z Yılbaşında Neler Yapılabilir | En iyi Hediye Fikirleri

yılbaşı eğlenceleri
Acısı ile tatlısı ile geride bırakmaya hazırlandığımız bu yıla veda ederek yeni bir yıla merhaba demeye sayılı günler kala yılbaşı kutlama programları da hazırlanmaya başlandı. Yılbaşı için herkes farklı bir program planlaması yaparken ortak amaç ise en güzel yılbaşı programını oluşturmak olarak öne çıkıyor. Yılbaşını isterseniz evde sevdiklerinizle baş başa isterseniz de kalabalık arkadaş grubu ile dışarıda kutlayın öncelikli amacınız eğlenmek olmalıdır. Sessiz sakin bir yılbaşı gecesi geçirmek istiyorsanız dahi basit kutu oyunları ve tombala gibi eğlenceli oyunlar ile gecenize bir parça eğlence katabilirsiniz. Peki, yılbaşında ne yapılabilir?

    Ailenizle Birlikte Olmayı İhmal Etmeyin!

    yeni yıl kutlamaları
    En güzel kutlama kesinlikle sevdikleriniz ve ailenizle birlikte yapacağınız kutlamadır. Bu özel günü sevdiklerinizle beraber geçirebilir, yılbaşını evde kutlamak için özel bir program hazırlayabilirsiniz. Gecenize biraz daha eğlence katmak için kutu oyunları alabilir yılbaşı denildiği zaman akla ilk gelen oyun olan tombalayı hazırlayabilirsiniz. 
    yılbaşı tombala
    Tabi ki konuklarınızı ağırlamak için mükellef bir sofra hazırlayabilir, yılbaşı yemek menüleri ile sevdiklerinize eğlence öncesi müthiş bir ziyafet sofrası atabilirsiniz. Yılbaşı akşamı denildiğinde akla ilk gelenlerin başında yer alan çerezlerinizi mutlaka bir gece öncesinden hazırlayın. Yine dilerseniz bu geceye özel olarak yılbaşı hindisi pişirebilir, ikramlar ve eğlenceli oyunlar ile bu özel günü son derece eğlenceli bir şekilde evinizde sevdiklerinizle baş başa geçirebilirsiniz. 

    Yılbaşı Kutlaması İçin Mekân Nasıl Seçilir?

    yılbaşı eğlencesi
    Yılbaşını dışarıda kutlamak isteyen kişiler için ise önemli olan doğru mekân seçimidir. İşte “yılbaşı nerede kutlanır?” sorusuna yanıt olabilecek farklı alternatif önerileri;

    • Yılbaşı Turları İle Fırsatları Değerlendirin: Yılbaşı kutlamaları için düzenlenen yurtiçi ve yurtdışı turları tekliflerini değerlendirebilirsiniz. Özellikle de yılbaşı kutlamaları için büyük bütçeler ayıran şehirleri tercih etmeniz durumunda unutulmaz bir yılbaşı kutlaması yaşayabilirsiniz. Zaten Paris yılbaşı turları ve New York yılbaşı turları gibi ünlü yılbaşı kutlamalarının yapıldığı meydanlar için özel turlar da düzenlenmektedir. Bu turların yanı sıra yurt içerisinde de tercih edebileceğiniz çok özel tur teklifleri sunulmaktadır. Özellikle de Uludağ yılbaşı turları bu konuda öne çıkmakta olup ünlü kayak merkezlerindeki turlar yoğun ilgi görmektedir.
    yılbaşında neler yapılabilir
    fiyat bilgisi
    Yurt içindeki turlar çok daha ekonomik olan fiyatları ile cebi yakmazken yine yurt içindeki otellerde ünlü sanatçıların programları sayesinde tanıdık yüzler ve sevilen şarkılar ile eğlence daha da artmaktadır. Yılbaşının bir sonraki gün resmi tatil olarak ilan edildiği için bu tip turların büyük bir bölümü otel konaklamalı olarak düzenlendiği için program sonrası sabah çorbası gibi etkinlikler ile eğlence sabahın ilk ışığına kadar devam etmektedir. Ertesi günde kayak yapılan bölgelerde düzenlenen turlar ile eğlence otel çıkış saatine kadar sürmekte, düzenlenen turların kalitesine göre alternatif pek çok etkinlik düzenlenmektedir. 
    yılbaşı kutlamaları
    • Yılbaşı Eğlence Mekânları: Yılbaşı için restoranlar, cafeler ve barlarda özel eğlence programları düzenlenmektedir. Ünlü isimlerin sahne aldığı mekânlar daha fazla ilgi görürken farklı sanatçıların birbiri ardına çıktığı mekânlar size unutulmaz bir yılbaşı eğlencesi yaşatacaktır. Eğlence mekânını seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta size teklif edilen fiyata hangi ücretlerin dâhil olduğudur. Çünkü kapıdan giriş ücreti adı altında alınan ücretler yanıltıcı olmakta, içeride yapılan ikramlardan son derece yüksek fiyatlar alındığı için eğlence çok daha pahalıya mal olabilmektedir. Bu nedenle yılbaşı gecesi hesabı geldiğinde tadınızın kaçmaması için her şey dâhil yılbaşı paket programları sunan mekânlar tercih edilmeli, bu sayede cebinizden çıkacak parayı daha başında öğrendiğiniz için sonradan tadınızın kaçmasını engelleyebilirsiniz. 

