z Bandana Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

Saç bandana nasıl yapılır
Harika bir DIY projesi ile karşınızdayız! Kendi tarzınıza ve zevkinize uygun kumaş bandanalar yapmak artık çok basit! Daha önce hiçbir yerde bulamayacağınız detaylı anlatım ile sizlere olabildiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Uygulanan adımlardan sonra elinizde çok şık bir kumaş bandana olacak, garanti veriyorum! Evde kumaş bandana yapabilmek için usta bir terzi olmanıza gerek yok! Deneye deneye hatta belki ilk yapışınızda ortaya çok güzel kumaş bandanalar çıkartacaksınız, inanıyorum. Bende bir terzi değilim, o yüzden bu projeyi birlikte çok iyi şekilde yapabiliriz! Evde artan kumaşları değerlendirmenin en iyi yollarından biri de bandana yapmak sanırım. Ya da dilerseniz tarzınıza uygun yeni bir kumaş alıp, bandananızı oluşturabilirsiniz. Hatta belki tanıdığınız terzi varsa oradan birkaç kumaş kırıntısı araklamak hiç de fena olmaz! Evde kumaş bandana nasıl yapılır, gelin hep birlikte görelim!

KUMAŞ BANDANA İÇİN MALZEMELER


• Polyester örgü kumaş, 12x50 cm ve 5x10 cm kesilmiş 
• Makas 
• İğne
• Dikiş makinesi

KUMAŞ BANDANA YAPIM AŞAMALARI

saç için bandana yapımı
Adım 1: Ve şimdi kumaş bandana yapım aşamalarımıza başlayalım! İlk adımdan son adıma kadar bütün talimatları dikkatlice uygulayın ve püf noktalarını sakın kaçırmayın! İlk olarak uzunlamasına doğru büyük kumaş parçasından kenarlarından katlayın. Kenarlardan 2-2,5 cm pay bırakarak dikim işlemine başlayın bu sayede saç bandanasını yan çevirmek mümkün olacaktır. Eğer düz dikmek konusunda endişeleriniz varsa cetvellerden yardım alabilirsiniz.
kumaştan bandana yapımı
Adım 2: Kumaşı tutabilmek amacıyla kısa tarafıyla birlikte içe doğru katlayın. Kumaş yarım uzunlukta olduğu için kumaş içinde sıkışmış bir şekilde olacaktır. İkinci adımı da doğru düzgün yapabildiysek 3. Adıma geçmeye hak kazandık!
evde bandana yapımı
Adım 3: İşte geldik projenin en zor kısmına! Çünkü daha önce hiç dikiş dikmediyseniz bu kısımda biraz zorlanabilirsiniz. Bandananın en güzel şekilde olabilmesi için dikişleri de bir o kadar düzgün olmalı! Dikkat edeceğiniz nokta ise oldukça yavaş gitmek ve dikkatli olmak! Ondan sonrası çorap söküğü gibi kendiliğinden gidecektir zaten. Dikiş makinesi yardımıyla kumaşın yan taraflarını da dikin. Eğer bu bölümü iyi bir şekilde atlattıysanız gelelim bir sonraki adıma!
basit şekilde bandana yapımı
4 Adım: saç bandını artık dış tarafına çevirmenin vakti geldi! Bandananızda delik olmaması oldukça önemli! Dikişi mümkün olduğunca dışa doğru yapın. Kumaşın 5x10 cm’lik kumaşı alın ve sağ ve sol uzun kenarlarını katlayın. Katlanmış kenarlar yukarı ile baş bandının merkezi bağlantı yerleri etrafına bu kumaş parçasını sarın. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi kapalı döngü dikmek için zikzak dikiş kullanın.
Kumaş Bandana Nasıl Yapılır?
Adım 5: Sıra geldi son aşamaya! Artık neredeyse saç bandananız hazır! Yapacağınız son dikiş saç bandının iç ve döngü kısımlarının tamamını birleştirecek şekilde olmalı! Dikişi saç bandını kapsayan şekilde yerleştirin. Eğer bu kısmı makinede dikmekte zorlanıyorsanız bir iğne kullanın. İğne iplik ile döngü dikmek işte bu kadar basit! Saç bandananızı soran herkese büyük bir gururla “ben yaptım!” diyebileceksiniz! Üstelik bunu yapabilmek sadece 20 dakikanızı alacak. 

İPUCU: Genelde saç bandı projeleri için streç kumaşlar tercih edilir fakat biz bu saç bandanasını tasarlarken polyester kumaş tercih ettik. Çünkü polyester kumaşlar saç bandını daha az hacimli hale getirir. Ayrıca pamuk örgüden oluşan kumaşlarda iyi bir esneme payı vardır. Esneme özelliği sayesinde saç bandanasını kafanızdan hiç zorlanmadan, rahatlıkla geçirebilirsiniz! Aksi takdirde diğer kumaşlar kullanıldığında kullanımı ve kafadan geçirilmesi epey bir zor olacaktır.

Yorum Gönder

 
Top