z El Yapımı Deniz Kabuğu Keseleri | En iyi Hediye Fikirleri

Lavanta keseleri minik hediyeler arasında en popüler olanlarından evet ama yok mu başka bir alternatifi? Hem el emeği göz nuru olsun hem de farklı bir hediye olsun diyenler için bu kez deniz kabuğu keseleri ile karşınızdayız. Hem doğal, hem şık, hem sıra dışı olan bu minik keselerin yapımının da çok kolay ve zevkli olması sizi bu projeye daha çok çekecek. Yaz aylarında tatilden topladığınız şık deniz kabukları, bu projemiz ile çok değerli hediyeler haline gelebilir. Yapım aşaması da oldukça zevkli olan hediye keseler ile çevrenizdeki insanların yüzlerinizi güldürmeyi başarabilirsiniz. Hem minik kesecikleri yaparken siz güzel vakit geçirmiş olacaksınız, hem de hediye ettiğiniz kişilerin mutlu olmasını sağlayacaksınız. Bir taşla iki kuş vurmak diye buna denir.

Deniz kabuğu keselerinin yapımında kesici, bağımlık yapıcı ya da tehlikeli olan herhangi bir malzemeye gerek duymayacağız. Bu sebeple evlerinde çocukları ile birlikte güzel bir proje yapmak isteyen bayanlarımıza da uyabilecek bir proje seçeneğidir. Minik keselerin üzerine minik parmaklar da eklenince çok daha şirin fikirler çıkacağına inanıyoruz ve çocuklarınızın da güzel vakit geçirebileceğini umuyoruz. 

Keselerin içerisine kurutulmuş gül yaprakları ya da kokulu minik malzemeler eklenerek dolaplarda lavanta kesesi gibi kullanımı sağlanabilir. Ya da bu projenin yapımında kullanılan kokulu boncukları temin ederek sadece boncuklar ile de hoş koku dağılımını sağlayabilirsiniz. Sizler de doğum günü hediyeleri veya düğün hediyesi fikirleri arayışındaysanız bu deniz kabuğu keseleri ile misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlayabileceğinizi düşünüyoruz ve sizleri daha fazla merakta deniz kabuğu keseleri nasıl yapılır konusunu anlatmaya başlıyoruz. 

Deniz Kabuğu Keseleri İçin Malzemeler

• İstediğiniz renklerde organze keseler,
• Her yerden bulabileceğiniz irili ufaklı deniz kabukları. 
• Kokulu boncuklar,
• Simli, parlak pullar.

Deniz Kabuğu Keseleri Yapılışı


1. Keselerimize kokulu boncuk ve parlak pullarımızı ekliyoruz.

Keselerimizin içerisine 15 gram kokulu boncuk ekleyerek başlıyoruz. Ardından içerisine biraz renk katsın diye simli pullarımızdan ekliyoruz. 

2. Deniz kabuklarımızı küçükten büyüğe doğru ekliyoruz.

Öncelikle en ufak deniz kabuklarımızı kesemize ekliyoruz. Ardında orta boyuttaki deniz kabukları kesemizde yerini alıyor.
Ve en son olarak da en büyük boyuttaki süslerimizi kesemizin içerisine ekliyoruz. Mesela büyük deniz yıldızları, büyük deniz kabukları ya da kum dolarları …
NOT: Kum doları, kumda yaşayan bir hayvandır. Kum bisküvisi olarak da bilinir. 

3. Kesemizin ağzını kapatıyoruz.

Tüm malzemeleri eklediğimizden eminsek artık deniz kabuğu kesemizin ağzını kapatabiliriz. 

Deniz Kabuğu Keseleri İçin Özel Kombinler Deneyin.
Organze keselerin her rengini piyasada kolaylıkla bulabilirsiniz. Çalışmanızda tek bir renge bağlı kalmadan birden fazla renkte kese kullanabilirsiniz. 

TAVSİYE: Eğer hazırladığınız keseleri hemen hediye etmeyecekseniz ya da hemen kullanmayacaksanız bu konuda bir önlem almanız gerekecektir. Keselerin içerisinde kullanmış olduğunuz kokulu boncuklar üzerindeki kokuyu eve salacak ve hediye sunumunda kokuları kalmayacaktır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hazırlamış olduğunuz kokulu keseler tekrar poşetlenmelidir. Hemen hemen her boyda kolaylıkla bulunabilen kilitli poşetler bu konuda size yardımcı olacaktır. Böylece evinizde keseleri, istediğiniz kadar kokusunu kaybetmeden bekletebilirsiniz. 

İşte hepsi bu kadar. 
Banyo süslemelerinde çok tercih edilebilecek bir süs eşyası olacağına inandığımız deniz kabuğu keselerinin renk ve malzeme seçiminin size ait olması ile birlikte çok daha özel bir şekle bürüneceğine eminiz. 

Banyonuz mis gibi kokarken, içerisindeki doğal, sade ve bir o kadar da göz alıcı güzellik de konuklarınızı etkileyecek diğer artıları arasında olacak. Bu kadar kolay ve zevkli bir proje ile sizler de konuklarınızı en güzel şekilde ağırlamak ya da yakınlarınızla bu güzellikleri paylaşmak istemez misiniz? 

Yorum Gönder

 
Top