z Antalya’da Gidilebilecek Oteller | En iyi Hediye Fikirleri

Antalyada gidilecek oteller listesi
Bir önceki yazımız olan Antalya'da gezilecek yerler konu başlığımızdan sonra, bu kez de o yazımızın devamı olarak da değerlendirebileceğiniz Antalya Otelleri ile sizlere mini bir Antalya Otel Rehberi sunuyoruz. Sevgiliye sürpriz olarak bu doğa harikası bu kentimize hafta sonu kaçamağı yapabilir ve aşkınıza güzel hatıralar ekleyebilirsiniz. Antalya her yaz artan turist sayısı ile oldukça fazla konaklama ihtiyacına sahip olan bir şehirdir. Buraya gelen turistlerin geneli uzun süreli kalmak ve tatil yapmak amacıyla gelen kişiler olduğundan oteller Antalya için oldukça önemlidir. Otel bulmak hele ki yaz döneminde Antalya’da biraz zorlaşmaktadır. Çünkü gelen turist ve ziyaretçilerle neredeyse iki üç katına çıkan nüfusla birden kalabalıklaşan Antalya’da oteller anında dolabilmektedir. Biz bu yazımızda Antalya’ya güzel bir tatil ve gezinti için gitmeyi düşünen siz okurlarımıza bu tatil ve gezintinizin gerçekten de güzel geçmesi ve kalacak yer sıkıntısı yaşamaması için bir rehber hazırladık. Bu yazımızdaki tüm içerikleri dikkatle ve okuyarak ve kendinize en uygun seçeneği seçerek konaklama sıkıntınız olmadan tatilinizi güzel bir şekilde geçirebileceksiniz. Öncelikle Antalya’ya gelmeden önce kendinize bir tatil listesi oluşturmanızı ve bunun içerisine tatilde kalacağınız otel alternatiflerini de eklemenizi öneririz. Ayrıca bu otellerden de en uygun olanı tatilinize gitmeden önce rezervasyon edip yerinizi ayırmanızda fayda olduğunu düşünmekteyiz. Peki Antalya’daki otel seçenekleri nelerdir? Şimdi onlara bir göz atalım.

Antalya’da Aileler İçin En Uygun Oteller

en güzel antalya otelleri
Antalya’ya gelen aileler için en önemli kaidelerden birisi de oteldir. Çünkü aile oldukları için çocuklarının ve ailenin diğer üyelerinin de rahat edebileceği bir otel aranır. Bu oteller Antalya’ya gelen aileler için birçok şekilde bulunmaktadır. Ayrıca neredeyse tüm aile bütçelerine uygun otellerde bulunmaktadır. Bunlar tabi ki bütçelere göre farklılık göstermektedir. Butik oteller, otantik oteller, modern oteller, 5 yıldızlı oteller, ev tipi oteller gibi birçok alternatifiniz bulunmaktadır. 
Antalyanın en iyi otelleri
Bu oteller arasında normal bir bütçeli aileler genelde Butik, modern ve ev tipi otelleri seçmektedirler. Orijinallik ve doğa düşkünü olan aileler ise genelde otantik otellerden yana tercihlerini kullanmaktadırlar. Varlıklı olan aileler ise genellikle tüm bu seçenekleri de barındırabilen çok yıldızlı otelleri tercih etmektedirler. Şimdi bu otellerin birbirlerinden farkları neler onlara bir göz atalım.

Antalya’da Gidilebilecek Oteller: Butik Oteller

Butik Antalya Otelleri
Antalya'da birçok tatil beldesinde bulabileceğiniz bu otel türü genellikle küçük ve sevecen bir yapıya sahip otellerdir. Bu otellerin standartları genellikle diğer otellerle hemen hemen aynıdır. Ancak bu tip oteller diğerlerine göre genelde daha sessiz sakin ve az sayıda insanın bulunduğu otellerdir. Bu nedenle aileler ve sessizlik düşkünleri bu tarz otelleri tercih edebilirler. Her otelde olduğu gibi butik otellerde de ücretle doğru orantılı olarak alacağınız kalite ve hizmet standardı da artmaktadır. 
Antalyanın en iyi otelleri
Yani normal beş yıldızlı bir otelin kalitesini butik otellerde de bulabilirsiniz. Ancak bu kalitenin ücreti normal beş yıldızlı otel fiyatıyla hemen hemen aynı olacaktır. Butik oteller genelde en az 10 en fazla 50 odaya yakın bir kapasiteden oluşmaktadırlar. Diğer otellere göre oldukça düşük olan bu sayı tatilcileri kendisine çekmeyi başarmaktadır. Sizde güzel olduğu kadar sessiz veya aileye de uygun olabilecek bir otel arıyorsanız butik otelleri tercih edebilirsiniz.


Antalya’da Gidilebilecek Oteller: Otantik Oteller

Antalyada kalınabilecek oteller
Tam bir doğa hayranıyım, insanların kültürleriyle iç içe yaşamayı çok seviyorum, önemli olan üst düzey konfor değil doğal ve orijinal konfordur. Diyenlerdenseniz sizin için en uygun otellerden birisi otantik tip otellerdir. Antalya’nın hemen hemen her yerinde bulabileceğiniz bu oteller ile doğanın içinde yaşayacağınız bir tatil geçirebileceksiniz. 
Otantik Antalya Otelleri
Tatiliniz boyunca temiz hava, yöresel tatlar, bölge insanlarıyla iç içe olma ve kültürel mimarinin farkına varacaksınız. Otantik otelleri butik otellerden ayıran en önemli özelliği de bu orijinalliği ve doğallığıdır. Sizde eğer doğayla iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerdenseniz hiç düşünmeden otantik bir oteli tercih edebilirsiniz.

