z Ufak Dokunuşlarla Eski Kıyafetlerinizi Yenileyin | En iyi Hediye Fikirleri

eski kıyafetlerden kıyafet yapmak
Eski elbiseler nasıl değerlendirilir? Bu yazımızda sizlere gardırobunuzdaki eski giysilerinizi nasıl değerlendirebileceğinizin püf noktalarını ve modaya uygun yeni kıyafet tasarımlarını anlatıyoruz! Dolabınızı yenilemenize yardımcı olacak birkaç kolay adımda şık kıyafetler hazırlamak oldukça kolay. Bazen yeni kıyafetler almak yerine elimizde olanları değerlendirmek zorunda kalabilirsiniz ki bu gayet doğal bir şey! Geri dönüşüme ve bütçenize katkıda bulunacak her türlü yöntemi denemelisiniz! Özellikle sürekli modaya uyum sağlamak sizlere zor geliyorsa, kıyafetlerinizi yenilemek ve yeni bir tarz oluşturmak çok daha mantıklı! Bu sayede hem tarzınızdan taviz vermeyeceksiniz hem de paranız cebinize kalacak! Sizler için sunacağımız birbirinden şık eski giysileri yenileme projelerinden bazılarını kendi gardırobunuzdaki kıyafetler için uygulayabilirsiniz! Çok kısa bir süre içinde ve oldukça pratik bir şekilde eskisinden çok daha güzel kıyafetlere sahip olmak sizin de hakkınız! Bu DIY projelerinin yardımıyla eski kıyafetlerinizi yeni moda ve şık parçalara dönüştürmek çok hoşunuza gidecek! Giysilerinizi bir sonraki seviyeye çıkarmak için bu el yapımı giysi yenileme fikirlerini gözden geçirin. Keyfini çıkarın!

Eski Kıyafetleri Yeniden Değerlendirme Yolları


1. Püsküllü Bluz

eski kıyafetlerden yeni kıyafet yapma
Listemizin ilk sırasında düz ve sıradan bir bluzun nasıl hareketli hale geleceğini göreceksiniz! Proje sonunda ortaya çıkan görüntüye sizler de inanamayacaksınız! Evinizde mutlaka düz BASIC bir bluz vardır! Bu bluz ile farklılık yaratmanız biraz zor olabilir! Fakat bu bluzu oldukça tarz hale getirmek için harika bir fikrimiz var! İlk olarak yapmanız gereken şey elinize bir makas almak! 
eski kıyafetlerden yeni kıyafet yapma
Bluzunuzun alt kısmını acımadan şeritler halinde kesin! Daha sonra bu şeritleri yukarıdaki resimdeki gibi düğümler halinde bağlayın ve ilerleyin! Ve artık çok daha havalı ve sıra dışı bir bluza sahipsiniz! Sıfır maliyet ile çok şık bir bluza sahip olmak işte bu kadar basit!

2. Dantelli Gömlek

eski giysileri yenileme
Sıradaki DIY projemizde sıradan bir gömleğin nasıl havalı bir hale dönüştüğünü göreceksiniz! Evinizde bulunan düz renkli sade gömleği biraz eklemeler yaparak harika bir gömleğe dönüştürebilirsiniz! İlk olarak gömleğin arka kısmını V şeklinde kesin ve oraya uygun bir şekilde danteli dikin! Daha sonra kol kısımlarını büzüştürün ve önden görünümünün de havalı olmasını sağlayın! İşte bu kadar basit! Artık elinizde çok dikkat çekici ve sıra dışı tasarımlı bir gömlek var! Sokaklarda yürürken tüm gözler sizin üzerinizde olacak!
eski elbiseler nasıl değerlendirilir

3. Fiyonk T-Shirt

eski kıyafetleri nasıl değerlendirebiliriz
Son zamanlarda fiyonklu modeller oldukça moda! Eğer sizde böyle bir kıyafet yoksa hiç üzülmeyin! Çünkü sıfır maliyet ile bu modaya ayak uydurmanız oldukça mümkün! Düz renkli kısa kollu tişörtünüzde olan değişikliğe sizler dahi inanamayacaksınız! İlk olarak tişörtün kollarını kesin ve kolsuz hale getirin! Daha sonra boyun kısmını da biraz kesin ve daha yazlık bir hava katın! Son olarak arka kısmını göbek hizanıza kadar kesin ve ön kısmını ortadan ikiye kesin!
eski kıyafetleri nasıl değerlendirebiliriz
Kesilen iki parçayı fiyonk olarak bağladıktan sonra fiyonk tişört kullanılmaya hazır! Artık oldukça tarz ve şıksınız! Bu kadar kısa sürede böyle bir tişört yapımı oldukça şaşırtıcı değil mi?
eski kıyafetlerden yeni kıyafet hazırlamak
eski giysileri yenileme

