z Çiçek Desenli El Yapımı Yastık | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı güzel yastık
Dekoratif ürünler dekorasyon amaçlı kullanılan mekânlara canlılık ve estetik katan malzemlerdir. Dekoratif ürünler kimi zaman sadece bir meskeni örneğin; evi, işyerini veya bahçeyi sadece süslemek amacı ile kullanılabilirler. Yani sadece ortama renk katması güzelleştirmesi amacı ile sergilenirler. Biblolar tablolar vazolar gibi… Bazı dekoratif ürünler ise hem mekânı güzelleştirmek hemde işlevselliği ile kullanılabilir. Örneğin bazı aynalar veya kutular gibi. Ama bütün dekoratif ürünler işe yarar olsun veya olmasın yaşadığımız alanları görsel açıdan renklendirdiği, canlandırdığı bir gerçektir. Örneğin resimde gördüğünüz bu süslü yastığın, evinizin salonunda nasıl duracağını bir hayal edin. Sizce de Muhteşem görünmez mi? Yastığın üzerinde yer alan desenler ve renkleri düşündüğünüzde, açık renk koltuk veya mobilyaları olan evlerde mükemmel duracaktır. Ancak renkler değiştirilebilir tabi. Örneğin siz kırmızı tonları değil de kahverengi veya yeşil tonları tercih edebilirisiniz. Mobilyalarınıza, koltuklarınıza uyabilecek tonlarda renkler seçerek harika kombinasyonlar oluşturabilirisiniz. Nasıl heyecan verici değil mi? Bu dekoratif yastığın bütün yapım merhalelerini sizlere resimler eşliğinde anlatacağız. Bu kadar gösterişli bir yastığın yapımı takdir edersiniz ki biraz zahmetli olacak. Zaten zahmetsiz güzel bir şey ortaya çıkmaz. Ancak eminiz ki bu zahmete değecektir. Hazırlayacağınız bu dekoratif yastıkları hazır anneler günü yaklaşıyor Muhteşem anneler günü hediyesi sizce de olmazlar mı? Bizce kesinlikle tamda bir anneye hediye edilebilecek türden bir yastık . Anneler günü için bu fırsatı değerlendirmenizi dileyerek bu dekoratif yastığı nasıl hazırlayabileceğinizin anlatımına geçelim. Öncelikle bu proje için gereken malzemeleri sıralayalım.

Gereken malzemeler:


• İstediğiniz renk keçe kumaş
• İsteğe bağlı Kesim tahtası
• Sıcak tutkal tabancası
• Makas veya maket bıçağı
• Pergel veya isteğe bağlı çember kesici cetvel

