z El Yapımı Yılbaşı Hediye Kavanozu | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı romantik kavanoz
Yılbaşına artık sayılı günler kaldı. Her yılbaşında farklı birer hediye yapmak isteyenler için özel olarak hazırladığımız bu yazımız ile aradığınız el yapımı hediye fikrini bulabilirsiniz. Yapımı oldukça basit ve kolay olan bu hediyeyi dilerseniz anneleriniz için de yapabilirsiniz. Hem annelere hem de sevgililerinize özel olarak yapacağınız bu hediye için gerekli olan malzemeleri kırtasiyelerden ve ev eşyası satan mağaza ya da dükkanlardan bulabilirsiniz. Pahalı hediyeler alıp manevi değeri az olan hediyeler seçmektense kendi el emeğiniz ile yapacağınız bir El Yapımı yılbaşı hediyesi her zaman daha anlamlı olacaktır. Bu yılbaşında bir farklılık yapın ve sevdiklerinizi kendi el emeğiniz ile hazırladığınız, manevi değeri oldukça yüksek olan bu hediye fikri ile şımartın!

Gerekli Olan Malzemeler:


• Dilediğiniz sayıda ve boyutta kavanozlar
• Çeşitli renklerde simler
• 3-4 adet sıvı yapıştırıcı
• Kavanozların dışını süslemek için aksesuarlar
• 1 adet sulu boya fırçası
• Kavanozların içini doldurmak için çeşitli aksesuarlar

1. Adım: Kavanozları Hazırlama

yılbaşı çikolata kavanozu
Yapmaktan keyif alacağınız ve yaptıkça daha çok yapmak isteyeceğiniz hediye fikirlerinden biri olan kavanoz süsleme sanatı ile sevdiklerinizi fazlası ile mutlu edebilirsiniz. El yapımı yılbaşı hediye fikirleri içerisinde yer alan bu hediye modelinin ilk adımı kavanozların hazırlanması olacaktır. Bu etapta ihtiyacımız olan malzemeler renksiz cam kavanozlar, sulu boya fırçası, sıvı yapıştırıcı ve simler olacaktır. Bu etaba başlamadan önce kavanozlarınızı iyice temizlemelisiniz. Herhangi bir şekilde toz veya iz olmamalı. Bu hediyenizin kötü görünmesine sebep olacaktır. Temizleme işlemini gerçekleştirdikten sonra sıvı yapıştırıcınızı bir kaba dökün ve sulu boya fırçanız ile kavanoz içerisine dilediğiniz şekli çizin ve üzerine kullanmak istediğiniz simi dökün. Bu sayede simler, yapışkanın üzerine yapışacaktır. Oluşturduğunuz şekil tamamen simle kaplanacaktır. Bir şekil bitmeden ve kurumadan diğer şekle geçmeyin. Bu şekillerin birbirine karışmasına veya simlerin birbirine karışmasına sebep olacaktır. Eğer karışık renkte olan şekiller yapmak istiyorsanız simlerinizi dökmeden önce karıştırın ve kavanoz içerisine öyle dökün.

2. Adım: Simleri Sabitleme

sevgiliye kavanoz çikolata yapımı
Dökmüş olduğunuz simler, zaman içerisinde yapışkan üzerinden çıkabilir. Bu durumu önlemek için simlerinizin tam anlamıyla kavanoz içerisine sabitlenmesi gerekecektir. Yılbaşına hediye fikirleri içerisinde yer alan kavanoz boyama sanatını yaparken bu adım oldukça önemli bir adım olacaktır. Şekillerinizin hepsi kuruduktan sonra sıvı yapıştırıcı ile simlerinizin üzerinden tekrar geçmeniz gerekecektir. Bu sayede simleriniz tam anlamıyla kavanozunuzun camlarına sabitlenecektir. Bu işlemi aynı zamanda tutkal yardımı ile de yapabilirsiniz. Tutkalınızı bir kat sürdükten sonra, iki ve hatta üçüncü kat sürerek sabitleyebilir ve hem bu sayede kavanozunuzun içerisinde net bir görüntü yaratabilirsiniz. Eğer yapıştırıcı veya tutkal ile uğraşmak istemiyorsanız, beyaz bir karton alıp kavanozunuzun içerisine yapıştırabilirsiniz. En etkili çözüm bu olacaktır. 

3. Adım: Kavanozun Dışını Süsleme

el yapımı çikolata kavanozu
Kavanozlarınızdaki simleri sabitleyinceye kadar, kavanozlarınızı hareket ettirmemeye özen gösterin. Tam anlamıyla kuruması 20-25 dakikalık bir zamanınızı alacaktır. Bu kurutma işleminden sonra kavanozlarınızı hareket ettirebilirsiniz. Sevgiliye yılbaşı hediyesi olarak yapacağınız bu hediye fikrinin son aşaması kavanozlarınızın dışını süslemek olacaktır. Süsleme kısmı tamamen sizlerin hayal gücüne kalacaktır. Dilerseniz dışına cam kalemleri ile özlü sözler yazabilir, dilerseniz yine sim tekniğini uygulayarak farklı modellerde şekiller yapabilirsiniz. Sevgiliniz ile birlikte olduğunuz fotoğrafları da kavanozun etrafına yapıştırabilirsiniz. Bu sayede oldukça farklı bir sürü kavanoz elde edebilirsiniz. Kavanozlarınızın içerisini çiçekler, çikolatalar veya başka eşyalar ile doldurabilirsiniz. Şimdiden sevdikleriniz ile mutlu yıllar dileriz!
yılbaşı hediyesi

Yorum Gönder

 
Top