4. Çift Askılı Bluz

eski kıyafetleri nasıl değerlendirebiliriz
Askılı bluzlara ayrı bir hava katmanın tam zamanı! Sıcak yaz aylarında sizleri bir nebze daha rahatlatacak biz bluz tasarlamak oldukça kolay! Nasıl mı? Evinizde bulunan kalın askılı bir bluzu bu projede kullanabilirsiniz! Yapmanız gereken tek şey ise bluzun askı kısmının orta kısmını kesmek! İşte bu kadar! Bu işlem sonucunda oldukça havalı ve sıra dışı çift askılı bir bluzunuz olacak! Gören herkesin dikkatini çekecek bu bluzu soranlara “ben yaptım” diye rahatlıkla hava atabilirsiniz!
eski kıyafetlerden modaya uygun kıyafet

5. Bağcıklı Bluz

eski kıyafetlerle moda kıyafet yapımı
Resimdeki bluzu yapmak her ne kadar zor gibi gözükse de aslında çok basit! Bağcıklı bluz yapımı belki de en kolay DIY projelerinden bir tanesi! Düz renkli bir bluzu bu projede kullanabilirsiniz! Yapmanız gereken ilk şey ise bluzunuzu ortadan ikiye kesmek! Daha sonra bağcıkları kestiğiniz yerlere dikin ve ipleri geçirin! İşte bu kadar basit! Tarzınızı yansıtmak hiç bu kadar uygun maliyetli olmamıştı!

6. Önü Çapraz Badi

eski kıyafetleri nasıl değerlendirebiliriz
Özellikle bu yıl önü çapraz badiler oldukça popüler! Büstiyer tarzında olan bu badileri evinizde kendi el emeğiniz ile yapabilmeniz oldukça kolay! Eğer düz renkli sıradan bir badiniz var ise değerlendirmenin tam zamanı! Yapılışı ise oldukça pratik! Badinin arka kısmına belinizin hizasına kadar kesin! Daha sonra ön kısmını da ortadan ikiye kesin ve gövde bölümünü de kesin! 
Eski Kıyafetleri yenileme
Son olarak öndeki iki kesilen parçayı arkaya çapraz bir şekilde götürün ve arkadan bağlayın! Dekolteli önü çapraz badiniz çok kısa bir sürede kullanılmaya hazır! 
Eski Kıyafetleri yenileme

7. Sırt Dekolteli Bluz

Eski Kıyafetleri yenileme
Yine oldukça pratik bir DIY projesi ile karşınızdayız! Sırt dekoltesi pek çok bayanın tercihlerinden bir tanesi! Özellikle yaz aylarında bu tarz bluzlardan sıklıkla görmekteyiz! Eğer siz de böyle bir bluza sahip olmak istiyorsanız buna para ödemek zorunda değilsiniz! Evde çok basit ve pratik bir şekilde sırt dekolteli bluz yapabilirsiniz! Evet, yalnız duymadınız! Bu DIY projesini yapmak kolay olduğu kadar uygun fiyatlı hatta ücretsiz! Yapmanız gereken ise yenilemek istediğiniz bluzunuzun arka kısmında üç veya dört adet kesik oluşturmanız ve daha sonra onları bir dantel parçası ile dikmeniz! İşte bu harika bluzu tasarlamak bu kadar basit! 

8. Yakası Dantelli Bluz

eski trişöartten kıyafet yapımı
Düz bir tişörtü nasıl şık bir hale getireceğinizi düşünüyorsanız bu DIY projesini dikkatle okuyun! Her bayanın evinde mutlaka düz renkli tişörtler vardır! Bu tişörtleri rafa kaldırmadan önce oldukça şık bir hale getirmek sizin elinizde! Yapılışı ise oldukça basit ve pratik! İlk olarak tişörtün yaka kısmına danteli dikin! Daha sonra dantelin hizasından boyun kısmını ve kol kısımlarını kesin! Ve yakası dantelli bluz giyilmeye hazır! Ne kadar da şık oldu, değil mi? Artık sokaklarda fark yaratmanın tam zamanı! Parasız bir şekilde kıyafetlerinizi yenilemek işte bu kadar basit!

9. Asimetrik Bluz

eski kıyafetleri yeniden değerlendirme
Asimetrik modeller yine son zamanların popüler parçalarından bir tanesi! Böyle bir kıyafete sahip olmak istiyor fakat yeterli bütçeniz yoksa bu DIY kıyafet yenileme projesi tam da sizlere göre! Evde düz renkli bir tişörtünüz var ise bu asimetrik bluzu sıfır maliyet ile tasarlayabilirsiniz! Nasıl mı? İlk olarak tişörtün bir kolunu kesin! Daha sonra diğer kolu da ortadan ikiye kesin ve aynı tarafın gövde kısmında da çizikler oluşturun! Son olarak bu kestiğiniz yerleri fiyonk şeklinde bağlayın ve asimetrik bluzunuzu giymeye başlayın! Tüm gözleri üstünüzde toplayacak bu harika bluzu bu kadar kısa sürede yapmak gerçekten hayret verici!


