z Kolay Hediye Kutusu Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

basit şekilde hediye kutusu yapımı
Yazımızın başında hemen uyarımızı yapalım. Yapımını anlatacağımız bu hediye kutusu acil durumlarda, hızlı, kolay ve şık hediye kutusu nasıl hazırlanır? Sorusuna aranan bir cevap sonucunda ortaya çıkmış bir fikirdir. Yani unuttuğunuz veya aniden gelişen bir durumda elinizde mevcut bir ürünü hediye olarak sunmak amacı ile geliştirilmiş hediye kutusu fikridir. Bu durumu açıkça belirterek yazımıza giriş yapalım. Yoksa bazı okurlarımızın ayakkabı kutusundan hediye paketi mi olur canım… Diye küçümsediğini, alay ettiğini duyar gibiyiz.:)  Şaka bir taraf da, Gerçekten bazen acilen bir yere hediye götürmeniz gerekebilir ve bu durumda güzel bir hediye paketi hazırlamanız gereken durumlar olabilir. İşte bu durumlarda imdat mahiyetinde düşünülmüş ve tasarlanmış bir kurtarıcı olabilir düşüncesi ile internet sitemizde yayınlamak istedik. Belki günün birinde işinize yarayabilir, aklınızın bir köşesinde olsun. Uyarımızı da yaptıktan sonra artık yazımıza normal girişimizi yapabiliriz.

Herhangi bir hediyeyi aceleyle ve gelişi güzel paketlemiş olmak o hediyenin anlam ve önemine ciddi zararlar verebilir. Özenle hazırlanmış bir hediye paketi ise hediyenin değerini artırdığı gibi; hediye sahibine verdiğiniz önemi de gösterir. Kısacası hediye paketleri en az hediyenin kendisi kadar önemlidir ve özenle hazırlanmalıdır. Satın alınan birçok ürünün hediye paketinin üzerinde de çoğu zaman satın aldığınız firmaya ait irili ufaklı reklamları olur. Bu şekilde reklam veya logo yer alan hediye paketleri sizinde canınızı sıkıyorsa, veya hediye paketini siz kendi zevkinize göre hazırlamak istiyorsanız bu yazımız bu konuda size yardımcı olabilir. Yâ da Satın almadığınız kendi emeğiniz ile hazırladığınız bir hediyeyi, sunmak için de orijinal bir hediye paketi hazırlamayı düşünüyorsanız, bu yazımızı okumanız durumunda fikir edinmiş olacaksınız. Özelikle dikdörtgen veya kare biçiminde, kapaklı kutular bu hediye bu projemizi gerçekleştirmek için en uygun olan kutulardır. Bu tarz kutular satın aldığınız birçok ürünün kendi orijinal kutuları olabilir. Bizim yapacağımız kutu üzerinde yer alan reklam veya başka yazıları kendi beğendiğiniz desenli kâğıtlarla kaplayarak kendi zevkinize göre kutuyu kaplamak olacaktır. Dilerseniz Yapımı çok kolay olan bu tarz hediye paketlerinin nasıl yapabileceğinizin anlatımına geçelim. Yayınladığımız Resimlere hızlıca bir göz atmanız durumunda bile hediye kutusunu nasıl hazırlayabileceğinizi zaten çok kolay bir şekilde anlayacaksınız.

Gerekli Malzemeler:


• Uygun büyüklükte bir kutu
• Makas
• Desenli kâğıt
• Şeffaf bant

İlk olarak hediyenizin büyüklüğüne göre boş bir kutu ayarlamanız gerek. Evde Örneğin önceden satın alınmış bir ayakkabı kutusu işinizi görebilir. Kutunun büyüklüğü hediyenizin ebatları ile ilgilidir. İlk iş olarak kutunun kapak kısmını kaplayarak işe başlayacağız. Yapacağımız bu kaplama işlemi aynen okul yıllarında hazırladığımız defter, kitap kaplama işlemine benzer. Kutunun kapak kısmı ile alt kısmını kaplayacak büyüklükte desenli kâğıt kesin. Sonrada şeffaf bir bant yardımı ile desenli kâğıt kutunun içine doğru kıvırarak yapıştırın. Kâğıdın kutu üzerinde muntazam görünmesi için kutunun kenarları üzerinden düzgün bir biçimde kıvrılması ve iyice kâğıdın oturtulması önemlidir. Özellikle kutunun köşe kısımları kaplanırken desenli kâğıdının önce içe doğru katlanması ve daha sonra kutu üzerine yapıştırılması gerekir. Aslında resimler her şeyi çok net gösteriyor.Lütfen Resimleri dikkatlice inceleyin.
basit şekilde hediye kutusu yapımı
Gördüğünüz gibi ambalaj kâğıdının sadece kutunun dışına taşan kısımlarını bile kutunun iç kısımlarına yapıştırdığınızda nerdeyse hediye kutusunu tamamlamış oluyorsunuz. Sadece amacınıza uygun veya desenleri çarpıcı bir kaplama kâğıdı kullanmanız beklide bu işin en önemli noktasını oluşturuyor. Hediye paketleri ne kadar canlı ve ilginç görünürse o kadar dikkat çekerler. Bu ayrıntıyı unutmayın.
basit şekilde hediye kutusu yapımı
Evet, işte gördüğünüz gibi çok basit ve hızlı bir biçimde harika bir hediye paketi hazırlamış olduk. Artık bundan iyisi Şam’da kayısı öyle değil mi? Sevdiklerinizin özel günlerinde sunulan hediye paketlerinin içinde beklide en dikkat çekici ve güzel görüneni bu şekilde hazırlamış olduğunuz hediye paketi olabilir. Böylesi bir hediye paketi daha çok el yapımı hazırlanmış bir hediye için daha çok tercih edileceği apaçık. Örneğin sevgili hediye olarak örülmüş bir kazak veya bir bere veya atkı böyle bir kutu içinde mükemmel görünecektir. Yazımızın başında değindiğimiz gibi kaleme aldığımız bu yazının asıl amacı ihtiyaç duyduğunuzda çok kolay ve hızlı bir biçimde hediye paketi hazırlamanız konusunda fikir vermek veya Hediye paketi ihtiyacına farklı bir alternatif sunmaktı. Bir sonraki yazımızda daha görüşmek dileğiyle…
basit şekilde hediye kutusu yapımı
kokulu taş yapımı

Yorum Gönder

 
Top