z Eldivenden El Yapımı Kukla Canavar | En iyi Hediye Fikirleri

çocuklara özel el yapımı hediyeler
Merhaba; Çoğu zaman evde çorap ve eldiven çiftlerinden bir tanesi bir şekilde ortadan kaybolur ve bir daha hiçbir zaman ortaya çıkmaz. Yâda çıkarlar da diğer tekini çoktan evden göndermiş oluruz. Ama bu defa en azından evde eşinden artık ayrı kalan eldivenleri oldukça güzel bir amaç için değerlendirebiliriz. Nasıl mı? Eldivenden sevimli canavarlara dönüştürerek! Çoraplar için ise henüz bir fikrimiz yok:)  Şaka bir tarafa Çocuklar için sürprizler yapmak isteyenler için oldukça harika bir fikir olacağından hüç kuşkumuz yok. Çocuklar, çoğu zaman mağazalarda satılan pahalı oyuncakları değil, hiç kestiremeyeceğiniz türden nesneleri en sevdikleri oyuncakları olarak benimseyebiliyorlar. Size yapımını anlatacağımız kukla eldiven canavarlar bizce tamda çocukların favorisi olabilecek türden bir sürpriz. Bu defa Çocukların mutluluğu için bazen oldukça pahalı sayılabilecek hediye oyuncak almayı bırakın ve size resimleri ile adım adım anlattığımız el yapımı sevimli canavarlardan yaparak çocuklara şipşirin bir hediye edin. Şimdi bu mükemmel el yapımı hediyeyi yapmaya hazır mısınız?

Bu proje için gerekli malzemeler;

• Eldivenler
• Keçe
• Pom pomlar
• Boncuk gözler
• Sıcak Silikon tabancası

Eldivenden canavar yapımı adım adım resimli
Gördüğünüz gibi yukarıda saydığımız malzemeler arasında nerdeyse bulmakta zorlanabileceğiniz herhangi bir ürün yok. Hepside neredeyse mahalle kırtasiyelerinde bile satılabilen malzemeler.
Eldivenden canavar yapımı adım adım resimli
Sevimli görünen bir canavar oluşturmanın sayısız yolu var. Bu konuda hayal gücünün sınırı yok. Ancak çizgi film ve animasyonlardan esinlenerek birkaç küçük dokunuşla eldivenler sevimli kukla canavarlara dönüşebilirler. Bunun için bozuk dişler, çok sayıda göz ve timsahların sırtlarındaki gibi üçgen plakalar sayılabilir. Söz konusu çocuklar olunca kullanacağınız malzemelerinden rengârenk yani çocukların ilgisini çekiyor olması gerekir. Bu sebeple işe öncelikle makas yardımı ile keçe kumaşı ard arda üçgen biçiminde keserek başlayalım.
Eldivenden canavar yapımı adım adım resimli
Hazırlayacağımız canavar kukla eldivenlerimiz bir çift olacak ve farklı iki renkten oluşturulacak. Çünkü tamamlandığında birbirinden farklı görünen iki canavar kukla eldiven elde edeceğiz. Tabi bunu yapmamamızın asıl gayesi tamamladıktan sona kukla eldivenlerimize dublaj yapacağız:) Yani kuklalarımızı konuşturacağız. Bu sebeple birbirinden farklı renklerde eldivenler kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Böylelikle birbirine benzemeyen iki canavar tasarımı olacaktır. Örneğin İlk canavarımızın tek gözü ve sırtında ise birçok üçgen pullar, plakalı olsun. 
Eldivenden canavar yapımı adım adım resimli
Diğer canavarımızın görüntüsü ise biraz daha farklı olsun. Mesela bu canavarımızın bir sürü gözü olsun. Bunun için göz biçiminde görünen boncukları silikon tabancası ile eldivenimize yapıştırabiliriz...
Eldivenden canavar yapımı adım adım resimli
Beyaz keçe kumaş kullanarak iki kukla eldivene diş görünümü uygulayacağız. Bunun için yapılması gereken şey, beyaz bir renk keçe kumaşı arda arda sıralanmış üçgen biçiminde dikmek ve daha sonra dişleri eldivenlerin işaret parmağı ile başparmak olan kısmına dikmek olacaktır Böylelikle Başparmak ve işaret Parmak eldiven içindeyken hareket ettirildiğinde konuşuyormuş izlenimi verilecektir.
Eldivenden canavar yapımı adım adım resimli
Dilerseniz canavar kuklalarınıza değişik figürler ekleyerek çeşitlendirebilirisiniz. Örneğin resimde gördüğünüz gibi gözlerin üzerine kalınca tek bir kaş ekleyebilir, bu ve benzeri şekilde yapacağınız tasarımlar ile bir çok eldiven kukla yaparak kuklalarınızın çeşitliliğini arttırmış olursunuz. Böylelikle kuklalar çocuklar için daha ilginç bir hale getirilmiş olur. Çok çabuk sıkılmış olmazlar.
Eldivenden canavar yapımı adım adım resimli
İşte karşınızda çok hızlı ve kolay bir biçimde çocukların ilgisini çekebilecek ve çocuklar için sürpriz bir hediyeye dönüşebilecek Sevimli Canavar Kuklalar. Bu sevimli eldiven kuklalar sizin ve çocuklarınız ellerinden bu kış hiç çıkmayacak ve soğuk kış günlerin en eğlenceli oyuncakları arasında yer alacaklar. Sizde kış günlerinde çocukların içini ısıtacak bir sürpriz peşindeyseniz işte fikir karşınızda. Haydi, bakalım çocukları mutlu etmeye… 

Bu yazımızda çocuklara el yapımı canavar kukla eldiven yapımını resimler eşliğinde anlattık.Bir sonraki el yapımı hediyeler ve el yapımı sürprizlerde daha buluşmak dileğiyle…

Yorum Gönder

 
Top