z Fotoğraflı Mum Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı fotoğraflı mum
Özel günlerde sevdiğimiz kişiye el yapımı hediye etmek, standart hediye sunmaktan çok daha anlamlı oluyor. Bu sayede sevdiğiniz kişiyi ne kadar çok önemsediğinizi gösterebilirsiniz. Pratik ve kolay şekilde hazırlanabilen ayrıca birbirinden farklı tasarımlara sahip olan ilginç hediye fikirleri bulunmaktadır. Bu hediyelerden biri de fotoğraflı mum hediye yapımıdır. Anneler günü hediyesi, sevgililer gününde, babalar gününde veya en yakın arkadaşınızın doğum gününde hediye edebileceğiniz harika bir hediyedir. Yapımı oldukça basit olan fotoğraflı mum hediye yapımı için bir ön hazırlık yapmanız gerekiyor. Ön hazırlık ile birlikte hediyenin yapılması yaklaşık olarak 10 dakikalık bir zaman dilimini kapsıyor. 10 dakikanızı ayırarak yapacağınız bu mum ile farklı bir hediye tasarlamış ve hediye etmiş olacaksınız. Dilerseniz bu hediye modelini kendi evinizde de kullanabilirsiniz. Görüntüsü oldukça şık olan bu mumların tasarımı tamamen size ait olacaktır.

Annenize, babanıza, sevgilinize, diğer akrabalarınıza veya sevgilinize özel günlerde bu hediyeyi yaparak onları mutlu edebilirsiniz. Hediyenin yapımının kolay olması dışında görüntüsünün de oldukça hoş ve şık olması, tercih edebileceğiniz el yapımı hediye fikirleri arasında ilk sıralara yerleşmekte.

EL Yapımı Fotoğraflı Mum İçin Gereken Malzemeler:

• Yapmak istediğiniz mum sayısı kadar silindir ve büyük mum
• 1 tane A4 kağıdı
• 1 tane pelür kağıdı
• 1 tane mumlu kağıt
• Yazıcıdan çıkartmış olduğunuz ve mumların üzerine yapıştıracağınız fotoğraflar
• Şeffaf bant
• Makas
• Saç kurutma makinesi

1. Adım: Pelür Kağıt ve Fotoğrafları Hazırlıyoruz.

fotoğraflı mum yapımı
Hediyemizin yapımına başlamadan önce mutlaka ellerimize eldiven geçirmeyi unutmuyor. Makas gibi kesici aletler ile çalışırken koruyucu eldiven giymek, hediye yapımları sırasında daha korunaklı olmamızı sağlıyor. İlk adım olarak silindir mumlarımızın üzerlerine yapıştıracağımız fotoğrafların seçimini yapıyoruz. Seçeceğimiz fotoğraf oldukça özel bir anlam taşımalıdır. Fotoğraflarımızı seçtikten sonra baskılama işlemine geçmek için hazırlık yapmamız gerekiyor. Pelür kağıdımızı, A4 kağıdımızın dört kenarında 1 parmak boşluğu bırakacak şekilde kesiyoruz. Pelür kağıdımızın parlayan yüzü bize dönük olmalıdır. Parlayan yüzü bize dönük olacak şekilde A4 kağıtlarımızın üzerine koyuyoruz ve bant yardımı ile iki kağıdı birbirine sabitliyoruz. 


2. Adım: Pelür Kağıt ile Fotoğrafın Baskısını Çıkartmak

fotoğraflı mum yapımı
A4 kağıtları ile birleştirdiğimiz pelür kağıtlarımızı yazıcının çıktı kısmına koyuyoruz. Yazıcımızın tarayıcı kısmına da baskısını yapacağımız fotoğrafı koyuyoruz. Bu şekilde fotoğrafı taratıp, yazıcıdan pelür kağıdımızın üzerine fotoğrafın baskısının çıkmasını sağlıyoruz. Fotoğraf baskı tekniği olan pelür kağıt ile dilediğiniz objenizin üzerine fotoğraf yapıştırmak için çıktı alabilirsiniz. Hediye yapımlarınızda bu yöntem oldukça işe yarayacaktır. Fotoğraflarınızın çıktısını alırken dilerseniz renkli çıktı alabilirsiniz ve dilerseniz de daha nostaljik bir hava katmak için siyah beyaz çıktı almayı tercih edebilirsiniz. Çıktımızı aldıktan sonra fotoğrafımızın kenarlarında kalan boşlukları kesiyoruz. Artık baskımız silindir mumlarımızın üzerine yapıştırılmak için hazır!

