z Limon Kokulu El Yapımı Vazolar | En iyi Hediye Fikirleri

limon kokulu vazolar
Limon ferahlığı veren vazo çiçek düzenlemesi nasıl yapılır? Bahar mevsiminin en güzel tarafı; doğada yetişen binlerce çiçek türünün tazelenmesiyle birlikte atmosfere yaydıkları o, enfes kokularıdır. Başka hiçbir koku çiçeklerin gökyüzüne yaydıkları bu kokular kadar güzel kokamaz. Öyle ki; özellikle sabah saatlerinde yeşil alanlarda bulunduğunuzda o enfes kokular, ruhunuzu, bedeninizi canlandırır. Adeta yeniden doğmuş gibi olursunuz. Bahara her yıl bize yaşattığı bu harika duygular için “minnetle” teşekkür ediyor ve bu vesile ile bugünkü yazımızın konusuna geçiyoruz. Bu yazımızda yaşadığınız ortamlara tazeleyici ve ferahlatıcı etkisi olacak harika bir önerimiz var! Limon kokusunu sever misiniz? Limon kokusunun iç açan, ferahlatıcı etkisini insanoğlu binlerce yıldır kullanıyor. Öyle ki birçok kozmetik ürün içinde limonun sihirli gücünden, yani insanı tazeleyen o enfes kokusundan yararlanılır. Bizde hazır bahar aylarındayken ve etrafta bunca değişik çiçekler açmışken, değişik çiçekler ve limon ferahlığının birleşiminin harika sonuçlar ortaya çıkaracağını düşündük ve bu yazımızı kaleme aldık! Hem görsel olarak ortamlarınıza renk katacak; hem de salgıladığı o tazeleyen kokusuyla sizlere yaşadığınız kapalı alanlarda enerji katacaktır. Sadece kendinize bu iyiliği yapmakla kalmayın. Hazırlayacağınız limon ve rengârenk çiçekleri sevdiklerinize hediye olarak sunarak onlara mükemmel bir sürpriz yapabilirsiniz. Sizce de harika bir fikir değil mi? O halde hiç vakit kaybetmeyelim ve resimde görmüş olduğunuz bu etkileyici limon ve çiçek kombinasyonunu nasıl sağlayacağınızı anlatmaya geçelim. Ama Her zaman olduğu gibi yine bu proje için gereken malzemeler neler sıralayalım;


Bu Proje için gereken malzemeler:


• Bol sulu bir limon
• Kokusunu beğendiğiniz çiçekler
• Kavanoz veya Bardak
• Boş bir pet şişe

limon kokulu vazolar
Bu arada yeri gelmişken bahs edelim. Bu proje için limon kullanıldı. Ancak sadece limonla değil, dilediğiniz narenciyelerden herhangi birini de kullanabilirisiniz. Örneğin sadece mandalina veya portakalda kullanabilirisiniz. Veya bu narenciyelerin hepsini karıştırarak değişik bir aromada elde edebilirisiniz. Bu, tamamen sizin tercihinize bağlı.
limon kokulu vazolar
Hadi başlayalım! Vazo veya bardak hiç fark etmez, evinizde bunlardan hangisi bu proje için uygun onu kullanabilirisiniz. Biz yazımızı vazo malzemesi ile devam ediyoruz. Zira vazo her zaman bardak veya kavanozdan daha estetik görünür. Neyse sözü uzatmadan devam edelim. Büyük vazonuzun içine küçük olanı yerleştirmekle işe başlayalım. Sadece dikkat etmeniz gereken tek şey, büyük vazonun içine oturttuğunuz küçük vazonun dışarı taşmayacak kadar yüksekliğinin olmasıdır. Bir miktar kısa olabilir. Ancak yüksek te kalması estetik açıdan pek şık görünemeyebilir. Hadi diyelim elinizde birbiriyle bu şekilde uyan vazo veya bardağınız yok. Bu durumda litrelik plastik bir pet şişe işimizi görebilir. Pet şişeyi vazonun içine yerleştirdikten sonra vazonun dışına taşan kısımlarını makas veya maket bıçağı yardımıyla kesebilirisiniz. Bu şekilde de istediğiniz sonucu alabilirisiniz. Ancak çiçek dolu vazonuzu hediye olarak sunacaksanız cam malzemeler kullanmanız tabiî ki daha makbul olur. 
limon kokulu vazolar
Limonları ince ve eşit kalınlıklarda kesin. Kestiğiniz limon dilimlerini kısa ve uzun vazonun arasına yerleştirin. İnce dilimlenmiş ve düzgünce sıralanmış limonlar çok daha hoş görünecektir. İki vazonun içine de bir miktar su dökün. Su hem çiçeklerin hemde limon dilimlerin canlılığını uzun süre korumasını sağlayacaktır. Ayrıca suya karışan limon öz sıvısı ortam üzerinde ki olumlu etkisini çok daha uzun sürmesine sebep olacaktır. Yeri gelmişken minik bir hatırlatma daha yapalım. Çiçekleri koyduğunuz vazonun suyuna bir adet aspirin eklediğinizde çiçeklerin çok daha uzun süre tazeliklerini korumasına yardımcı olacaktır.
limon kokulu vazolar
Ve işte ortaya çıkan doğal oda spreyi. Bu şekilde renkli çiçekler ve limon dilimleri ile hazırladığınız bir vazo dolusu çiçek her ortamı hem renklendirecek hemde ortama mis kokular yayacaktır. Bu güzelliğin tadını çıkarmak ise siz ve sevdiklerinize kalacaktır. Unutmayın limon ferahlığı veren bu çiçekler sevdikleriniz için hoş birer sürprize dönüşebilir. Onlara böyle güzel sürprizler yapmayı ihmal etmeyin. Sevdikleriniz bu tarz hediyeleri hak ediyorlar….

Yorum Gönder

 
Top