z El Yapımı Yumurtadan Mum | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı mum
Çocukları en çok ne mutlu eder? Bu sorunun cevabı çocuğun yaşına, cinsiyetine ve yaşadığı döneme bağlı olarak değişse de bir çocuğu mutlu etmek bir yetişkini mutlu etmekten her zaman daha kolaydır. Çocuklar küçücük bir sürpriz karşısında bile mutluluktan havalara uçarlar. Onların bir sürpriz karşısında gösterdikleri tepkiler o kadar doğal ve sıcaktır ki sırf bu harika tepkiyi görmek için bile insanın sürpriz yapası gelir. Bir çocuğu mutlu etmek en güzel mutluluklardan biridir. En azından bu yazının sahibi öyle düşünmektedir. Evet, Bu yazımızda çocuğa sürpriz olarak yapılabilecek harika bir önerimiz var. Rengarenk boyanmış dekoratif mum yapımını anlatacağız. Özellikle küçük çocuklar rengarenk boyanmış bu dekoratif mumlara bayılacaklardır. Yetişkin dünyasında pek bir anlamı olmayacaktır belki ama çocuklar için oldukça ilginç bir sürpriz olacağı kesin. Aslında rengarenk boyanmış bu renkli mumlara bakınca Sürpriz doğum günü kutlamalarında ortamı nasılda renklendirebileceğini düşünmeden edemiyor insan. Sizce de öyle değil mi? Evet, doğum günü hediyesi ve yaş günleri gibi çocukların daha çok önem verdiği özel günler için hazırlanması daha makbul geçecek gibi görünüyor. O halde Biz bu mumları çocukların doğum günleri için sürpriz niyetine hazırlayalım. Çocuklara hazırlanacak sürpriz doğum günü partilerinin en renkli mumlarını hazırlamaya var mısınız? Cevabınız evet ise o halde Rengarenk yumurta biçiminde mumları nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenmek için yazımızın devamını okuyun bakalım. Ama öncelikle bu harika el yapımı hediye projesi için gerekli malzemeleri sayalım.

Bu proje için gereken mailemler:


• Yumurta (istediğiniz sayıda ve büyüklükte olabilir)
• Zımpara kağıdı Düşük numaralı olabilir
• Hobi Maket bıçağı 
• Mum fitili
• Makas
• Bal Mumu Veya Beyaz Renkte Normal Mumlar
• Pastel Boya
• Bant
• Boş teneke kutu

