z El Yapımı Güneş Gözlüğü Süslemesi | En iyi Hediye Fikirleri

güneş gözlüğü nasıl süslenir
Yaşasın nihayet yaz geldi! Kışın ve sonbaharın karlı yağışlı ve kasvetli havasının yerini artık sıcak, güneşli ve capcanlı günler aldı. Üzerimizde hareket kabiliyetimizi sınırlayan o kalın ve kaba kıyafetler çok şükür artık kışlıklar arasına kaldırıldı. Ortalık açıldı ve ferahladı. Birçok insan için yaz ve kış arasındaki seçim tercihi ezici bir çoğunlukla yazdan yana kullanılır. Bu tercihin tabii ki sayısız birçok sebebi vardır. Kısaca okul tatili, yaz tatilleri, harika sohbetlerin yapıldığı yaz akşamları, deniz, kum, güneş, piknikler… Hepsi yaz mevsiminin kışa göre daha çekici hale getirir. Elbette bu yazımızın amacı iki mevsimi birbiriyle karşılaştırmak değil! Bu yazımızda size yaz mevsiminde insanların en çok kullandığı aksesuarlardan biri olan “Güneş gözlüklerini” kişiye özel bir hale nasıl getirilebileceğini anlatacağız. Gerçekten de güneş gözlükleri yaz boyunca insanların yüzünde, kafasında dolaştırdığı adeta yaz mevsiminin en birinci simgelerinden biri haline dönüştü. Güneşin zararlı ışınlarından koruması bir tarafa bir takı veya süs eşyası gibi taşınır bir hal aldı. Durum böyle olunca biz de bu yazımızda güneş gözlükleri ile ilgili güzel bir Format değişikliği nasıl olabilir diye düşünerek böylesi bir konuyu ele almaya karar verdik. Uzun süre kullandığınız güneş gözlüklerinden artık sıkıldıysanız ve farklı bir hava katmak istiyorsanız bu yazımız tam da size göre. Birkaç basit adımla Güneş gözlüğünüzü dilediğiniz renk ve desende kaplayarak renkli ve capcanlı bir hale büründürebilirsiniz. 

Bu şekilde her yaz adeta yeni bir güneş gözlüğü satın almışsınız gibi bir etki yaratabilirsiniz. İnternet sitemizde yer alan El yapımı sürprizler ve El yapımı Hediyeler yazılarımız içinde belki de şimdiye kadar en ilginç olanının yapımını sizlere anlatacağız. Bu yöntemler ile kendi güneş gözlüklerinizi sıra dışı bir şekle getirebileceğiniz gibi dilerseniz sevdiklerinize ait güneş gözlüklerini de nevi şahsına münhasır gözlüklere dönüştürebilirsiniz. Yani tamamen kişiye özel güneş gözlüklerine dönüşmüş olacaklar. Artık sıkıldıkları, Modası geçtiğine inandıkları Güneş gözlüklerini birkaç dokunuş ile renkli ve havalı bir hale getirip onlara sürpriz ya da hediye yapabilirsiniz. Kişiye özel hediye olmuş olur. Özellikle Güneş gözlüğünü sap kısımları anlatacağımız yöntemleri ile Rengârenk bir hale kavuşmuş olacak. Güneş gözlüklerinin sap kısımlarını kişiye özel hale getirebileceğimiz iki farklı yöntem var. Bu yöntemlerin ikisini de bu yazımızın tamamını okuduğunuzda öğrenmiş olacaksınız. Sözü çok fazla uzatmadan El yapımı güneş gözlüğü süslemesini nasıl yapabileceğinizin anlatımına geçelim. İlk olarak birinci yöntemi anlatacağız. İlk yöntem için gerekli olan malzemeleri sıralayalım

Birinci yöntem için gerekli malzemeler;


