z Yılbaşı İçin Harika Yemek Önerileri | En iyi Hediye Fikirleri

yılbaşı yemeği
Yeni yıl yemekleri denilince akıllarınıza ilk ne geliyor? Elbette Hindi diye seslendiğinizi duyar gibiyiz. Özellikle bir davet veriyorsanız ve özel yeni yıl yemekleri arıyorsanız o halde Yeni yıl Hindi tarifimizi mutlaka deneyin deriz. Ben yapamam ya da çok zor bir tarif gibi düşünmeyin. Aslında oldukça kolay ama sadece pişirmesi biraz zaman alan bir yemek o kadar. O halde gelin yılbaşı sofrasına en çok yakışan Yeni yıl Hindi tarifimize bir bakalım. Hatta biraz daha ileriye gidecek ve sizlere iç pilavlı hindi tarifini sunuyor olacağız. Böylelikle ekstra bir pilav daha yapmak zorunda kalmıyor olacaksınız.
yılbaşı hindisi

İÇ PİLAVLI HİNDİ TARİFİ


Kişi sayısına uygun boyutta bir hindi alabilirsiniz. illa en büyük boy hindi almanız gerekmiyor. Eğer iç pilavlı yapmak istemiyorsanız o halde yarım hindi olarak da satın alım yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • Hindi
  • Defne yaprağı
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Tuz
  • İç pilavı için
  • Çiğ badem
  • Karabiber
  • Kuşbaşı kuzu eti 200 gram
  • Tuz
  • Tereyağı

yılbaşı hindi tarifi
İlk olarak hindimizin pişirme aşamasına geçelim. Hindinizi içini ve dışını olmak üzere güzelce yıkayınız. Ona uyacak büyük bir tencere alınız ve ilk olarak yağda her tarafını çevire çevire kızartmaya başlayınız. Yani kısaca dışının biraz kızarmasını sağlayarak mühürlüyor olacaksınız. Sonrasında ise üzerini geçecek kadar su koyarak tuz ve karabiberi ekleyiniz. Defne yaprağını da ekleyerek kapağını kapatınız ve en az 2 saat pişirme bırakınız. Hindinin türüne göre pişirme süresi değişiyor olacaktır. Ara ara çatal batırarak pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Pişmiş ama dağılma kıvamına gelmeden ağzını kapatıp soğuması için bir kenara alınız. Bu arada pilavınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

İç pilavı

Pirincinizi ve bademlerinizin kabuklarını soyarak ışık suda bekletiniz. Hatta bademi hafif kaynatırsanız daha iyi olacaktır.
yılbaşı yemeği nasıl olmalı
İç pilavı için ise tere yağında pirincinizi kavurunuz. Sonrasında ise çiğ bademlerinizi pirincinizin içine katınız ve karabiber ile tuzunu ekleyiniz. Eğer kuş üzümü seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Ayrı bir tavada kavurduğunuz çok ufak ufak doğradığınız kuzu kuşbaşılarınızı da pilavın içine katarak çok az su verip hafif pişmesini sağlayınız. Sonrasında ağzını kapatarak hindinin içine doldurup bir ip ile dikmeye başlayınız. Böylelikle bir süre de fırında pişecek ve sonrasında demleniyor olacaktır. Doldurduğunuz hindinin dışına hafif yoğurt sürerek daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz. Bu hazırladığınız iç pilavlı hindiyi bu kez fırına veriniz ve yaklaşık bir yarım saat daha pişiriniz. Yemeğe yarım saat kala hazır ederek biraz demlenmesini sağlayabilirsiniz. Bir servis tabağına alarak bütün halde getirip servisini yapabilirsiniz. Görsel olarak masanızı fazlası ile dolduracak ve çok hoş bir yeni yıl yemeği olarak sunuluyor olacak.


BEN NE ANLARIM HİNDİDEN Mİ DİYORSUNUZ?