Yukarıda saydığımız malzemeleri çok kolay bir şekilde bir marketten temin edebilirsiniz.
yumurta mum nasıl yapılır
İlk adım olarak yumurtaların içini ince bir işçilik göstererek oymamız gerekiyor. Yumurta gibi çok hassas ve kolay kırılabilir bir malzemeden küçük bir delik açmak için son derece dikkatli bir biçimde davranmalısınız. Bunu zaten sizde biliyorsunuz. 😊 Yumurtaların üzerinden küçük bir delik açıp, ilk olarak yumurta kabuğunun içinden mum fitilini geçireceksiniz.
mum yumurta
Yumurta üzerinden küçük bir delik açmak için size bir tüyo verelim. Yumurtanın sivri olan iki ucunu da zımpara vasıtası ile hafifçe zımparalayarak yumurta kabuğunun bir miktar incelmesini sağlayın. Bu şekilde yumurtanın en zayıf tarafı zımparalanan alanı olacağı için delik açmak hem çok kolay olacak hem de yumurtanın birazcık daha kalın kalan taraflarının çatlamasını önlemiş olacaksınız. 
yumurtadan mum nasıl yapılır
Şimdi ise hobi bıçağının en sivri kısmı ile yumurtanızın sivri uçlarına hafif hafif bastırarak ve hobi bıçağınızı da sağa sola çevirerek delmeye çalışın. İşte dikkat etmeniz gereken nokta burası oluyor. Hafi hafif yumurtaları ürkütmeden delmeye devam.
evde mum yapımı
Yumurtanın bir tarafından ince bir delik diğer tarafından biraz cık daha büyük bir delik açabilirsiniz. Bu şekilde yumurtanın içini çok daha kolay boşaltabileceksiniz. İşin içinde yumurtanın olduğu bir işlem yapacağınız yumurtanın içini de akşam yemeği menüsüne eklerseniz ziyan etmemiş olursunuz. 
yumurtadan mum nasıl yapılır
Şimdi yine birazcık dikkat isteyen bir kısma daha geldik. Burada mum fitilini yumurta kabuğunun bir ucundan geçirip diğer ucundan çıkarmamız gerekiyor. Yine biraz dikkat ve tititlikle bunun üstesinden gelebileceğinizi düşünüyoruz. Tıpkı bir iğneden iplik geçirmek gibi düşünün. Hadi kolay gelsin.
yumurtadan mum nasıl yapılır
Ve işte böyle… İpi yumurtanın her iki ucundan da geçirdiniz. Ve işin nerdeyse en zor kısmını atlatmış oldunuz. Hadi geçmiş olsun. Sırada yirmi beş yumurta daha var😊
el yapımı mum
Yumurtaların her birinden ip geçirme işlemi tamamlandı. Şimdiki adımda ise yumurtanın içine kaynatılarak sıvı hale getireceğiniz mumu dökeceğiniz için alt tarafından sızmasını önlmekle için yumurtaların alt kısımlarını sağlam yapışan bir bantla kapatmaya geldi. Bu işlemi diğer yumurtalar için yapın ve her birin altından sıvı mumun sızmasını önlemek için bantlayın.
yumurtadan mum nasıl yapılır
Mum fitilinin yumurtanın içine kaçmasını ve bir çuval inciri berbat etmemesi için mum fitillerinin her birini bir mandal yardımı ile tutarak dışarıda kalmasını ve yumurtaların içine düşmesine önlemek için tutturun. 
resimli mum yapımı
Evet, şimdiki işlemimiz katı haldeki mumları bir bıçak yardımı ile ince parçalamaya geldi. Kısacası rendelemekte diyebiliriz bu işleme. Mumları rendelerken kendinize zarar vermekten kaçının. Bu işlemi çocukların yapmaması ve yetişkin yakınlarından özellikle yardım istemelerini rica ediyoruz. 
resimli mum yapımı
Evet, çocuklar bu duruma biraz üzülebilir ancak daha sonra sizi affedeceklerinden eminiz. Zira evinizdeki renkli pastel kalemlerden en canlı ve hoşunuza giden renkleri küçük parçalayarak işlemimize devam edelim.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Sonra önceden kıydığımız mum parçaları ile renkli pastel kalemleri ayrı minik konserve kutularının içine koyarak ısıtma işlemine başlayabiliriz.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Konserve kutularının sığabileceği genişlikte bir tencere içine bir miktar su koyun ve bu suyun içine de konserve kutularını dizin. Su kısık ateşte yavaş yavaş kaynamaya başlayınca içinde yer alan mum ve kuru boyalarda erimeye başlayacaktır. Ve gittikçe bir birleriyle iyice kaynaşacak homojen bir hal alacaklardır.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Mumlar eridi ve boya kalemi ile iyice karıştı. Şimdiki adım bu sıvı haldeki renkli mumları yumurtalarınızın için boşaltmaya geldi. Bu işlemi yapmadan evvel yumurtaları kendi yumurta kartonları var ya onların içine yerleştirdikten sonra sıvı haldeki mumları yumurtaların içlerine doldurun. Bu şekilde yumurtalar sabit kalacağı için sağa sola devrilmeyecek ve dolayısı ile dökülemeyecektir.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Ve her bir yumurta için istediğiniz renkteki sıvı mumu dökün ve kurumaya bırakın mum gibi hızlı kuruyabilen bir malzeme için fazla uzun beklemeyeceğinizden çok çabuk sonucu görebileceksiniz.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Ve işte böyle… Haşlanmış yumurta soyar gibi tek tek yumurtaların kabuğunu sıyırın ve altındaki rengarenk manzarayı ortaya çıkarmaya çalışın. Şah eserlerinizin ortaya çıkmaya başladı bile..
el yapımı yumurta mum
Evet yumurtalar kabuğundan soyularak ortaya çıkarıldı. Birkaç rötuş daha yapmanız gerekiyor. Yumurtanın dip kısmında kullanmayacağınız fazlalık olan mum fitillerini makas veya bıçak yardımı ile kesin.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Cetvel gibi düz bir materyal ile yumurta mumlarımızın daha pürüzsüz ve mükemmel görünmesi için dış kısmını birazcık törpüleyelim. Böylelikle daha kaygan ve muhteşem renkli yumurtalara sahip olacaksınız.
el yapımı yumurta mum
Evet, işte bu resim ne söylemek istediğimizi çok net biçimde anlatıyor. Gerçek yumurta gibi duruyor. Sizce de öyle değil mi? Hatta çok çok daha güzeller.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Tabi yazımızın başında çocuklara sürpriz, Çocuklara doğum günü sürprizleri ile ilgili bir konuda el yapımı bir sürpriz kaleme aldığımız, yani söz konusu çocuklar olunca yumurtaları resimde e gördüğünüz gibi daha renkli de yapabilirsiniz. Çocukların dünyası biz yetişkinlerinki gibi siyah beyaz ve sıkıcı olmadığı için onlar renkli objelere bayılırlar.
adım adım yumurtadan mum yapımı
Konuyu biraz daha abartarak renkli yumurtalardan bir kombin oluşturabilir, bu şekilde de sunumunuz renklendirebilirsiniz… Artık hayal gücünüze kalmış. Evet, Sevgili dostlar bu yazımızda çocuklar için, çocuklarınız için sürpriz olabilecek renkli mum yapımını adım adım anlatmaya çalıştık. Çocuklar gibi dünyanın en masum ve tatlı canlılarını ne kadar mutlu etsek azdır. Sizde sevdiğiniz çocuklara sürpriz yapmak ve onları mutlu etmek istiyorsanız el yapımı renkli yumurta biçimindeki mumlardan yapmak aklınızın bir köşesinde olsun. Belki bir gün veya bugün bir çocuğu mutlu etmek için yapmayı düşünebilirisiniz... Bu şekilde dünyanın en güzel sahnelerinden biri olan bir çocuğunun o içten tebesümüne ve Mutluluğuna şahit olabilirsiniz. Hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top