3.Adım: Fotoğrafı Silindir Mumun Üzerine Baskılamak

fotoğraflı mum yapımı
Pelür kağıdı ile hazır bir hale getirmiş olduğumuz fotoğraflarımızın çıktısını aldıktan sonra geriye mumların üzerine fotoğraflarımızın baskısını çıkartmak kalıyor. Nostaljik hediyeler arasında yapımı kolay olan fotoğraf baskılı mum hediyesinin en zor aşaması bu aşamadır. Bu aşamada oldukça dikkatli olunması gerekiyor. Silindir mumumuzun üzerine baskılayacağımız pelür kağıtlı fotoğraflarımızı, mumun etrafına iyice sarıyoruz. Üzerine mumlu kağıdımızı koyuyoruz. Mumlu kağıdımızın pelür kağıdımıza tam anlamıyla değmesine özen gösteriyoruz ki dağılma meydana gelmesin. Mumlu kağıt silindiri oldukça sıkı bir şekilde sarmalıdır. Bol olması veya pelür kağıdının üzerine tam değmemesi durumunda, fotoğraf baskısı tam anlamıyla çıkmayabilmektedir. Sonucunda ise görüntüde çirkin görünümlere sebebiyet verebilecek dalgalanmalar yaşanabilir. Bu tip bir sorunla karşılaşmamak için silindir kağıdının etrafını mumlu kağıdımızın iyice sarmış olmasına dikkat ediyoruz. Ardından saç kurutma makinemizi en sıcak ayarına getiriyoruz. Yavaşça fotoğrafımızın etrafından başlayarak mumlu kağıdımızın pelür kağıdımız ile birlikte mumun üzerine hafif ısı ile yapışmasını sağlıyoruz. Mumlu kağıdın sıcak havayla birlikte yavaş yavaş fotoğraf ile bütünleştiğini ve fotoğrafın da mum üzerine baskılandığını görebileceksiniz. 


4.Adım: Mumu Süsleme

fotoğraflı mum yapımı
Saç kurutma makinesi ile ısıttığımız mumlu kağıt, fotoğrafımızın mum üzerine baskılanmasını sağlayacaktır. Fotoğraf üzerine mum baskılandıktan sonra geriye hayal gücünüzü kullanarak mumu süslemek kalıyor. Bir kürdan yardımı ile mumun üzerine yazı yazabilirsiniz. Örneğin kalem yardımı ile mumun üzerine “Seni seviyorum” yazabilir, sevdiğinizi mutlu edebilirsiniz. Fotoğraf baskılı mum hediyesi bir tek bayana hediye olarak düşünülmemelidir. Erkekler için de oldukça şık ve güzel bir hediyedir. 

Fotoğraflı Mum Nasıl Yapılır

Tamamen özel fikirler arasında yer alan fotoğraflı mum hediyesine sahip olanlar hem sizden böyle bir hediye almış olmanın sevincini yaşayacaklar hem de kendilerine verilen değeri bir kez daha hissedeceklerdir. Yakıp kullanmaya bile kıyılamayacak kadar güzel olan bu hediyeyi dekor olarak da kullanabiliriz. Ya da yapımının kolay, zahmetsiz ve zevkli oluşu sebebi ile sık sık bu hediyelerden yapıp zengin bir mum arşivi oluşturabiliriz. 

Dekor amaçlı kullanılacak olan fotoğraflı mum yapımı için süsleme aşamasında daha çok simli ve renkli malzemelerin kullanımı, görselliğin güzelliğini ve insanların ilgisini arttırabilir. 

Yorum Gönder

 
Top