z El Yapımı Taş Bardak Altlığı | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Taş Bardak Altlığı
Bazı Özel günler vardır, gerçekten de sonuna kadar özel olmayı hak ederler. Öyle ki bu özel günlerin yılda bir defa değil, her gün kutlanması bile gerekir. Bu özel gün hepimizin bildiği Anneler günüdür! Dünya üzerinde özel gün adı altında kutlanan bir çok gün var. Ve bu günlerin bir çoğu kültürden kültüre, bölgeden bölge kutlanma açısından farklılıklar gösterir. Yani kimi ülkelerde coşkuyla, büyük bir ilgi ile kutlanan herhangi ”özel bir gün“ başka ülkelerde çokta önemsenmeyebiliyor. Ancak söz konusu “Anneler Günü” olunca adeta akan sular durur ve bütün dünyada hak ettiği ilgi gösterilir. Hemen her ülkede gönül birliği edilmişcesine bu özel gün kutlanır. Yılda bir defa kutlansa bile anneler bu ilgiyi ve sevgiyi bütün yıl hak ederler. Bizde yaklaşan Anneler günü öncesi bütün annelerin Anneler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar ve onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür dileriz. Bu arada Anneler günü bu yıl ne zaman kutlanacak diye merak edenler için hemen cevaplayalım; Anneler Günü, her yıl olduğu gibi, bu yılda mayıs ayının ikinci pazarı, yani 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak . Bu minik hatırlatmadan sonra bugünkü yazımızın konusuna geçelim. Bu yazımızda Anneler günü için El yapımı olarak hazırlayabileceğiniz harika bir anneler günü hediyesi önerimiz var! Yapımı öyle kolay ve keyifli ki; eminiz sizde bu yazımız okuduktan sonra bu Anneler gününde anneniz için böyle bir hediye hazırlamak isteyeceksiniz. Annelerin evde oldukça işine yarayacak olan çay bardak altlıklarından hazırlayacağız.

Projemizin adı ise “Anneler gününe özel fayanstan çay bardağı altlığı.” Resimlerden de anlayacağınız üzere yapımı çok çok kolay! Şimdi eminiz ki bir çok kişi yaklaşan anneler günü öncesi hediye arayışı içinde. Her evlat kendi annesi için “ Canım anneme acaba bu anneler günü hediyesi ne alınır?” sorusu ile meşgul durumda. Söz konusu anneler olunca gerçekten de haklı bir soru bu. Aslında anneler günü hediyemiz ile ilgili kriterlerimiz bellidir. Nedir bu kriterler? Alacağımız hediye farklı ve orijinal olmalı, Hediyeyi alacağımız annemize hitap edebilmeli. Ve son olarak tabi ki bütçemize uygun olmalı. Kriterlerimiz bunlar. Peki sıra bu kriterlere uygun bir hediye bulmaya geldi. Ama işte asıl sorunda bu noktadan sonra başlıyor. Ya bu kriterlere uygun hediye bulamıyoruz; veya bulduğumuz hediye bütçemizin çok üstüne çıkabiliyor. Ancak panik yapmaya gerek yok. Sizi en azından bu Anneler Günün’de bu sorulardan ve sıkıntılardan kurtaracak, az evvel sıraladığımız bütün kriterleri karşılayacak önerimiz var! Zaten yazımızın girişinde de bu önerimizi açıklamıştık. Evet, bu yazımızda sizlere “El yapımı taş bardak altlığı” yapımını resimler eşliğinde anlatacağız. Bu el yapımı hediye öyle düşünüyoruz ki Anneler gününe en çok yakışacak hediyelerden biri olacak! Anneniz bütün ikramlarında, çay servislerinde bu taş bardak altlıklarını sergilemekten keyif duyacaktır. Hem orijinal, hem sıra dışı, hem ekonomik, hemde tam Annenize göre.. Daha ne olsun…? Bütün kriterleri gördüğünüz gibi içinde barındıran harika bir Anneler Günü hediyesi…Sizce de öyle değil mi? Dilerseniz daha fazla lafı uzatmayalım ve bu harika projenin anlatımına geçelim. Ama önce bu Proje için gerekli Malzemeleri sizlere yazalım .