    • Otellerin Yılbaşı Programları: Son dönemde büyük oteller de yılbaşı için özel eğlence programları düzenlemekte olup konaklamalı yılbaşı eğlence programları oldukça ilgi görmektedir. Özellikle de yılbaşında alkol almayı tercih eden kişiler için program sonrasında eve dönüşü büyük bir çile haline gelirken konaklamalı turlar bu büyük sorunu da ortadan kaldırmakta ve yılbaşı eğlencesini çok daha konforlu bir hale getirmektedir. 
    lunapark
    Özellikle de sevgilisi ya da eşi ile beraber yılbaşını kutlamak isteyen kişiler için de konaklamalı yılbaşı turları yeni yıla çok daha özel bir şekilde baş başa romantik bir ortamda girilmesi açısından öne çıkmaktadır. Deniz kenarında bulunan yurtiçi otellerde ısıtmalı kapalı havuzu olan oteller tercih edilmeli, bu sayede ertesi gün otelden çıkış saatine kadar havuzda yüzme etkinlikleri gibi artı etkinliklerden yararlanarak eğlenceli saatler geçirmeye devam edebilirsiniz. Yerli sanatçıların yer aldığı yılbaşı turları için oteller bu dönemde oldukça ciddi bir şekilde rekabet yaşadıkları için programlar için erken rezervasyon imkânlarından yararlanmak yerine bekleyerek fiyatların çekilmesinden yararlanmak daha mantıklı durmaktadır. 

    Romantik Bir Gece İçin Dağ Kulübesi Kiralayabilirsiniz 

    dağ kulübesi
    Yılbaşı gecesi sevgilisi ile baş başa romantik bir kutlama yapmak isteyen kişiler için tercih edilebilecek en güzel etkinliklerden biride dağ kulübesi kiralamaktır. Yılbaşı gecesi yağan kar yağışının tadını çıkarırken yakacağınız şöminenin önünde oldukça romantik bir kutlama gecesi geçirebileceğiniz bu kutlama için tercih edebileceğiniz çok sayıda bekan bulunmaktadır. 
    yılbaşı kutlaması
    Özellikle de Abant kiralık göl evi seçenekleri ile öne çıkarken İstanbul’dan fazla uzaklaşmak istemeyen kişiler için Sapanca günlük kiralık bungalov evleri tercih edilebilecek oldukça özel bir seçenektir. Bu sayede sevgiliniz için gerçekten hayatı boyunca büyük bir aşkla anacağı son derece özel bir kutlamaya imza atabilir, ona olan aşkınızı ve ne kadar romantik biri olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Burada tercihte bulunurken müstakil villa ve bungalov evleri arasında tercihte bulunmayı çalışın. Bu sayede sevgilinizle baş başa kalacağınız için çok daha özel bir kutlamaya imza atabilirsiniz. Yine kar içerisinde olan, dağ manzaralı ve doğanın içerisinde olan kulübeler kutlamanızı çok daha özel bir hale getireceği için önceliğiniz olmalıdır. 