el yapımı güzel yastık
Bu malzemeler arasında birkaç ürünü bulmak konusunda sıkıntı yaşayabilirisiniz. Örneğin dairesel çizgiler çizebileceğiniz çember kesici cetvelleri sanatsal veya teknik çizim malzemeleri satan mağazalarda bulabileceğiniz aşikâr. Ancak İsteyenler bu ürünü internet üzerinden sipariş olarak verebiliriler. Ancak kaliteli bir pergelle de başarılı sonuçlar elde edebilirisiniz. Dairesel biçimde keçe kumaş parçaları hazırlayacağımız için daire şeklini elde edebileceğiniz uygun büyüklükte herhangi bir kavanoz kapağı da işinizi görebilir. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde daha da detaylandırırız bu durumu umarız sıraladığımız diğer malzemeleri bulmakta sıkıntı yaşamazsınız. Bu temennilerimizle dekoratif yastığın yapımının yapım aşamalarına geçelim.
el yapımı güzel yastık
Şimdi, aynı boylarda yuvarlak kesilmiş birçok keçe kumaş hazırlayacağız. Bunun için çember şeklinde kesim yapmayı sağlayan bu aleti kullanarak orta boy bir yastık için en az 25 – 30 adet 3 cm çapında kırmızı renk keçe kumaş kesin. Bu yastığımızda en dış renk kırmızı olduğu için ilk kesilecek kumaş için kırmızı olacak. Sizde hangi renkler ile yastığınızı yapacaksanız En koyu renginiz ne ise ilkin o renk keçe kumaşı yuvarlak biçimlerde keserek işe başlayın. Çember şekilde kesim yapmamızı sağlayacak bu gereci temin edemediğinizi var saydığımızda ise; yarıçapı 3cm olacak şekilde kalem ve pergel yardımı ile kırmızı renk kumaş üzerine 25- 30 adet daire çizin. Makas ile bu daireleri kesin.
el yapımı güzel yastık
Bir sonraki halkayı oluşturacak renkteki keçe kumaşları da yine anlattığımız biçimde kesin. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bir içe doğru bir sonraki halkayı oluşturacak keçe kumaşları 2.5 cm lik çaplarda kesin. Bu keçe kumaşlardan da 25-30 adet olacak kadar yuvarlak kumaşlar kesin.
el yapımı güzel yastık
Yastık kumaşaını düz bir zemin üzerine yatırın ve üzerine bir servis tabağınız yatırrark etrafını kurşun kalem ile çizin. Böylelikle kusursuz bir daire elde edeceksiniz. Bu şekilde çizmemizin amacı ise birazdan içe doğru külah biçiminde kıvırarak hazırladığımız keçe kumaşları dairesel bu çizigi üzerine sıcak tutkal tabancası ile yapıştıracağız. Böylelikle resimde görmüş olduğunuz enfes görüntü tamamlanmış olacak.
el yapımı güzel yastık
Resimde gördüğünüzü şekilde içe doğu hep aynı biçimde kıvırdığınız keçe kumaşları sıcak tutkal tabancası ile açılmasın diye uçlarından yapıştırıyoruz. Sonrasında ise hazırladığımız bu külah biçimli keçe kumaşları biraz önce yastık kumaşının üzerine çizdiğiniz dairsel çizginin üzerine dikkatli bir biçimde taşırmadan yapıştırın. Ve işte ilk çemberimiz tamamlandı.
el yapımı güzel yastık
Bu ilk çemberin üzerine daha açık renklerde hazırladığımız keçe kumaşları yapıştıracağız. .Bu işlemi de yaparken yine mümkün olduğu kadar dikkatli ve muntazam bir biçimde yapıştırmaya çalışın. 
el yapımı güzel yastık
Sonra sırasıyla diğer renk keçe kumaşları yapıştırıyoruz. Her defasında sonuca bir adamı daha yaklaşıyoruz. Hadi bakalım biraz daha sabır az kaldı.
el yapımı güzel yastık
Ve işte çiçeğin en can alıcı kısmına geldik. En çok göze batan kısmına yani çiçeğin merkez noktasına. Lütfen açık beyaz renk keçe kumaş resmimizi inceleyiniz. Orada yer alan Keçe kumaşın nasıl kıvrıldığına dikkat edin. Beyaz renk keçe kumaşımızda en başında dairesel bir biçimde kesildi. Sonra üst üste kıvrımlar oluşturularak birbirlerinin üzerine yapıştırıldılar. Resimleri inceleyen okurlarımız demek istediğimizi anlayacaklardır.
el yapımı güzel yastık
En son hazırladığınız beyaz keçe kumaşı da çiçeğimizin orta yerine yapıştırdıktan sonra dekoratif yastığımızın yapım aşamasını tamamlamış olacaktır. Ve birde karşıdan nasıl göründüğünü gösteren resmi yayınlayalım. 
el yapımı güzel yastık
Efendim… İşte finalimiz… Şimdi oturma odanızı, salonlarınızı veya yatak odalarınız canlandıracak mükemmel dekoratif bir yastık hazırladınız. Bu yastığın sergilendiği her mekânda ilgi odağı olacağı kesin! Bu kadar dikkat çekici bir dekorasyon ürününe sahipseniz etrafınızda da bunu nerden aldın veya nasıl yaptın soruları da eksik olmayacaktır. Bu soruları soranlar sizin değer verdiğiniz kişiler ise; gelin eliniz değmişken bir değil birden fazla hediye etmek içinde bu dekoratif yastıklardan hazırlayın. Tabi öncelikle yaklaşan anneler günü dolayısı ile annenize hediye edin. Kesinlikle unutulmaz bir hediye olacaktır. Bir sonraki el yapımı hediye anlatımında daha birlikte olmak dileğiyle…
kokulu taş nasıl yapılır

Yorum Gönder

 
Top