10. Kolu Dantelli Askılı Bluz

eski kıyafetlerden geri dönüşüm
Sıradan askılı bluzlarınıza hareket katmak ister misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise gözlerinizi dört açın ve iyi okuyun! Basit bluzlarınızı çarpıcı ve sıra dışı bir kıyafete dönüştürmek çok ama çok kolay! Yapmanız gereken tek şey askılı bluzun kol kısımlarına, omzu kapatacak kadar bir dantel dikmek! İşte bu kadar basit! Oluşan farklılığa sizler dahi inanamayacaksınız! Basit bir bluz yerine artık çok daha şık bir bluza sahipsiniz! Ne kadar da kolay, değil mi? Bu DIY projesi ile bütçenize olan katkı gerçekten çok büyük! Dışarıda belki en az 20-30 TL’ye bulabileceğiniz bu bluza siz 0 TL ile sahip oldunuz bile!

11. Şık Yaka Kravat Bluz

eski kıyafetleri değerlendirme
Bu sıcak yaz aylarında uzun kollu gömleklerden kurtulmanın tam zamanı! Modelinden sıkıldığınız uzun kollu gömleğinizi çok daha farklı bir kıyafete dönüştürmek ister misiniz? Üstelik çok kolay bir şekilde! İlk olarak tabii ki de kol kısımlarını kesmeniz gerekiyor! Ve son modaya uyum sağlaması için boyunu da biraz kısaltmanız! Daha sonra kestiğiniz kol kısmından bir kravat yapın ve gömleğin boynuna takın! İşte bitti! Şık yaka kravat bluz artık kullanılmaya hazır! Sokaklara çıkıp boy göstermenin tam zamanı! Bu gömleğe herkes hayran kalacak!

12. Elbiseden Bluz

eski kıyafetleri değerlendirme
Elbise giymekten sıkıldıysanız sakın elbiselerinizi atmak gibi bir hataya düşmeyin! Çünkü o elbiseyi harika bir bluza dönüştürebilirsiniz! Hem de çok basit bir yöntemle! Elbisen bluz DIY projesi, bayanların epey bir hoşuna gidecek! Yapmanız gereken tek şey ise elbise boyunu istediğiniz kadar kısaltmak ve giymek! İşte bu kadar basit! Artık elbise yerine kot pantolonlarınız ile giyebileceğiniz şahane bir bluzunuz oldu! Soran herkese “ben yaptım” diye gururla anlatabilir ve arkadaşlarınıza da yapması için tavsiye edebilirsiniz!
eski kıyafetlerden yeni tasarımlar

13. Rambo Askılı Bluz

eski kıyafetlerden yeni kıyafet yapma
Tişörtlere çok farklı bir boyut kazandırmak isteyenler için harika bir önerimiz var! Tam yaz modasına uyacak rambo askılı bluz, bir tişörtten yapıldığına inanmak gerçekten çok zor! Ama yapılışı da bir o kadar basit! İlk olarak düz renkli sıradan bir tişörte ihtiyacınız olacak! Bu tişörtün kollarını ve yaka kısmını kesin! Ardından arka kısmından askı kısmının iki tarafını da ortada birleştirin ve bir materyal ile bağlayın! Bu bir zincir, kurdele veya bir dantel olabilir! Ve artık rambo askılı bluz kullanılmaya hazır! Hem de oldukça kısa bir sürede! Neredeyse sıfır maliyet ile artık yepyeni bir kıyafete sahipsiniz! Ne kadar güzel, değil mi?

14. Parıltılı Şık Tişört

eski kıyafetlerden yeni kıyafet yapma
Bu sezona damgasını vuran parıltı akımı tişörtlere de yansıdı tabii ki! Artık baktığınız her yerde bir ışıltı bir parıltı görebilmeniz mümkün! E o halde neden sizde de olmasın? Parıltılı şık tişört yapımı oldukça basit ve pratik! Sadece birkaç malzeme ile ortaya çıkan sonuca sizler de inanamayacaksınız! Parıltı şık tişört için siyah renkli düz bir tişörte ihtiyacınız olacak! Bu tişört üzerine kumaş boyası ve parıltıları yapıştırın ve tişörtlere renk katın! Işıl ışıl, göz kamaştıran bu tişört gören herkesin dikkatini çekecek! Artık sokaklarda modaya uyum sağlamanın verdiği özgüven ile rahat rahat dolaşabilirsiniz! Parıltılı şık tişört çok havalı! Ayrıca el emeğiniz ile bir tişört yapmış olmanın mutluluğu da çok başka!
sevgiliye özel site

Yorum Gönder

 
Top