Yılbaşı Yemek Önerileri
Ben böylesi bir güne hindi sunmak isterim ama asla bu dediğiniz tarifi bile yapamam derseniz o halde size biraz işin kolayını da sunalım öyle değil mi? Dilerseniz yeni yıl günü pilav ile doldurulmuş ve pişmiş olarak satılan hindilerden alabilirsiniz. Birçok restoran ve hatta marketler bile pişmiş yeni yıl hindisini satışlarını yapmaktadırlar. Üstelik siz söylemedikçe bunu misafirleriniz dahi anlamaz. O kadar emek verip masa hazırladınız ve farklı tadımlıklarda yaptınız öyle değil mi? Hindi de varsın hazır olsun.

YENİ YIL ET YEMEKLERİ

yılbaşı yemekleri
Yeni yılda hindi sevmem diyorsanız o halde kırmızı et seçeneklerini sunalım öyle değil mi? En güzel davet yemeklerinden biri olacak Yeni yıl et yemeği olarak kuzu butu önerebiliriz. Bir büyük kuzu butu ortalama 5 kişi için yeterli olacaktır. Daha kalabalık iseniz ek yemek yapabilir ya da iki adet alabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Fırında kuzu butu
  • Bir adet kuzu butunun kemiklerini çıkartın
  • Defne yaprağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yağlı kağıt

Yapılışı:

Kuzu butunun içini ve dışını güzelce tuz ile karabiber sürerek baharatlayınız. Sonrasında ise yine içine ve dışına zeytinyağı sürerek dinlenmeye bırakınız. Bu işlemi geceden yaparak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Fırını ısıtınız ve bu kuzu butunu hafif bütün hale getirerek yağlı kağıda sararak her tarafını kapatınız. Bu sayede daha hızlı ve daha güzel pişecektir. Yaklaşık 2 saat kadar fırında pişirmeye bırakınız. Yaklaşık 15 dakika dinlendirdikten sonra fırından çıkarıp sıcak servis yağınız. Direk bıçak ile parça parça keserek kolayca servisini yapabilirsiniz. Hem oldukça lezzetli hem de güzel bir Yeni yıl davet yemeği olarak hazırlayabilirsiniz.

Yeni yıl salata önerisi

yılbaşı yemek tarifleri
Yeni yıl sofra önerisi olarak bu kez salatalara değinelim. Sıradan bir salata yapıp ortaya koymak yerine, atom marulun yapraklarını çanak olarak kullanıp salatalarınızı içlerine doldurabilirsiniz. Hem böylelikle çok hoş güzel sunumlu salata yapabilirsiniz. Salata sunumu için farklılık arayanlar için bizce ideal olacak. Bu görselin içine her istediğiniz salatayı koyabilirsiniz. 
yılbaşı yemek önerileri
Bir Amerikan salatası sunumu da yapabilirsiniz, bir yeşil salata sunumu da yapabilirsiniz. Bu tamamen masanıza uyum sağlayacak salata çeşidiniz ile alakalı.
yılbaşı yemek tarifleri

YENİ YIL APERATİFLERİ

yılbaşı yemek tarifleri
Yeni yıl yemek masanıza aperatifler koyarak da lezzet katabilirsiniz. Hem öncesinde ufak tefek atıştırmalık olarak sunabilir hem de masanızda yer almasını sağlayabilirsiniz. Kısaca her türlü bir yeni yıl sofrasında yardımcı yemek olması gerekiyor. Bunun için sizlere birkaç öneride bulunalım dedik.
yılbaşı yemek tarifleri
Geleneksel bir yeni yıl sofrası kurmak istiyorsanız o halde aperatif olarak içli köfte sunabilirsiniz. İster haşlama isterseniz kızartma tercih edebilirsiniz.
yılbaşı yemek tarifleri
Dilerseniz patates çanakları da hazırlayabilirsiniz. Patates salatasını ezerek mimi kek kalıplarına koyup tabağa ters çevirip servis yapabilirsiniz. Orta kısmına da süzme yoğurt koyarak harika bir yılbaşı mezesi olarak da ikram yapabilirsiniz.
değişik yılbaşı hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top