z Fotoğraflı Kolye Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

kolyeye fotoğraf ekleme
El Yapımı Kolye Hediyesi. Sevgilinize alacak bir hediye bulamıyor musunuz? Eğer klişe hediyelerden sıkıldıysanız, evinizde yapabileceğiniz hediyeler ile en güzel sevgililer günü hediyesi konseptini kendiniz yapabilirsiniz. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz fotoğraflı el yapımı kolye hediyesi ile sevgiliniz için özel bir armağan hazırlayabilirsiniz. Değişik ve ilginç hediyeler ile sevgiliniz için daha özel biri olabilirsiniz. Manevi değeri oldukça yüksek olan el işleri, bir ömür boyunca saklanabilecek ve akılda kalabilecek hediyelerdir. Bu kolyeyi, anneler günü için de yapabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde kolyenizi tasarlayabilirsiniz. Kolyeniz için malzemelerinizi takı mağazalarından kolayca temin edebilirsiniz.

El Yapımı Kolye İçin Malzemeler

• Sevgilinizin ve kendinizin 1 adet çocukluk fotoğrafı
• Beyaz kolye ucu
• İstediğiniz modelde alabileceğiniz kolye zinciri
• Maket bıçağı
• Yapıştırıcı

1. Adım: Fotoğrafı Hazırlama
Sevgilinizin ve kendinizin 1 adet çocukluk fotoğrafını bularak yapacağınız bu hediyede, fotoğrafa zarar vermemek adına bir yazıcıdan fotoğrafları kağıtlara çıkartıyoruz. Fotoğrafları yazıcıdan çıkartırken siyah beyaz olmasına özen gösteriyoruz. Yapacağımız hediye nostaljik hediyeler arasında olacaktır. Bu yüzden renkli yazıcı kullanmıyoruz. Dilerseniz kırtasiyelerden fotoğrafın fotokopisini çıkartabilirsiniz. Yazıcıdan çıkartmış olduğumuz fotoğraflarımızın üzerine takı mağazalarından satın aldığımız beyaz balık gözü kolye uçlarını yapıştıracağız. Fotoğrafı kesme işlemi yapacağımız için mutlaka bir yazıcı yardımı ile fotokopisini çıkartmayı ihmal etmiyoruz. 

2. Adım: Kolye Ucunu Hazırlama
Takı mağazasından satın aldığımız balık gözü ve saydam olan kolye ucumuzu fotoğrafta bulunan sevgilimizin yüzüne yapıştırıcı yardımı ile yapıştırıyoruz ve kurumasını bekliyoruz. İyice sabitlenmesi için üzerine bir ağırlık koyabilirsiniz. 5 dakika sonra yapıştırıcı kurumuş olacaktır. 

Kuruyan balık gözü kolye ucumuzun etrafını maket bıçağımız ile kesiyoruz. Aynı işlemi kendi fotoğrafımız için de yapıyoruz. Kendi çocukluk fotoğrafımızın bulunduğu kolyeyi sevgilimize, sevgilimizin bulunduğu kolyeyi ise kendimize yapıyoruz. Tam anlamıyla bir sevgililer günü hediyesi olan bu kolyeyi anneler günü için de tasarlayabilirsiniz. 

3. Adım: Kolyeyi Hazırlama
Bu hediyenin en keyifli aşaması kolyeyi hazırlama kısmı olacaktır. Bunun için takı mağazalarından satın alacağımız kolye aparatlarını kullanıyoruz. İstediğiniz bir kolye zincirinden iki adet alın. Yapmış olduğumuz kolye ucunu, kolyemize aparatlar yardımı ile takıyoruz. Dilerseniz deri bir kolye zinciri kullanabilirsiniz. Dilerseniz de ince gümüş zincirler kullanabilirsiniz. Bu hediyeyi bayana hediye olarak yapabileceğiniz gibi erkek arkadaşlarınız için de yapabilirsiniz. Evinizde düşük bir maliyetle hazırlayacağınız bu hediyeyi yaparken oldukça eğlenecek ve keyif alacaksınız. Kolye ucunuzu zincire bağladıktan sonra, kolyeniz hazır olacaktır. 

4. Adım: Kolyeyi Süsleme
Kolye ucunuzu zincire bağladıktan sonra geriye süsleme işlemi kalmaktadır. Süsleme işlemini hayal gücünüzü kullanarak yapmalısınız. Sevgilinizin en sevdiği renklerden olan kurdeleleri kolyeye yapıştırabilirsiniz veya küçük kalpli kolye uçlarından alabilir ve kolyenize takabilirsiniz. Sevgiliye yapılabilecek hediyeler arasında manevi değeri yüksek olan el yapımı kolye hediyeniz ile sevgilinizin gönlünü fethedebilirsiniz. 

Yorum Gönder

  1. merhaba herhangi bir yapıştırıcı olur mu yoksa fotoğrafın bozulmaması için hangi yapıştırıcı kullanılmalı

    bilgi dönüşü yapabilirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil

 
Top