1. Hoşunuza giden desenli kâğıt
2. Maket bıçağı
3. Makas
4. Fırça
5. Mod Podge 
6. Mod Podge Dimensional Magic 

güneş gözlüğü nasıl süslenir
Evet, ilk yöntem olarak kullanabileceğiniz malzemeler bunlar. Gördüğünüz gibi bu malzemeler arasında sizin bulmakta zorluk çekebileceğiniz iki malzeme olabilir. Sadece Mod Podge denilen mucize yapıştırıcıyı bulmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun için internet üzerinden çok kolay bir şekilde sipariş verebilirsiniz. Bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Sadece mod podge siparişi verirken şuna dikkat etmenizi rica edeceğiz. Bu ürünün bir kaç çeşidi vardır Siz mod podge Stalin yazan modeli sipariş vereceksiniz. Birde. Mod Podge Dimensional Magic ürününü sipariş edeceksiniz. İşte bu kadar. Evet, bu küçük uyarımızı yaptıktan sonra ilk yöntemin anlatımına geçelim.
güneş gözlüğü nasıl süslenir
Gözlük çerçevenizin her iki sapını da desenli kağıt üzerine koyun ve gözlük sapının dış hatlarını desenli kağıt yüzeyini dikkatli bir şekilde çizin. Ve kestiğiniz desenli kağıt parçalarını gözlük çerçevesinin Her iki sapını da mod podge yardımıyla dikkatli bir şekilde yapıştırın. Yapıştırma işlemini kurumasını bekleyin. Bundan sonraki işlem ise koruyan gözlük sapının üzerinde parlak bir efekt verecek olan Mod Podge Dimensional Magic uygulayın. Bu Mod Podge diğer mod podge üründen ayıran özelliği ise uygulandığı yüzey reçine misali parlak bir hale dönüşmesidir ve bu şekilde uygulanan yüzey olumsuz dış etkenlere karşı hem korunaklı bir hale gelir Hem de daha estetik görünmesini sağlar bildiğiniz gibi gözlük çerçeveleri genelde parlak malzemelerden yapılır. Bu sayede daha orijinal bir görünüme kavuşur. Uygulama tamamlandıktan sonra sabaha kadar kurumasını bekleyebilirsiniz.
güneş gözlüğü nasıl süslenir
Evet, bu anlattığımız ilk yöntemdi. Gördüğünüz gibi bu projenin yapımında bizi zorlayacak, korkutacak herhangi bir yönü yok. Çok kolay bir şekilde, bir çocuğun bile kolaylıkla hazırlayabileceği basit bir proje bu. Hazır çocuklar demişken; Belki de yapımını anlattığımız bu Süslü güneş gözlüğü hazırlama projesi en çok da onların ilgisini çekebilecek ve çocuklara sürpriz yapılabilecek bir proje olabilir. Çocuklar için ilgi çekici bir hale getirilmiş olan güneş gözlükleri, kullanmaktan müthiş keyif duyabilecekleri bir aksesuara dönüşecektir. Sizde sevdiğiniz ya da yakınınız olan çocuklar için bu şekilde hazırlayacağınız Güneş gözlüklerini çocuklara hediye ederek Onları mutlu edebilirsiniz. Bu minik önerimizi sizlere yaptıktan sonra şimdi de yazımızın girişinde belirttiğimiz gibi Güneş gözlüklerinize tarz katacağınız ikinci yöntemi anlatmaya geçelim


İkinci yöntem için gerekli malzemeler;


• Mod podge SATİN
• Parlak simler
• Sünger fırça
• Tabak

güneş gözlüğü nasıl süslenir
Bu anlatımını yapacağımızı 2. yöntem İlkinden çok çok daha basit. Bunun için yapmanız gereken gözlüğün sap kısımlarını Mod podge Satin Uygulayıp sonra Gözlüğünüzü boş bir tabak içine koyun ve üzerine gözlüğünüzü rengine eya zevkinize göre uygun renkte SİM’leri Gözlük sapına doğru hafifçe adeta bir yemek tabağınınıza tuz ekiyormuşçasına SİM dökün. 
güneş gözlüğü nasıl süslenir
Simleri gözlük sapının her tarafına eşit miktarda olacak şekilde dökmeye gayret gösterin. Sim dökme işlemini gözlük sapına birkaç defa da uygularsanız simin Gözlük sapındaki yüzeye dağılma oranını da daha homojen bir hale getirmiş olursunuz. Bu şekilde gözlükler çok daha estetik bir hale kavuşmuş olur. Gözlük sapının her iki tarafına da bu işlemi uyguladıktan sonra, simlerin iyice yapışması için bir müddet kurumaya bırakın. Daha sonra bu simli alanların üzerine tekrar bir kat daha Mod podge Satin uygulayın. Bu şekilde simler gözlük sapına daha fazla nüfuz etmiş olacak ve yapışmasını sağlamış olacaksınız. Ayrıca olumsuz dış etkenlere karşı daha korunaklı bir hale getirmiş olacaksınız.
güneş gözlüğü nasıl süslenir
Ve final. Güneş gözlüğünüz hazır! Nasıl hazırlaması ne kadar kolay öyle değil mi? İşte birbirinden havalı ve şık güneş gözlükleri hazırlamak bu kadar basit! Sizde anlattığımız bu yöntemleri uygulayarak yaza capcanlı ve rengârenk güneş gözlükleri ile merhaba diyebilir ve fark yaratabilirsiniz. Güneş Gözlüklerinizin bu sıra dışı halini gören sevdiklerinizin kendileri için de sizlere sipariş vereceklerini eminiz... Yaz için harika bir sürpriz alternatifi olacağı kesin olan bu güneş gözlüklerini sevdikleriniz için hazırlayarak Onları mutlu ve mesut edebilirsiniz.
güneş gözlüğü nasıl süslenir
Evet değerli ziyaretçilerimiz bu yazımızda El yapımı Sürprizler projelerinde yaza damgasını vuracak birbirinden havalı ve şık güneş gözlüklerini nasıl yapabileceğinizi anlattık. Tekrar görüşmek dileğiyle Kendinize iyi bakın hoş çakalın.

Yorum Gönder

 
Top