    Sevgiliyle Evde Yılbaşı Nasıl Kutlanır?

    Sevgiliyle Evde Yılbaşı Nasıl Kutlanır
    Yılbaşını evde sevgilisi ile baş başa geçirmek isteyen kişiler için kullanılabilecek farklı pek çok alternatif kutlama programları bulunmaktadır. Sevgiliyle evde yılbaşı eğlencesi için beraber yapmaktan zevk aldığınız için kutu oyunlarını kullanabilir, karaoke mikrofonu alabilir müziği büyük bir eğlenceye çevirebilirsiniz. Evde sadece ikiniz olacağınız için romantik aşk şarkıları seçerek romantizmi arttırabilir, sesiniz kötü olsa dahi sevgilinize onu ne kadar çok sevdiğinizi gösterebilirsiniz. Karaoke son derece eğlenceli bir aktivite olup bunun yanı sıra kendinizde özel oyunlar hazırlayabilirsiniz. 
    sevgiliyle yılbaşı kutlama
    Evde sevgiliniz için yılbaşı kutlaması hazırlamak istiyorsanız önce konsepti belirlemeye çalışın. Romantik bir konsept için kırmızı teması kullanabilir, hazırladığınız sofrayı kırmızı gül yaprakları ile süsleyebilir, küçük mumlar kullanarak ortamın romantizmini arttırabilirsiniz. Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözünü unutmadan birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilir, onun en çok sevdiği yemekleri hazırlayarak verdiğiniz değeri gösterebilirsiniz. Hazırlık aşamasında kendinize zaman ayırmayı unutmayın ve mutlaka yılbaşı gecesi için özel elbise alın. Kırmızı temasını işlediyseniz kırmızı bir elbise sizi çok daha şık ve etkileyici gösterecek oldukça etkileyici bir detay olacaktır. 
    sevgiliyle yeni yıl kutlaması
    Makyajınız, saçınız, elbiseniz ve takılarınız ile güzel görünmeyi ihmal etmeyin. Özel yemekler hazırlayın. Yemek masanızı özel bir davet masası şeklinde dizayn edin ve romantik dokunuşlarda bulunun. Yemek sonrası romantik şarkılar hazırlayarak baş başa dans ederek romantizmin zirvesine doğru bir yolculuğa çıkın. Ardından kutu oyunları ve karaoke gibi farklı eğlenceli oyunlar oynayın. Gecenin sonunda ise mutlaka özel yılbaşı hediyeleri vermeyi ihmal etmeyin. Özel olarak kutuladığınız hediyeniz kişiye özel yılbaşı hediyeleri arasından seçilebileceği gibi aynı zamanda kendi ellerinizle ördüğünüz atkı ya da ellerinizle hazırladığınız yılbaşı kartı gibi farklı hediyede olabilir. Önemli olan sevgiliniz için özel bir hediye hazırlamanız ve bu hediyeyi yine özel olarak paketleyerek vermenizdir. 

    Yılbaşı Kutlamanıza Bir Parça Eğlence Katın 

    yeni yıl eğlenceleri
    Yılbaşına nasıl girerseniz bir yıl boyunca öyle devam ederseniz inanışı nedeni ile bu geceye çok daha özel bir anlam addedilmektedir. Bu nedenle yılbaşı eğlenceleri çok önemlidir. Seçmiş olduğunuz yılbaşı programı ne olursa olsun mutlaka bu programa eğlence katmayı unutmayın. Peki, eğlenceli yılbaşı nasıl kutlanılabilir? 