Bu proje için gerekli Malzemler:


• 10 x 10 Kare fayans en az dört adet
• Akrilik boya 
• Fırça 
• Kağıt bant
• Hasır ip

El Yapımı Taş Bardak Altlığı
Malzemelerimiz bunlar. Malzemeler hakkında birkaç bilgi verecek olursak; Fayansları size en yakın Yapı marketlerden temin edebilirsiniz. Akrilik boyaların değişik türleri var. Satın aldığınız marketlerden cam, fayans gibi kaygan yüzeylere uygun olan türlerini tercih etmenizi öneririz. Bunun dışında diğer malzemeleri bulmakta zorluk çekeceğini düşünmüyoruz.

El Yapımı Taş Bardak Altlığı

Öncelikle kaç adet bardak altlığı düzenleyeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Bu kararı verdikten sonra ki adım ise bu bardak altlıkları üzerine nasıl geometrik şekiller oluşturacağımıza karar vermek. İsterseniz bütün bardak altlıklarını aynı geometrik şekillerde yapabileceğiniz gibi her birini farklı şekillerde de hazırlayabilirsiniz. Buradaki tercih tamamen size ait. Nasıl bir şekil oluşturacağınıza da karar verdiyseniz şimdi bu şekli fayans yüzeyine nasıl uygulayacağınız anlatalım. Kağıt bant yardımı ile bu şekilleri oluşturacağız. 
El Yapımı Taş Bardak Altlığı

Kağıt bandı istediğiniz şekli ortaya çıkaracak şekiller elde edene kadar kullanın ve Fayans üzerine uygulayın.Şayet biribinden farklı renkler uygulayacaksanız fayans yüzeyine Önce sürdüğünüz renk kurumadan diğer renkleri uygulamayın. Ayrıca uygulama yaptığınız akrilik boyalar kuruduktan sonra istediğiniz gibi pürüzsüz ve homojen görünmüyorlar ise bir kat daha akrilik boya uygulayın Bu işlem sizin beklentilerinizi karşılayacak noktaya gelinceye kadar devam edin. Fayans gibi parlak yüzeylerde ilk kat boya tamamen yüzeyi kapatmaz, bunun için en az iki ya da üç defa boyamanız gerekebilir.⁠⁠⁠

Resimde gördüğünüz gibi bir birinden farklı ve değişik renklerde en az 4 tane bardakaltlığı oluşturuldu. Boyanma şekline dikkat edersiniz fayans yüzeyine birkaç kat boya yapıldığı için fayansın kendi rengi iyice kapandı. İki boya arasındaki cetvel gibi çizilmiş olan görüntüyü de kâğıt bandı kaldırdığınızda elde ediyoruz.
El Yapımı Taş Bardak Altlığı
Ve işte final… Birkaç basit adımda, son derece orijinal ve ilginç bardakaltlıkları oluşturmuş oldunuz. Bütün işlemler tamamlandığında ve hasır bir iple bağladığınızda da bardakaltlılıklarınız “hediye” edilmeye hazır hale gelecektir. Dilerseniz ip yerine kurdele ile de bağlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz bardakaltlıkları bu Anneler gününde ne hediye alayım derdinden de kurtulmuş oldunuz. Hadi geçmiş olsun. Her Anneler gününde sizde hazır hediye almaktan sıkıldıysanız ve artık farklı hediye arayışları içindeyseniz işte fırsat karşınızda duruyor. İsterseniz bu Anneler Günü' öncesi kendinize de Annenize de bir iyilik yapın ve size yapımını anlattığımız bu bardak aldıklarını hazırlayarak hem Annenizi mutlu edin hem de sizinle gurur duymasını sağlayın! Bir sonraki el yapımı hediye anlatımında daha görüşmek dileğiyle hoşça kalın…

Yorum Gönder

 
Top