z Babet Ayakkabı Süsleme | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı babet ayakkabı süsleme
Merhaba bugünkü yazımızda eski (veya isteğe bağlı yeni bir ayakkabıdan) nasıl romantik ve enteresan güzel bir çift ayakkabı yapılabileceğini sizlere anlatımını yapacağız. Öyle ki size uygulamasınını anlatacağımız birkaç basit adımı uygulayarak siz de resimde gördüğünüz gibi sıra dışı bir çift ayakkabıya sahip olabileceksiniz. Evinizde resimde gördüğünüz gibi babet tarzı ayakkabılar var ve artık gözden çıkardıysanız veya resimde gördüğünüzü gibi bir ayakkabınızın olması sizi de heyecanlandırıyor ise o halde bu yazımızı okumaya devam! Birkaç küçük dokunuş ile eski ayakabılarınızdan harika romantik bir ayakkabıyı çevirebilirsiniz. Hazırladığınız bu ayakkabıları sanki mağazadan Yeni satın alınmış gibi bir ayakkabı görüntüsüne kavuşturabilirsiniz. 

“Kendin yap” projelerinin ya da “El yapımı ürünlerin” bize göre en can alıcı ya da önemli kısmı, artık gözden çıkarılan veya modası geçmiş her türlü kişisel eşyanın kişisel çabaları ile bir kaç işlemden geçirildikten veya dokunuştan sonra yeni ve enteresan bir hale dönüşmüş olmasıdır.(Hatta bazen ürünün ilk halinden bile daha güzel bir hale bürünmesidir.) bugünkü anlatımını yapacağımız Bu ayakkabılar da tamamen bu bakış açısıyla hazırlandı. Dolayısıyla gözden düşmüş veya demode olmuş olan bu ayakkabılar yeniden kullanılabilir ve en önemlisi de son derece “özgün” ve “enteresan” bir hal almış oldular! Bu ayakkabılardan sizden başka hiç kimsede olmayacak! Çevrenizdeki insanların dikkatini çekebileceğiniz üzerine uygulanacak kalp figürleri ile ayakkabılarınıza Romantik bir hava katmış olacaksınız. Bize sorarsanız bu tarz bir ayakkabı yaklaşan “Sevgililer Günü” öncesi için harika bir hediye alternatifi olabilir. Sevgilinize satın almayı düşündüğünüz Bir ayakkabıya bu tarz bir efekt uygulayarak ona harika bir jest yap yapabilirsiniz. Eminiz ki hediye etmeye planlayacağınızı bu ayakkabılar O’nun çok çok hoşuna gidecektir. Dilerseniz lafımızı çok uzattığımız bu cümlelere artık bir son verelim ve bu ayakkabıları nasıl bu hale dönüştüğünün anlatımına geçelim. 

Bu proje için gerekli malzemeler:


• Sivri uçlu Babet ayakabılar
• Kurşun kalem
• Suya dayanıklı mod podge yapıştırıcı
• İnce boya fırçası
• İstediğiniz renkte Parlak simler

simle babet ayakkabı nasıl süslenir
Adım 1: Projenize başlamadan önce ayakkabılarınızı iyice temizleyin. Temizlik işlemi tamamlandıktan sonra kalp biçiminde kesilmiş herhangi bir karton veya kağıt parçasını ayakkabının üzerine koyun ve bir kurşun kalem yardımıyla kalp şeklinde muntazam bir biçimde ayakkabı üzerine çizin. 
simle babet ayakkabı nasıl süslenir
2. Adım: Kurşun kalem yardımıyla ayakkabı üzerine kalp tasvirini yaptığınız ayakkabınızın yüzeyine bu defa sıra bu defa yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla suya dayanıklı mod podge uygulamaya geldi. Fırçanız ile bir alıp ayakkabı üzerine kalp tasvrinizin den taşırmadan yapıştırıcı uygulayın. Hemen ardından istediğiniz renkte veya kombinasyondaki parlak simleri bu yapışkan yüzeye dökün ve hemen ardından istediğiniz renkte veya karışımda simi bu yapışkan yüzeye dökün. Resimde görmüş olduğunuz ayakkabı yüzeyine parlak Gümüş ve aralarda mavi renk simler kullanılmıştır.
simle babet ayakkabı nasıl süslenir
Adım 3: Mod Podge'un ilk katmanı için tamamen kurumaya bırakın. Ardından, simlerin ayakkabı üzerine sabitlemek yani daha mukavemetli bir hale getirmek için bir kat da simlerin üzerine mod podge uygulayacağız. Bu şekilde olumsuz koşullara karşı simler daha korunaklı bir hale gelmiş olacak.

Parlak simleri sabitlemek için uyguladığınız mod podge katmanı da iyice kuruduktan sonra artık ayakkabılar giyilmeye hazır! Resimde de gördüğünüz gibi eski ve kullanılmaya yüz tutmuş bu ayakkabılar birkaç basit adımda yeni ve eskisinden bile daha güzel ve estetik bir bir hal aldılar. Bu anlatımımızı uygulayarak hazırladığınız eski ayakkabılarınızı çevrenizdeki insanlara yeni satın alınmış bir ayakkabı algısı oluşturabilirsiniz. Belki de birçok kişi sizn ayağınızda gördüğü bu ayakkabılar için “Nereden satın aldın?” sorusunu sorabilirler. Babet ayakkabılar fiyat olarak en uygun sayılabilecek ayakkabı gurubuna girerler. Sizde birkaç bu ayakkabılardan satın alarak ve üzerine bu tarz figürler oluşturarak Çevrenizdeki insanlara hediyeler sunabilirsiniz. Özellikle “sevgililer günü” “Anneler günü” gibi özel günlerde çok orijinal bir hediye hazırlayabiliriiniz. Bir sonraki kendin yap projesinde tekrar buluşmak dileğiyle hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top