    Evde yapacağınız yılbaşı kutlaması için çocuklar varsa onlar için eğlenceli kutu oyunları alabilir, çocuklar için sandalye kapmaca, körebe ve pinyata gibi eğlenceli oyunlar hazırlayabilirsiniz. 

    Yetişkinler arasında yapılan yılbaşı kutlamaları için ise hiç şüphesiz en eğlenceli zamanı geçirmek için klasik yılbaşı oyunları arasında yer alan tombalayı oynayabilirsiniz. Özellikle de kalabalık olan kutlamalarda bu oyun çok daha eğlenceli bir hal almakta, birinci çinko, ikinci çinko ve ardından yapılan tombala ile oyunun eğlencesi her geçen saniye artmaktadır. 


    Kızlar Arası Pijama Partisi Düzenleyebilirsiniz 

    yılbaşı eğlencesi

    Evde eğlenceli bir yılbaşı partisi geçirmek istiyorsanız kız arkadaşlarınızla bol dedikodu yapacağınız kızlar arası pijama partisi düzenleyebilirsiniz. Çok yakın olduğunuz, yanınızda kendinizi çok daha mutlu hissedeceğiniz kız arkadaşlarınızla bütün bir yılın kritiğini yapacağınız ve yeni yılda atacağınız adımların kritiğini yapacağınız yılbaşı partiniz çok eğlenceli ve keyifli geçecektir. Kızlarla çeşitli komik cilt maskesi denemeleri yapabilir, kim kiminle nerede ne zaman gibi klasik ancak verilen son derece komik cevaplarla korkunç eğlenceli bir hale dönüşen oyunlar oynayabilir, gecenin sonunda anlatacağınız korku hikâyeleri ile adrenalin seviyenizi yükseltebilirsiniz. Doğruluk mu cesaret mi oyunu da kızlar arasında en çok oynanan oyunlar arasında yerini aldığı için arkadaşlarınızla bu oyunu da oynayabilirsiniz. 


    Meydanlardaki Kutlamalara Katılın 

    Yılbaşı kutlaması meydan
    Yılbaşı kutlaması için dışarıda eğlenmek istiyor ancak bunun için para ödemek istemiyorsanız tercih edebileceğiniz en güzel yöntem belediyeler tarafından ünlü meydanlarda düzenlenen yılbaşı kutlamalarına katılmaktır. Ankara Belediyesi yılbaşı etkinlikleri oldukça cazip seçenekler sunarken yine İstanbul Belediyesi yılbaşı etkinlikleri de dikkat çekmektedir. Taksim meydanı yılbaşı kutlamaları için İstanbulluların vazgeçilmezi olurken Ankara Kızılay Meydanı yılbaşı kutlamaları için kullanılmaktadır. Aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi de şehrin en önemli meydanı ve merkezi olarak kabul edilen Konak Meydanı içerisinde yılbaşı eğlence kutlamaları düzenlemektedir. 
    yılbaşına özel hediyeler
    Meydanlardaki yılbaşı kutlamalarının en önemli artısı çok sayıda ünlü sanatçının geceye katılması ve tüm bu hizmetlerin ücretsiz olarak sunulmasıdır. Yine gece boyunca bazı belediyeler meydanları dolduran kalabalığa ücretsiz ikramlarda bulunmakta, çekilişle farklı hediyeler dağıtmaktadır. Yaşadığınız şehirde belediyelerin düzenlediği bu tip etkinlikleri takip ederek en iyi programı belirleyerek bu programa katılabilirsiniz. İstanbul belediyeleri yılbaşı programları için adeta birbirleri ile yarış içerisine girerken birbirinden ünlü isimleri sahneye çıkarmaktadır. Meydanlarda düzenlenen kutlamalar arasından seçimde bulunurken belediyelerin almış oldukları güvenlik önlemleri de dikkate alınmalıdır. Büyük meydanlarda kurulan güven timleri sayesinde hırsızlık olayları ve taciz sorunları en aza indirilmekte, insanlara meydanlarda özgürce eğlenerek yeni yıla girme fırsatı çok daha yüksek konforda sunulmaktadır. 

    Yorum Gönder

     
    Top