z Renkli Mum Kavanozları Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

rengarenk mum kavanozu yapımı
Karanlık bir ortamı rengârenk mum ışıkları ile canlandırmaya ve romantizm katmaya ne dersiniz? Cevabınız “Evet” ise bu yazımızı okumaya devam edebilirisiniz. Sizde birkaç adımda resimde gördüğünüz gibi mum ışığının romantik gücü ile desteklenen rengârenk fenerler yapabileceksiniz. Birçok evde mutlaka bir gün lazım olur düşüncesi ile mutfak dolaplarının alt taraflarında ve kilerler de biriktirilen o kavanozlar var ya! işte şimdi o kavanozları ortaya çıkarma, değerlendirme zamanı. Yani belki bir gün lazım olur diye düşündüğünüz o gün bugündür! Zaten bu kavanozlardan dolayı eminiz ki birçok kişin mutfak dolaplarında veya kilerinde malzeme konulacak yer kalkamamıştı. Şimdi depoları boşaltma zamanı. Sizin uygun olacağını düşündüğünüz ebatlarda kavanozları ayırın. Kaç adet yapmak istiyorsanız, buna karar verin. Bize soracak olursanız eliniz değmişken olabildiğince rengârenk kavanoz hazırlayın ve eşiniz dostunuza sevgiliye hediye edin! Böylesi orijinal hediyelere insanlar bayılırlar. Özellikle el yapımı hazırlanmış olan sürprizler, hediyeler daha da kıymetli olurlar. Bu fikrimizi bir düşünün isterseniz. Neyse sözü daha fazla uzatmadan şahane bir el yapımı hediye olabilecek rengârenk renkli mum kavanozları nasıl hazırlanır resimler eşliğinde anlatımına geçelim. Öncelikle bu DIY proje için gereken malzemeleri yazalım


Bu proje için gereken malzemeler:

• Renkli pelür kâğıtlar
• İstediğiniz kadar kavanoz
• Makas
• Şeffaf tutkal

rengarenk mum kavanozu yapımı
ADIM 1: Öncelikle yapmanız gereken ilk işlem, renkli pelür kâğıtlarını üçgen biçimlerde kesmek. Elinizdeki kavanozların sayısı miktarınca kesebildiğiniz kadar bu kâğıtlardan kesmeye çalışın. Ve ne kadar çok renkte renkli kâğıt kullanırsanız, kavanozlardan yansıyan ışıklar o kadar çok renkli ışık yayarlar. Aslında mum ışığının etrafına yaydığı ışıktan çok amaç; hazırlanan kavanozun içinde mum yandığında rengârenk görünmesidir. Üçgen biçiminde kestiğiniz kâğıtları şeffaf tutkal aracılığı ile kavanoz üzerine birer birer ve karışık renklerde yapıştırarak devam edelim. Kâğıtları gelişi güzel ve farklı renklerde yapıştırırsanız göze daha hoş görünecektir. Bu arada yeri gelmişken yapışkan olarak en çok “mod podge” denilen ve birçok el yapımı ürünü yapıştırmak için kullanılan bir yapıştırıcıdan biraz bahs edelim. Bu yapışkanın en önemli özelliği kâğıt ve kumaş türü malzemeleri cam ve ahşap gibi yüzeylere sorunsuz bir şekilde yapışmasına yardımcı olmasıdır. Ayrıca kuruduktan sonra hiçbir şekilde leke bırakmaz. En fazla tercih edilmesinin sebebi de leke bırakmamasıdır. Yaşadığınız yerde bu ürünü bulmakta zorluk çekerseniz normal stick yapıştırıcılar (prit gibi) yapışkanlarda en azından bu proje için işinizi görecektir.
rengarenk mum kavanozu yapımı
ADIM 2: Renkli pelür kâğıtlarının kavanoz üzerine yapıştırma işlemi tamamlandıktan sonra bir müddet yapıştırılan kâğıtların iyice yapışması için bekleyebilirisiniz. Renkli kâğıtlar iyice yapıştıktan sonra, sıra kavanozların içine yerleştirecek mumlara geldi. Bunun için isterseniz minik mumlardan kullanabileceğiniz gibi, kavanozun derinliğine göre boyu olan mumları da kullanabilirisiniz. Ancak; şu çok adetli satılan minik mumlar var ya, onlar kavanoz içinde ışık yayma anlamında daha etkili olacaklardır.
rengarenk mum kavanozu yapımı
ADIM 3: Mumun Gücüne inanır mısınız? Gerçekten de mum ışığı aydınlattığı ortamlara mükemmel bir romantizm ve masumiyet katar. Mum ışığı altında sevdiklerinizle geçirdiğiniz zamanlar, yaptığınız sohbetler her zaman daha etkili ve duygusal olur. Sizde mumun bu etkili gücünden yararlanmak için fırsat kollayın. Örneğin haftanın bir günü mum ışığı altında sevdiğinizle veya sevdiklerinizle birlikte bir akşam yemeği yemeye çalışın. Göreceksiniz o geceniz unutulmaz gecelerinizden biri olacaktır.
rengarenk mum kavanozu yapımı
ADIM 4: Renkli kavanozlardaki mum ışığının en çok yakışacağı ortamlardan biride; yaz akşamları dış mekânlarda kullanılması olabilir. Evlerimizin balkonlarından başlayarak bahçelerde, parklarda, deniz kenarlarında ve aklınıza gelebilecek tüm dış mekânlarda kullanılabilecek harika bir aydınlatıcı olacaktır. Bundan eminiz ki Bu “Renkli kavanoz mumlarını “ sevdikleri ile romantik ve etkili sohbet etmek isteyenler masalarından ayırmayacaklar. Mumların kavanozlar içinde yer almasının bir güzel tarafı ise dış ortamlarda rüzgârın mum üzerindeki söndürücü etkisini ortadan kaldırmış olmasıdır.
ADIM 5: Bu yazımızda yaşadığınız ortamlara samimiyet kazandıracak “Renkli kavanoz mum fener” yapımını anlatmaya çalıştık. Yapımı için çok uğraşmayacağınız ama yaz akşamlarınızın vazgeçilemezi olacağına inandığımızı bir ürünün anlatımını yaptık. Bu renkli kavanozları sevdikleriniz içinde hazırlayarak onlara hediye etmeyi unutmayın. Şu kısacık hayatta en güzel şeyler sevdiklerimiz ile yaşadıklarımızdır. Sevdikleriniz ile bir aradayken anın kıymetini bilerek yaşayın. Bizden şimdilik bu kadar hoşçakalın…

Yorum Gönder

 
Top