z Yumurta Kabuğundan Dekoratif Mum Yapmak | En iyi Hediye Fikirleri

yumurta kabuğundan mum yapmak
Yumurta biçiminde rengarenk mumlar nasıl yapılır? Sevgililer günü yaklaşıyor. Yaklaşan sevgililer günü için herhangi bir planınız veya programınız yoksa; henüz geç olmadan bu konu üzerinde kafa yormanızda fayda var. Zira Sevgililer günü gibi oldukça özel bir gün için önceden bir planınızın olması, bu günü daha özel ve unutulmaz yapacaktır. Özel anlam ifade eden günleri (Sevgililer günü, doğum günleri, Yıl dönümleri gibi) kendi haline bırakmak veya gelişi güzel kutlamak bu günlerin anlamını adeta öldürür. Bu sebeple özel günler adına yakışır bir biçimde kutlanmalı yaşanmalıdır. Bu minik hatırlatmayı yaptıktan sonra gelelim bugünkü yazımızın konusuna. Özel günlerinizi daha anlamlı kılacak küçük detayları yaratmaya var mısınız? Örneğin Sevgililer günü için evde özel bir gece için hazırlıklar yapıyorsunuz. Mesela oldukça romantik bir yemek masası hazırladınız. Romantik bir yemek masasının olmazsa olmazlarından biride mumlardır. Gerçekten mum ışığı kadar ortama romantizim katan başka bir şey yoktur. Mum ışığı adeta sevgililerin sadece birbirlerine odaklanmasını sağlayan ve ortama sıcak bir hava katan bir faktördür. İşte bu romantik mumları bu sevgililer gününde siz yapmaya ne dersiniz? .Üstelik yapımını anlatacağımız bu mumlardan emininiz ki daha önce ne duydunuz nede gördünüz. Yapımını anlatacağımız ürünün adı “ Yumurta Biçiminde renkli mumlar” olacak. Hepsi birbirinden renkli rengârenk mumlar yapmayı sizinde çok isteyeceğinizden eminiz. Gerçekten okadar şirinler ki. Hazırsanız Yumurta kabuğu içinde renkli mumlardan yapmaya hemen başlayalım. Öncelikle bu sevgiliye harika sürpriz için gerekli malzemeleri yazalım.

Bu proje için gerekli malzemeler.


• Yumurta kabukları
• 1 kg Katı parafin
• Mum fitilleri (en az 5 inç)
• 100 gr stearin
• Boş yumurta kutuları
• Mum boyaları (isteğe bağlı)
• Kokulu esanslar (isteğe bağlı)
el yapımı yumurta mum
Kaç adet renkli mum yapmak istiyorsanız, o kadar adet yumurtanın içini boşaltmanız gerekiyor. Ayrıca Tavuk yumurtasının boyutu sizin için küçük ise daha büyük ördek veya kaz yumurtalarını tercih edebilirisiniz. Yumurta kabuğunu dikkatli bir biçimde üst tarafından hafif darbeler ile kırın ve içini bir kaba boşaltın. Dilerseniz bu işlemi evde yumurtalı bir yiyecek yaptığınız bir döneme denk getirin. En azından yumurtanın iç kısmını ziyan etmemiş olursunuz.
evde yumurtadan mum yapımı
Yumurtaların kabukları kırıldıktan sonra Sıra katı halde satılan ve mum yapında kullanılan parafin malzemesini rendeden geçirmeye ve kırıntılarını ise bir köpük bardağın içine doldurmaya geldi. Bu işlemi yaparken steranin malzemesini de orantılı bir biçimde bardağın içine ekleyin.
yumurtalardan mum yapmak
Şimdiki işlemimiz ise içerisini parafin ve steranin ile doldurduğunuz köpük bardağı bir mikro dalga fırının içine koymaya geldi. Birer dakika ara ile katı parafin eriyene kadar aralıklar ile mikro dalga fırın içinden çıkarıp tekrar koyun. Bu arada mumunuz yandığında mis gibi kokmasını istiyorsanız bardağın içindeki sıvı hale gelmiş mumun içine esansınızı karıştırmanın tam zamanı! Zaten romantik bir gece için bu işe kalkıştıysanız Sizin veya sevgilinizin hoşlanacağı bir kokuyu muma dahil etmeniz hiç fena bir fikir değil. Yine isteğe bağlı olarak mumlarınızın rengârenk görünmesini istiyorsanız da istediğiniz renklerde boyaları sıvı haldeki mumlarınıza karıştırabilirisiniz. Bu şekilde donduğunda mumlar rengarenk ve harika görüneceklerdir.
el yapımı yumurta mum
Şimdi ise sıra mum fitillerini yumurtaları içine yerleştirmeye geldi. Fitillerin dik bir vaziyette ve tamda yumurtanın ortasına gelecek bir şekilde durmasına dikkat edin. Bunu sağlamanın en kolay yolu ise hala erimiş halde olan mumunuzdan bir miktar mum fitilinin yumurta ile temas eden noktasına dökerek kurumasını beklemek olacaktır. Zaten kısa bir süre içinde donmaya başlayacaktır. Daha sonra ise yavaş yavaş geri kalan mumlar yumurta kabuğunun tamamı dolana kadar boşaltılır.

İşte sıra işin en keyifli kısmına geldi. Mumlar donmaya başladı ve şimdi yumurtanın içinden o tatlı şeyleri çıkarmaya başlayabilirisiniz. Yumurta kabuğunu soyuyorsunuz ve işte ortaya bu harika görüntü çıkıyor!
el yapımı mumlar
Nasıl? Sizce de beklediğinize değmedi mi? . İşte sevgililer gününde ortama renk katmak bu kadar kolay! Hem ortama renk katmakla kalmayacak romantizimin adeta dibine vuracaksınız. Aaa Bunu nasıl yaptın soruları da sizi bir hayli mutlu edeceğinden eminiz. 

Bugünkü yazımızda adım adım “Yumurta biçiminde rengarenk mumlar nasıl yapılır?” yazımızı sizlerle paylaştık. Bir sonraki el yapımı sürpriz veya hediye yazımızı sizinle tekrar paylaşmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz. Bizi takip etmeye devam edin. Hoş çakalın.

Bu yazımızda bol örnekli el yapımı sevgililer günü hediyeleri bulabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top