava geçirmeyen bir kapta saklamalısınız. Elde ettiğimiz yüzey temizleyicisinin en ideal kullanımı ise şu şekildedir. Nemli bir sünger, yüzey temizleyicisine batırılır. Yüzey temizleyicisi, nemli sünger vasıtası ile temizlenmek istenen yüzeye hafifçe uygulanır. 
El Yapımı Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici
Son olarak da bol su yardımı ile yüzeydeki deterjan kalıntıları arıtılır. 
evde cif yapımı

Yorum Gönder

 
Top