z Kütükten Mektup Organizeri Yapmak | En iyi Hediye Fikirleri

Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
Son zamanlarda özellikle halkın bilinçlenmesi ile ahşap ürünler hayatımızda epey bir yer kaplamakta! Zararlı plastikler yerine artık herkes ahşap ürünlere yöneliyor! Ahşabın bu kadar popüler olduğu bu dönemde ahşap içerikli projeler üretmemek olmazdı tabii ki de! Ahşap severler için oldukça kullanışlı ve şık bir el yapımı hediye projesi ile karşınızdayız! Ahşap mektup organizeri, yaparken oldukça keyif alacağınız bir proje! Sizin için önemli olan mektup ve postalarınızı bu ahşap organizatörde istediğiniz şekilde sıralayıp, düzenleyebilirsiniz! Ahşap mektup organizerini tasarlarken testere ve benzeri kesici aletler kullanılacağı için oldukça dikkatli olmanız gerekiyor! Eğer bu işlerde pek usta değilseniz bilir bir kişiden yardım almanız sizler için daha faydalı olacaktır! Öyleyse sözü daha fazla uzatmadan ister kendiniz için yapabileceğiniz, ister sevdiklerinize özel günlerde hediye edebileceğiniz ahşap mektup organizeri nasıl yapılır, gelin hep birlikte öğrenelim!
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı


AHŞAP MEKTUP ORGANİZERİ İÇİN MALZEMELER


• Ahşap kütük kama
• Poliüretan
• Emaye parlak akrilik boya (isteğe bağlı)
• Altın boyut ve altın varak (isteğe bağlı)
• Cetvel
• Testere
• Kalem

Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı

AHŞAP MEKTUP ORGANİZERİ YAPILIŞI


Daha önce de söylediğimiz gibi ahşap kama kesmek herkes için kolay bir iş olmayabilir! O yüzden eğer bu işi bilmiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle başka birinden yardım alın! Çünkü oldukça tehlikeli!
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
1. İlk olarak işe bir kama kesmekle başlayın! Elektrikli testere yardımıyla istediğiniz boyutta ve şekilde kamanızı kesebilirsiniz! Burada dikkat etmeniz gereken nokta ağacın bir tarafındaki dış kabuğunu çıkartmanız! Kabuklu bir posta düzenleyicisi daha havalı olabilirdi belki de fakat kabuktaki tırtıkların postalarınıza zarar vermesini istemezsiniz değil mi? 
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
2. Kamayı kestikten sonra kamayı iyice yıkayın! Daha sonra üzerindeki bütün köşe ve yarıkları fırça ile iyice temizleyin! Evinizde kullanacağınız eşyanın temiz olması oldukça önemli, değil mi?
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
3. Sıra geldi organizerin bölmelerini oluşturmaya! Bir cetvel yardımıyla istediğiniz aralıkları kalem ile işaretleyin! İşaretleme sayesinde testere ile daha düzgün bir kesim elde edebileceksiniz! 
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
4. Artık kesim işlemini yapmak için hazırız! Biz kesme işlemi yapmak için gönye testere tercih ettik ancak bir tablolu testere ile de ortaya iyi bir sonuç çıkartabilirsiniz!
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
5. ahşap organizerinizi düzgün kesikler olmasını ve aynı zaman da kesme işlemi yaparken bir zarar görmek istemiyorsanız ahşabı muhakkak bir yere sabitlemeniz gerekmektedir! Eğer evinizde böyle bir şey yoksa hırdavatçılarda bulabilirsiniz!
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
6. Kesme işleminden sonra ahşap düzenleyicinizi bir zımpara yardımıyla dilediğiniz şekilde düzeltebilirsiniz! Aynı zamanda kıymık ve pürüzlü kenarlar da yok olacaktır! 
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
7. Ahşap mektup organizeri hazır hale geldi fakat böyle biraz çıplak gibi durdu sanki! O yüzden güzel bir boya ile elbise giydirmeniz mümkün olacak! Bu işlem tamamen isteğe bağlı! Eğer sade ahşap rengi kullanmak istiyorsanız yukarıdaki işlemde organizeri sonlandırabilirsiniz! Yüksek parlaklıkta bir emaye boya ile bir kenarı boya ve gece boyunca kurumasını sağla! 
8. Sıradaki adımımız ahşap organizerini daha profesyonelleştirmek isteyenler için! Ahşap organizatöre altın yapraklar eklemek oldukça şık bir hava katacak ve daha doğal bir geçiş görünümü elde etmenize yardımcı olacak! Altın renk parçaları özel yapıştırıcı tutkal ile ahşap üzerine fırçalayın! Sonrasında 20-30 dakika kurumasını bekleyin! 
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
9. Kuruma işlemi bittikten sonra sıra geldi mühürlemeye! Ahşap organizerin daha yumuşak ve kullanışlı bir görünüme sahip olabilmesi için hızlı kuruyan poliüretan kullanın ve yumuşak kıllı boyama fırçası ile ahşabın üzerine sürün!
Kütük Ağaçtan Zarf Standı  Yapımı
10. Ayrıca boya ve altın varak tarafını da poliüretan ile kapatın. Bu işlem ahşaba yapışan pürüzlü yerlerin iyice mühürlenmesini ve çıkmamasını sağlar! Ve bitti!

Yorum Gönder

 
Top