Antalya’da Gidilebilecek Oteller: Modern Oteller

Konfor ve Kalite birinci standardınız ve aradığınız otellerde öncelik olarak, rahatlık, ulaşım kolaylığı, önemli merkezlere yakınlık ve her an her istediğinize ulaşabileceğiniz bir yapı ve kalite arıyorsanız şehir ve ilçe-belde merkezlerindeki modern otelleri tercih edebilirsiniz. Bu oteller daha önce bahsettiğimiz butik otellere ve otantik otellere göre size sunulan hizmet konusunda daha ön plandadırlar. Müşterileri her konuda konfor içinde tutmak için çalışmaktadırlar. Bu tür otellerde genelde çok fazla insan kapasitesi bulunmaktadır. Oda sayısı çok fazladır. Her bütçeye uygun olabilecek tarzda otellerden birisidir. 
Antalya’da Gidilebilecek Oteller
Eğer tatilde bile internet, telefon ve benzeri hizmetleri sürekli kullanmanız gerekiyorsa bu tarz otelleri butik ve otantik otellere tercih etmeniz gerekebilir. Çünkü bu oteller yapıları gereği şehir merkezlerinden uzak olabileceği gibi bu sebebe bağlı olarak sizin de internet, telefon ve benzeri şeylerde sorun yaşamanız olası olabilir. Ancak modern oteller merkezlerin tam kalbinde olduğundan bu şekilde bir sorunla karşılaşma imkânınız bulunmamaktadır. Modern otellerde açık büfe, odaya servis, oda temizliği, çamaşır ve benzeri ihtiyaçları temizlettirebilme, ücretsiz wifi, gelişmiş restoran ve birçok görevli bulunduğundan ismine yakışır bir hizmet verilmektedir. Sizin de modern hizmetlere oldukça fazla ihtiyacınız varsa bu tip otelleri tercih etmeniz Antalya ziyaretinizi daha verimli hale getirecektir. 

Antalya’da Gidilebilecek Oteller: Çok Yıldızlı Oteller

Antalyanın en güzel otelleri
Dünya standartlarında hizmet veren bu otellerde ücret diğer otellere göre biraz daha üst gelirlilere göre ayarlanmıştır. Çünkü otellerin kalitesi oldukça yüksektir. Bu çok yıldızlı otel kavramı genelde tek tip bir otelden oluşmamaktadır. Diğer tüm otellerin bu şekilde bulunanları vardır. Yani butik bir otelinde, otantik bir otelinde, modern ve ev tipi bir otelinde çok yıldızlı olan türevleri bulunmaktadır. Bu tip otellerde otel nerede olursa olsun o bölgeye göre en yüksek standart verilmeye çalışılmaktadır. Genellikle iş adamları, üst düzey yöneticiler ve önemli kişilerin tercihleri arasında bulunmaktadır. 
Antalya'nın en güzel otelleri
Siz de eğer bu tip kişiler arasında bulunuyorsanız ve gerçekten güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız, kaliteye alışmışsanız ve bu standartta bir şekilde devam etmek istiyorsanız çok yıldızlı oteller sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. İster otantik birçok yıldızlı oteli ister butik çok yıldızlı bir oteli isterseniz de diğer otel tiplerinden çok yıldızlı otel imkanını bulabilirsiniz. Genelde diğer alternatiflerine göre bulunduğu konum, verdiği üst kalite hizmet ve diğer birçok hizmeti ile otelcilik adına gerçekten çığır açan otellerdir. Yıldız sayısına göre verilen hizmet ve alınan ücrette artmaktadır. Yani yıldız sayısı ile hizmet ve ücret doğru orantılıdır. Bu tarz otelleri bütçesi geniş olan ve kaliteli hizmet arayan tüm okurlarımıza ısrarla önermekteyiz.

Antalya’da Gidilebilecek Oteller: Ev Tipi Oteller

Geniş ve kalabalık aileler için oteller bazen yetersiz kalabilmektedir. Eğer sizde geniş bir aileye sahipseniz veya kalabalık bir topluluk halinde tatil yapmayı planlıyorsanız sıradan oteller yerine ev tipi otelleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz otellerde size 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve daha birçok çeşidi bulunan gerçekten ev olan yerler tahsis edilmektedir. Buraların ücreti kalabalık bir kafile veya ailenin normal otelde odalara vereceği para ile hemen hemen aynı fiyata gelmektedir. Bu nedenle daha kullanışlı ve bu tarz turist ve ziyaretçilere daha uygun gelmektedir. Yemek ve benzeri ihtiyaçlarda bazı ev tipi oteller hizmet sunarken bazıları sadece barınma ihtiyacınız olan yeri size tahsis etmekte ve geri kalan tüm ihtiyaçlarınızı size bırakmaktadır. Bu da sizin seçiminize ve bütçenize bağlı bir durumdur.

Yorum Gönder

 
Top